pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια μέσω… Tik Tok

Νέο βίντεο με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση

12/02/2024 - 12:00πμ
Στιγμιότυπο από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ενοίκια (φωτ.: TikTok)

Στιγμιότυπο από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ενοίκια (φωτ.: TikTok)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο μεγάλο πρόβλημα των ενοικίων και ουσιαστικά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ένα νέο βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα Tik Tok.

Στο βίντεο μιλά, όπως λέει, με «πολύ απλά λόγια για το τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;». Εξηγεί ότι στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα ότι 7/10 Έλληνες κατοικούν στο δικό τους σπίτι αλλά 3/10 είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενοίκιο. Επισημαίνει ότι για πολλά χρόνια στη διάρκεια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ήταν «παγωμένες».

«Ως αποτέλεσμα όμως της οικονομικής ανάπτυξης, είδαμε μία απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και μία πολύ απότομη αύξηση στα ενοίκια» σημειώνει.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως παρά που ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο κι έτσι όσοι αναγκάζονται να νοικιάζουν διαθέτουν ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους στο ενοίκιο «και αυτό είναι πρόβλημα». Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί νέοι αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 30 και τα 35 τους χρόνια, επισημαίνει.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό με τα ενοίκια; Όπως λέει, και στην αγορά των ενοικίων λειτουργεί ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, και η ζήτηση για ενοίκια είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Αναλύει όμως και τους λόγους για τους οποίους η προσφορά των σπιτιών προς ενοικίαση είναι σήμερα χαμηλή: Ένας λόγος είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν κλειστά, κυρίως παλιά μη επισκευασμένα διαμερίσματα, δεύτερον ότι πολλά διαμερίσματα κατευθύνονται σήμερα προς το AirBnB κι ένας ακόμη, η Golden Visa που έπαιξε το ρόλο της ανεβάζοντας τις τιμές σε πολλές περιοχές, ειδικά της Αττικής.

«Τι κάνουμε;», εξηγεί στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Βοηθάμε τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά τους σπίτια και διαμερίσματα μέσα από προγράμματα όπως το “Ανακαινίζω-Εξοικονομώ” και το “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω“, αλλά και μέσα από γενναίες φορολογικές εκπτώσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και 16.000 ευρώ για την επισκευή σπιτιού, δίνουμε κίνητρα σε ιδιοκτήτες να επισκευάσουν τα κλειστά τους σπίτια. Πόσα είναι αυτά; Εκτιμούμε ότι είναι 770.000.

Δεύτερον: Το δημόσιο έχει οικόπεδα αλλά και κτήρια τα οποία κάθονται. Αυτά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Ο θεσμός της “Κοινωνικής Αντιπαροχής”. Θα φτιάξουμε καινούργια σπίτια, ένα κομμάτι θα το αξιοποιήσουν οι κατασκευαστές, ένα δεύτερο κομμάτι θα διατεθεί προς ενοικίαση με χαμηλά ενοίκια.

Τρίτον: Πήραμε ήδη μέτρα και βάλαμε περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή στο AirBnB και αυξήσαμε τα όρια της Golden Visa. Και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε και περισσότερα σε αυτή την κατεύθυνση», λέει ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει όμως ότι «ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, και αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα “Σπίτι μου”». Εξηγεί ότι ουσιαστικά επιδοτείται το στεγαστικό δάνειο νέων ανθρώπων και δίνει στοιχεία για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έως σήμερα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε αυτά τα οποία ήδη γίνονται, όπως τονίζει, και μπορεί να μην είναι πολύ γνωστά. Κάνει αναφορά στο επίδομα ενοικίου μέσω ΟΠΕΚΑ, στην αύξηση του επιδόματος φοιτητικής στέγης, αλλά και την κατασκευή πολλών νέων φοιτητικών κατοικιών. Προσθέτει ότι «μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε αποκτήσει υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες για 8.000 φοιτητές».

«Οπότε λύθηκε το πρόβλημα;» διερωτάται. «Όχι, είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη», απαντά ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι απασχολεί και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 18 Ιουλίου

11/07/2025 - 10:35μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Πρόεδρος και πάλι ο Πασκάλ Ντόναχιου

7/07/2025 - 10:50μμ
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν τα σπασμένα – Το πρόστιμο «ροκανίζει» και το καλάθι των παροχών

2/07/2025 - 12:45μμ
Εργάτες στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Ποιες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο «Δίκαιη εργασία για όλους» – 15+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

2/07/2025 - 10:21πμ
(Φωτ. EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο Euronext – Έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης βλέπει το ΥΠΟΙΚ

1/07/2025 - 9:10μμ
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ποιοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο – Δείτε όλα τα ονόματα και τα «φέσια»

30/06/2025 - 11:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου – Τι ισχύει για όσους δεν έχουν προπληρωμένη κάρτα

27/06/2025 - 1:44μμ
(Φωτ.: eppo.europa.eu)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Βαρύτατες κατηγορίες στους Έλληνες συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη τελωνειακών δασμών

27/06/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΑΣ: Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

25/06/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση – Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι

14/06/2025 - 3:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / EΡΤ 3)

Diamond League: Δεύτερη θέση για τον Καραλή στο Μονακό

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 18 Ιουλίου

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign