pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιάννης Σγουρός: Αν και η αυτοδιοίκηση δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, θα συνεχίσω να στηρίζω τις δίκαιες διεκδικήσεις Ποντίων και Μικρασιατών

Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι ανοιχτή για τους ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αλλά και όλους τους πολίτες, δήλωσε στο pontosnews.gr ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

5/10/2023 - 8:46μμ
Στιγμιότυπο από την επετειακή εκδήλωση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»,  για τη συμπλήρωση 20 χρόνων αυτοδιοικητικής διαδρομής, τον περασμένο Φεβρουάριο
(φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Στιγμιότυπο από την επετειακή εκδήλωση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», για τη συμπλήρωση 20 χρόνων αυτοδιοικητικής διαδρομής, τον περασμένο Φεβρουάριο (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με στόχο να αλλάξει στην ουσία την καθημερινότητα των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής, να λύσει προβλήματα που χρονίζουν, να αγκαλιάσει όλους όσοι ζουν σ’ αυτήν ανεξάρτητα από πού προέρχονται, αλλά και να σταθεί δίπλα σε Πόντιους και Μικρασιάτες προκειμένου να πετύχουν τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, διεκδικεί για ακόμα μια φορά την ψήφο των πολιτών ο Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» μίλησε στο pontosnews.gr ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, υπογραμμίζοντας πως ο συνδυασμός του δεν έχει συγκροτηθεί με ευκαιριακά χαρακτηριστικά.

Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Γιάννης Σγουρός καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους!

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, από το μπάσκετ στην άρση βαρών και από τον αθλητισμό στην πολιτική. Έχετε διαγράψει μεγάλη πορεία σε διαφορετικά μετερίζια, αλλά εξακολουθείτε να είστε στοχοπροσηλωμένος στα κοινά. Ως επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» διεκδικείτε εκ νέου την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια Αττικής. Τι διαφορετικό έχει να προτείνει η παράταξή σας για το πολύπαθο λεκανοπέδιο, που σας κάνει καταλληλότερο για τη θέση του περιφερειάρχη έναντι των συνυποψηφίων σας;
Δεν είμαστε ούτε περαστικοί ούτε φυτευτοί στην Περιφέρεια Αττικής. Ζητάμε λοιπόν την εμπιστοσύνη των πολιτών για τέσσερις βασικούς λόγους.

  • Πρώτον, γιατί είμαστε η μόνη παράταξη που δεν έχει συγκροτηθεί με ευκαιριακά χαρακτηριστικά. Θυμίζω ότι η ενασχόλησή μας με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ξεκινά από το 2003, γεγονός που σημαίνει ότι επί 20 συναπτά έτη δίνουμε το παρών στην Αττική ανεξαρτήτως θέσεων και εκλογικών αποτελεσμάτων.
  • Δεύτερον, γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κομματικές εξαρτήσεις. Έχουμε κόψει τον ομφάλιο λώρο με κάθε κόμμα εδώ και χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ιδεολογικά είμαστε ουδέτεροι, αφού έχουμε σαφώς προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο. Η παράταξή μας δεν στηρίζεται σε κόμματα αλλά αγκαλιάζει υποψηφίους από όλα τα κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυνατότητα συνθέσεων αλλά και την κοινωνική μας πολυσυλλεκτικότητα.
  • Τρίτον, διότι διαθέτουμε πλήρη γνώση των προβλημάτων της Αττικής και των ενδεδειγμένων λύσεων, τις οποίες προτείνουμε μέσα από το πρόγραμμά μας με τις 11+1 δεσμεύσεις για την Αττική.
  • Τέταρτον, διότι έχουμε αποδείξει στην άκρως επιτυχημένη θητεία μας στη Νομαρχία της Αθήνας (2003-2010) και στην Περιφέρεια Αττικής (2011-2014) ότι και ξέρουμε και κυρίως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στην ευθύνη της διοίκησης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Υποστηρίζετε ότι με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου των 11+1 προτάσεων και χρηστή διοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής θα μπει σε πορεία ανάταξης με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο μ’ ένα κράτος που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις, και παρά την πρόοδο παραμένει συγκεντρωτικό;
Πράγματι στην Ελλάδα η αυτοδιοίκηση στενάζει υπό τον ασφυκτικό κλοιό του συγκεντρωτικού κράτους. Στις ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας αντιληφθεί έγκαιρα ότι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων μόνο προς όφελος των κοινωνιών μπορεί να λειτουργήσει, πέτυχαν να δημιουργήσουν ισχυρές τοπικές και περιφερειακές αρχές που λύνουν προβλήματα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα το μόνο που κοιτάνε τα κόμματα είναι πώς θα ελέγξουν καλύτερα τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Είναι καιρός και στην Ελλάδα να παραδειγματιστούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

https://www.youtube.com/watch?v=3gEByHb09b8

Η δική μας πρόταση για την αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει μια συνολική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, όπου το κεντρικό κράτος θα είναι επιτελικό, κράτος στρατηγείο, με κύριες αρμοδιότητες σε θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, παιδείας, υγείας, και για όλα τα υπόλοιπα θέματα θα είναι αρμόδιοι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί που είναι κοντά στον πολίτη. Έτσι θα γλιτώσουμε οριστικά και αμετάκλητα από το πινγκ πονγκ των ευθυνών μεταξύ των (αν)αρμοδίων, και δεν θα κρύβονται όλοι πίσω από την κακονομία και την πολυνομία που διέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχουν περιοχές με έντονο το προσφυγικό και μεταναστευτικό στοιχείο. Πώς σχεδιάζετε να διαχειριστείτε το θέμα αυτό, με δεδομένο ότι οι τοπικές κοινωνίες εμφανίζουν ακόμα δυσκολία ενσωμάτωσης των ανθρώπων αυτών;
Είναι αλήθεια ότι το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό πρόβλημα απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες, και για μια χώρα όπως η Ελλάδα που είναι το νοτιότερο και ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης η χάραξη ολοκληρωμένης προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής είναι μονόδρομος.

Οι Έλληνες ξέρουμε τόσο από προσφυγιά όσο και από μετανάστευση στον υπέρτατο βαθμό, και επομένως μπορούμε να αντιληφθούμε την αγωνία, την ανασφάλεια, τη μοναξιά που αισθάνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας διεξόδους για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Στόχος δικός μας είναι οι συνάνθρωποί μας αυτοί να εξασφαλίζουν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης μέσω προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν διάφορες πτυχές, όπως δράσεις που σχετίζονται με στέγαση, δράσεις που αφορούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την εξοικείωση με τον ελληνικό πολιτισμό, τη συμμετοχή στα κοινά και την πρόσβαση σε υπηρεσίες, δράσεις για την επαγγελματική τους ζωή και απασχόληση, όπως προγράμματα που αφορούν στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στα κοινά έχετε στηρίξει τις δράσεις του οργανωμένου ποντιακού και μικρασιατικού προσφυγικού χώρου. Όπως γνωρίζετε, δεν έχουν γίνει άλματα στα θέματα των διεκδικήσεών τους ενώ το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων αλλά και ευρύτερα των χριστιανών της Ανατολής παραμένει στάσιμο. Ποια η δέσμευσή σας για τη στήριξη και την ενίσχυση ομοσπονδιών και συλλόγων ώστε να επιτευχθεί ο υπέρτατος στόχος;
Αλίμονο εάν ξεχάσουμε τις ιστορικές μας μνήμες, αλίμονο εάν διαγράψουμε το παρελθόν μας. Τότε θα έχουμε απεμπολήσει την ίδια μας την ταυτότητα. Η αυτοδιοίκηση δεν ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να υποστηρίζω τις δίκαιες διεκδικήσεις των ξεριζωμένων συμπολιτών μας, τη δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων προγόνων μας ενισχύοντας τις προσπάθειες και δράσεις των ποντιακών και μικρασιατικών ομοσπονδιών και συλλόγων.

Ομογενείς, κυρίως από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που ζουν σε διάφορες γειτονιές της Αττικής, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν τους επιτρέπουν ακόμα και μετά από χρόνια να ζήσουν ήρεμα στη μητέρα πατρίδα. Η παράταξή σας πώς σχεδιάζει να συνεργαστεί με αυτούς τους συμπολίτες μας, ώστε να νιώσουν πως επιτέλους η Ελλάδα τούς αγκαλιάζει;
Στόχος μας είναι, όχι μόνο για τους ομογενείς, αλλά για όλους τους πολίτες της Αττικής, μια Περιφέρεια ανοικτή στον πολίτη. Μια Περιφέρεια που θα αφουγκράζεται και θα λύνει προβλήματα, που θα λογοδοτεί και θα ακούει με προσοχή και σεβασμό. Όχι ένα κλειστό κονκλάβιο δήθεν μεγαλόσχημων που θα έχει απόσταση από τον πολίτη και την καθημερινότητά του, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Συνεπώς για όλους τους συμπολίτες μας –πόσο μάλλον τους ομογενείς που έχουν ρίζες στην πατρίδα μας– θα δώσουμε βήμα και λόγο ώστε να ακούγεται η φωνή τους και να λύνονται τα προβλήματά τους άμεσα και αποτελεσματικά.

Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

2/07/2025 - 3:48μμ
Ορκωμοσία νέων μελών της κυβέρνησης, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Τι δήλωσε ο Πλεύρης για την μεταναστευτική πολιτική

30/06/2025 - 11:55πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να αναφερθεί ο Κ. Μητσοτάκης

30/06/2025 - 8:40πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην είσοδο του Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποτύχαμε – Αγανάκτηση και οργή για τους διαλόγους

29/06/2025 - 11:21πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Επίκληση του διεθνούς δικαίου μόνο όταν υιοθετείται καθ’ ολοκληρίαν

28/06/2025 - 11:30μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (Φωτ. αρχείου: facebook.com/MFATurkiye)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επαναφέρει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας με όχημα απόφαση του ΕΔΑΔ

28/06/2025 - 8:54μμ
Από αριστερά, ο Θάνος Πλεύρης με τον Μάκη Βορίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Στόλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μ. Βορίδη

28/06/2025 - 2:43μμ
Μοντάζ φωτογραφιών του Διονύση Σταμενίτη και του Χρήστου Μπουκώρου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι δήλωσαν Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος για τις παραιτήσεις τους

27/06/2025 - 11:37μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Βορίδη και η επόμενη μέρα – Ανασχηματισμός, Προανακριτική στο τραπέζι, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

27/06/2025 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται Βορίδης, Σταμενίτης, Χατζηβασιλείου, Μπουκώρος

27/06/2025 - 3:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/Forecast Weather Greece)

Πύρινος κλοιός στην Ιεράπετρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

7 ώρες πριν
(Πηγή: youtube.com/@ert)

Χαλκιδική: Αγώνας για να σωθεί το πευκοδάσος κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας

8 ώρες πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθύνεται στους ευρωβουλευτές (φωτ. αρχείου: Twitter / 
Ursula von der Leyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής ακροδεξιών ευρωβουλευτών

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)

Προπονητής πολεμικών τεχνών συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτρια

8 ώρες πριν
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

9 ώρες πριν
Διαδήλωση υπέρ των Αβορίγινων στο Μπρίσμπεϊν στη διάρκεια των εθνικών εορτασμών της Αυστραλίας στις 26 Ιανουαρίου, επέτειος της ημέρας που έφθασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στο νησί (φωτ.: EPA/Jono Searle)

Αυστραλία: Οι αυτόχθονες Αβορίγινες υπήρξαν θύματα γενοκτονίας

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign