pontosnews.gr
Τετάρτη, 27/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αναβλήθηκε η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα στον Άρειο Πάγο

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

7/11/2023 - 7:25μμ
Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επεισοδιακά έληξε πριν καλά-καλά αρχίσει η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την αναίρεση που έχει ασκηθεί ως προς την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 9 Ιανουαρίου του 2024 με την πλευρά Γρηγορόπουλου να τονίζει πως «Εξυπηρετείτε τον Κορκονέα», υπογραμμίζοντας ότι δικονομικά θα έπρεπε να συνεχίσει η διαδικασία με νέα πρόεδρο και όχι να αναβληθεί.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπουλου, μαζί με τη Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου, βρέθηκαν ενώπιον του Στ’ τμήματος του Αρείου Πάγου, προκειμένου για δεύτερη φορά να αντικρούσουν το σκεπτικό του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με το οποίο αφέθηκε ξανά ελεύθερος ο Επαμ. Κορκονέας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση, εξαιτίας της απόφασης της προέδρου να μην προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να προσέλθει στη δικαστική αίθουσα η Τζίνα Τσαλικιάν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό που είναι ευκρινές, είναι ότι η δικαιοσύνη έχει παίξει με την οικογένεια» υποστήριξε η πληρεξούσιος δικηγορος μόλις έλαβε το λόγο, ζητώντας να συγκροτηθεί το δικαστήριο «από αμερόληπτους δικαστές». Στρεφόμενη προς το δικαστήριο είπε: «η συμπεριφορά σας είναι ακραία μεροληπτική και παίζετε με το γεγονός ότι η οικογένεια θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτή η μάνα που κάθε φορά μαζεύει τις δυνάμεις της για να εμφανιστεί μπροστά στους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, περιμένει την αμετάκλητη απόφαση».

Οι διακοπές της προέδρου την ώρα που οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας επιχειρούσαν να αναπτύξουν την προσφυγή τους, προκάλεσαν νέες αντιδράσεις.

-Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο νηφάλιος και αμερόληπτος δικαστής ακούει, δε διακόπτει.
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: Διαπράττετε βαρύτατη παρεμπόδιση στο έργο του συνηγόρου. Αυτό θέλετε; Έδρα να κάνει bullying σε δικηγόρους; Αυτή η μανα 15 χρόνια περιμένει την αμετάκλητη δικαίωση. Από την πρώτη δίκη και μετά παρεμποδίζεται. Προφανώς σας έχουν ενοχλήσει για να μην ασχοληθείτε. Εσείς θα πείτε ποιος σας έχει ενοχλήσει…. Ένα 15χρονο παιδί έπεσε νεκρό με σφαίρα στην καρδιά. Γιατί αστυνομικός του ελληνικού κράτους οπλοφορώντας το σκότωσε με σφαίρα στην καρδιά Σάββατο βράδυ στη γιορτή του φίλου του. Μεροληπτείτε, δε θα έπρεπε να προέδρευετε. Προσφεύγω στο δικαστήριο, επί σαράντα λεπτά η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας προσπαθεί να αναπτύξει τις θέσεις της και κατά ριπάς διακόπτετε.

Η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιδρά καθώς δεν είχε ολοκλήρωση την τοποθέτησή της. Με την έναρξη της διαδικασίας και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας Γρηγορόπουλου αφού –όπως επισημάνθηκε– δεν είχε ολοκληρώσει την προσφυγή της, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Παπαδάς, προχώρησε στην εισήγηση του και αναφέρθηκε στο αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, προτείνοντας την απόρριψή του.

«Η ελληνική έννομη τάξη ως προς τα ελαφρυντικά που καθορίζουν το ύψος της ποινής, επιτρέπει στον υποστηρίζοντα την κατηγορία να έχει λόγο; Η Ολομέλεια είπε όχι. Εδώ ακούγονται τα αντεπιχειρήματα. Θα ήταν αντικείμενο έρευνας αν είχε συμπεριληφθεί ως λόγος αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πράγμα που δεν έγινε», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξηγώντας πως για αυτό το λόγο ήταν «αλυσιτελής η αναμονή της κυρίας που είχε τον μεγάλο πόνο που έχασε το παιδί της».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπουλου κατήγγειλε «δικονομική λαθροχειρία» και «μεθοδεύσεις απόπειρας φίμωσης». Για ακόμα μία φορά, η πρόεδρος της έδρας έδωσε το λόγο στην υπεράσπιση προτού η πλευρά της οικογένειας ολοκληρώσει την αγόρευση της, με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση που οδήγησε σε ακόμα μία διακοπή.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος της έδρας δήλωσε ότι προτίθεται να απέχει για λόγους ευπρέπειας, εξαιτίας των όσων ακούστηκαν σε βάρος της, ενώ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε «υποχρεωτικά την αναβολή της συζήτησης».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για «μεθόδευση έκβασης της δίκης προς όφελος του κατηγορούμενου. Άλλοι δυο μήνες χωρίς φυλακή για τον καταδικασμένο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο». Τόνισε ότι «πρόθεση να υποβάλω δήλωση δεν υπάρχει δικονομικά. Φαλκιδεύεται η αρχή της δίκαιης δίκης. Μετατρέπεται η προσωπική θέληση σε αυθαίρετη απόφαση και μάλιστα σε μια υπόθεση κραυγαλέας ιστορικότητας. Αυτή είναι η έννοια του κράτους δικαίου; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».

⇒ Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα θα μεταφερθούν και οι συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα, για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 συλλήψεις και 317 κατηγορούμενοι για ψευδείς δηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα

27/05/2026 - 12:17μμ
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη (φωτ.:  Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 22 συλληφθέντες για το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη

27/05/2026 - 10:36πμ
(Φωτ.: kede.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνάσια: Τελευταίο μάθημα σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για εξετάσεις και Πανελλαδικές

27/05/2026 - 9:47πμ
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Olympic Life» (πηγή: marinetraffic.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Olympic Life» στα ανοικτά του Ομάν

27/05/2026 - 9:23πμ
Το Συνεδριακό Κέντρο της Λάρισας όπου θα διεξαχθεί η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το σιδηροδρομικό στα Τέμπη: Επανέναρξη στη Λάρισα σε αναδιαμορφωμένη αίθουσα – Συνεχίζονται οι ενστάσεις των κατηγορουμένων

27/05/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με μαγιάτικη ζέστη και αίθριο καιρό θα κυλήσει η μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

27/05/2026 - 8:08πμ
Η στιγμή που ο Φώτης Α. από την Κοζάνη κερδίζει τις 100.000 ευρώ στο event του instant Win
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο πάρτι του Instant Win με κέρδη 100.000 ευρώ για έναν σούπερ νικητή

26/05/2026 - 4:25μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

«Την τύλιξα και πήγα να φτιάξω κολατσιό στα παιδιά»: Σοκάρει η απολογία του 42χρονου για τη δολοφονία της συζύγου του στους Αμπελοκήπους

26/05/2026 - 4:01μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μεταναστευτικό πλαίσιο στην Ελλάδα: Τι αλλάζει με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

26/05/2026 - 3:13μμ
Η θαλάσσια νάρκη που βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή ανάμεσα στη Μίλατο και την Ελούντα, στην ανατολική Κρήτη (φωτ.: ekriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Πήγαν για ψάρεμα και βρήκαν… θαλάσσια νάρκη – Εξετάζεται αν πρόκειται για ουκρανικό πολεμικό υλικό

26/05/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Δημητριάδου, μέλος του σωματείου και μητέρα της προέδρου

3 λεπτά πριν
Ο Κρίστοφερ Λι παραλαμβάνει το βραβείο Steiger στην κατηγορία «Lifetime Achievement»,13 Μαρτίου 2010 (φωτ.: EPA / Rolf Vennenbernd)

Ο «Δράκουλας» που κυνήγησε ναζί: Η απίστευτη διπλή ζωή του Κρίστοφερ Λι πριν γίνει θρύλος του σινεμά

31 λεπτά πριν
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα θα μεταφερθούν και οι συλληφθέντες από τη βόρεια Ελλάδα, για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 συλλήψεις και 317 κατηγορούμενοι για ψευδείς δηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα

59 λεπτά πριν
Προβολή στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων» (φωτ.: 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)

Λαμία: «Περπάτησαν» στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων

1 ώρα πριν
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

2 ώρες πριν
Μπάνιο στο ποτάμι που διασχίζει τον Αγγλικό Κήπο – Το must για τους κατοίκους του Μονάχου τέτοιες μέρες (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό σε Βρετανία και Γερμανία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign