pontosnews.gr
Κυριακή, 13/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ: «Άθλια θηριωδία η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων από τη Χαμάς» – Ποια είναι τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν τη βαθύτατη ανησυχία τους για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα – Έχουν περάσει μόλις 62 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

27/10/2023 - 12:47πμ
224 φώτα συμβολίζουν τους ομήρους που έχει απαγάγει και εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς, σε εγκατάσταση στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

224 φώτα συμβολίζουν τους ομήρους που έχει απαγάγει και εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς, σε εγκατάσταση στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε συμφωνία κατέληξαν οι 27 ηγέτες των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα για τηΜέση Ανατολή, έπειτα από περίπου πέντε ώρες συζητήσεων στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Επιβεβαιώνοντας τη δήλωση των μελών του της 15ης Οκτωβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη Χαμάς για τις βάναυσες και αδιάκριτες τρομοκρατικές επιθέσεις της σε ολόκληρο το Ισραήλ. Η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων από τη Χαμάς είναι μια ιδιαίτερα άθλια θηριωδία» επισημαίνουν.

Το αγκάθι της συζήτησης ήταν εάν θα υπάρχει αναφορά σε «ανθρωπιστική παύση» ή «ανθρωπιστικές παύσεις».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, τονίζεται ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και καλεί για συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και βοήθεια που θα φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των απαραίτητων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες».

Υπογραμμίζουν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους ομήρους.

Οι 27 επαναλαμβάνουν τη σημασία της διασφάλισης της προστασίας όλων των αμάχων ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, και εκφράζουν τη λύπη τους για όλες τις απώλειες αμάχων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την κατάσταση και τη συνέχεια που δόθηκε στα διάφορα σκέλη δράσης, συμπεριλαμβανομένων των συντονισμένων προσπαθειών για την παροχή βοήθειας στους πολίτες της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστεί στενά με τους εταίρους στην περιοχή για την προστασία των αμάχων, την παροχή βοήθειας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε τροφή, νερό, ιατρική περίθαλψη, καύσιμα και καταφύγιο, διασφαλίζοντας ότι η βοήθεια αυτή δεν γίνεται κατάχρηση από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί η περιφερειακή κλιμάκωση και να υπάρξει συνεργασία με τους εταίρους από την άποψη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναβίωση μιας πολιτικής διαδικασίας στη βάση της λύσης των δύο κρατών, μεταξύ άλλων μέσω της προσπάθειας για την Ημέρα της Ειρήνης, και χαιρετίζει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη και την ασφάλεια και υποστηρίζει τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης σύντομα.

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την ανάγκη καταπολέμησης της διάδοσης παραπληροφόρησης και παράνομου περιεχομένου και υπογραμμίζει τη νομική ευθύνη των πλατφορμών σε αυτό το πλαίσιο.

Από 500 φορτηγά ημερησίως, πέρασαν μόλις 62 σε τέσσερις ημέρες

Μόλις 62 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας εισήλθαν το τελευταίο τετραήμερο από τη Ράφα, όταν πριν από την έναρξη των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού ο μέσος όρος ήταν 500 φορτηγά ημερησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Τα τελευταία φορτία τροφίμων, νερού και ιατρικών προμηθειών που έφθασαν από την Αίγυπτο έχουν ήδη διανεμηθεί σε νοσοκομεία και εκτοπισμένους στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος πολιορκείται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Τα καύσιμα που χρειάζονται απεγνωσμένα για τη λειτουργία γεννητριών εξακολουθούν να απαγορεύονται από τις ισραηλινές αρχές», αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ. «Ως αποτέλεσμα, το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έχει εξαντλήσει τα αποθέματα καυσίμων του και άρχισε να περιορίζει σημαντικά τις δραστηριότητές του».

Η συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, η Λιν Χέιστινγκς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξακολουθούν να προειδοποιούν τους αμάχους στην πόλη της Γάζας ότι κινδυνεύουν όσοι παραμείνουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, η Χέιστινγκς επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν μπορούν να εκκενώσουν την πόλη, αφού είτε δεν έχουν πού να πάνε είτε αδυνατούν να μετακινηθούν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοντέινερ φορτωμένα σε πλοίο στο λιμάνι του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ στην ΕΕ – Δασμούς 30% ανακοίνωσε ο Τραμπ

12/07/2025 - 11:31μμ
Το φτερό του Boeing 787-8 της Air India (φωτ.: EPA / Siddharaj Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σκοτεινό αίνιγμα της Air India Flight 171: Ποιος έκοψε τα καύσιμα – και γιατί;

12/07/2025 - 10:17μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της απέναντι στους δασμούς Τραμπ

12/07/2025 - 8:56μμ
Άνθρωποι προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή, στη Βαρκελόνη (φωτ.: EPA / Alberto Estevez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σε συναγερμό η Καταλονία λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

12/07/2025 - 8:04μμ
Κοντέινερ φορτωμένα σε πλοίο στο λιμάνι του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα ανακοίνωσε ο Τραμπ – Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ

12/07/2025 - 5:15μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνδιάσκεψη του AKP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Νέα σελίδα για την Τουρκία ο αφοπλισμός του ΡΚΚ

12/07/2025 - 2:00μμ
(Φωτ.: amnesty.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δημόσιος απαγχονισμός ενόχου για βιασμό και φόνο ενός μικρού κοριτσιού

12/07/2025 - 11:49πμ
(Φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καύσωνας και στη Μόσχα – Ρεκόρ 30ετίας κατέρριψε ο υδράργυρος

11/07/2025 - 9:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ρωσοουκρανική διαμάχη μεταξύ γειτόνων κατέληξε σε φονικό – Ο δράστης ήταν στην πραγματικότητα το θύμα

11/07/2025 - 6:42μμ
Πανό στην πορεία μνήμης για τα 30 χρόνια από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η οποία αναγνωρίστηκε ως γενοκτονία (φωτ.: EPA / Antonio Bat)
ΚΟΣΜΟΣ

11 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα – Πέρασαν 30 χρόνια

11/07/2025 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού στη διάρκεια πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: IleiaLive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα για την εκδήλωση πυρκαγιών – Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κολωνάκι: Δώδεκα τραυματίες από τρελή πορεία αυτοκινήτου – Το όχημα σάρωσε τραπέζια εστιατορίου

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Από σήμερα το επόμενο κύμα ζέστης – Πέφτουν τα μποφόρ, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες

1 ώρα πριν
Κοντέινερ φορτωμένα σε πλοίο στο λιμάνι του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)

Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ στην ΕΕ – Δασμούς 30% ανακοίνωσε ο Τραμπ

10 ώρες πριν
Το φτερό του Boeing 787-8 της Air India (φωτ.: EPA / Siddharaj Solanki)

Το σκοτεινό αίνιγμα της Air India Flight 171: Ποιος έκοψε τα καύσιμα – και γιατί;

11 ώρες πριν
Φάση από τον αγώνα της Ελλάδας με τη Λιθουανία στο EuroBasket U20 (φωτ.: ΕΡΤ)

EuroBasket U20: Η Ελλάδα «σκόρπισε» τη Λιθουανία και ξεκίνησε με το… δεξί

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign