pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές για τουλάχιστον 500 νεκρούς μετά από βομβαρδισμό σε νοσοκομείο

Το φονικό χτύπημα αποδίδεται από τους Παλαιστίνιους στο Ισραήλ το οποίο από την πλευρά του σημειώνει ότι διερευνά το περιστατικό και υποστηρίζει ότι υπάρχουν αναφορές για πύραυλο της Χαμάς που αστόχησε

17/10/2023 - 9:37μμ
Πηγή φωτ.: twitter.com/Timesofgaza

Πηγή φωτ.: twitter.com/Timesofgaza

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί στο κέντρο της Γάζας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Israel hit the Arab Baptist Hospital in Gaza. According to Gazan officials, there are around 300 dead and more than 200 wounded. pic.twitter.com/uRQo187Xb3

— Levent Kemal (@leventkemaI) October 17, 2023

تغطية اخبارية| لحظة قصف الاحتلال لمستشفى المعمداني في غزة، ما أدى لاستشهاد المئات. pic.twitter.com/4IRmWIAvpd

— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) October 17, 2023

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τα θύματα του φονικού χτυπήματος. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ισραήλ: Πύραυλος της Χαμάς που αστόχησε χτύπησε το νοσοκομείο

Από την πλευρά τους οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το νοσοκομείο χτυπήθηκε από πύραυλο της Χαμάς που αστόχησε και σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το χτύπημα δεν υπήρχε ισραηλινή αεροπορική δραστηριότητα.

#BREAKING: Reports suggest that the mass casualty event at the Baptist Hospital in Gaza City was the result of a misfired rocket launch by Hamas.

No IDF air activity was reported at the time and the timing coincided with a salvo of rockets launched at Israel.

Reminder: 30-40%…

— Israel War Room (@IsraelWarRoom) October 17, 2023

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η αντίδραση της ΕΕ

«Μια επίθεση κατά πολιτικών υποδομών δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ερωτηθείς αν η επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Όπως είπε, η είδηση έφτασε όταν ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν εκφράζει την προσωπική του θέση ή την ομόφωνη θέση όλων των ευρωπαίων ηγετών.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αρνήθηκε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Καταδικάζει ο ΠΟΥ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας  και απαίτησε την άμεση προστασία για τους άμαχους και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο ΠΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγκέσους.

Έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζητούν Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως αύριο το πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες Παλαιστίνιους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

3/11/2026 - 10:14μμ
Γιγαντοαφίσα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Λικούντ, στην οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μαχητικά αεροσκάφη, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Τέλος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ έως το τέλος του 2026

3/11/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Έφυγε από την Αθήνα πριν από την αυγή – Παραμένει άδεια η πρεσβευτική κατοικία

3/11/2026 - 3:36μμ
Ένας «σκοτεινός» Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας στη γαλλική λουτρόπολη Εβιάν-λε-Μπαιν όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος των G7, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ χωρίς Κογκρέσο: Τι θα σήμαινε μια διπλή ήττα – Και ποιος (δεν) μπορεί να πανηγυρίζει

3/11/2026 - 2:46μμ
(Φωτ.: EPA/LAURA BRETT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η μάχη για το Κογκρέσο κρίνει την επόμενη διετία του Τραμπ – Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι και οι κρίσιμες αναμετρήσεις

3/11/2026 - 8:35πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
Καταψύκτες σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ICA, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα (πηγή: X / @InsiderGeo)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν και τα… ψυγεία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

2/11/2026 - 6:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

EuroCup: Ο Μουρ υπέγραψε τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
Ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε (φωτ.: EPA / Javier Lizon)

Ισπανία: Παραιτήθηκε τελικά ο υπουργός Μεταφορών μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕUROKINISSI)

Σύρος: Εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris» – Συνεχίζονται οι έρευνες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σέρρες: Συνελήφθη ο γιος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Κεραμεικός: Κατέρρευσε τμήμα τοιχοποιίας σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Σε πλήρη εξέλιξη η ψηφοφορία σε όλη τη χώρα – Η έκκληση του Μπρους Σπρίνγκστιν

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV