pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Χάος και σύγχυση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Σε ρόλο παρατηρητή για άλλη μια φορά η ΕΕ

Δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού δήλωσε σε διάγγελμά του ο πρόεδρος της Αρμενίας

21/09/2023 - 9:44μμ
Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην πρωτεύουσα του  Ναγκόρνο Καραμπάχ Στεπανακέρτ (Πηγή φωτ.: twitter.com/SiranushSargsy1)

Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ Στεπανακέρτ (Πηγή φωτ.: twitter.com/SiranushSargsy1)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Χάος και σύγχυση». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Reuters την κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κάτοικος της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ.

Από την πλευρά του τοπικός αξιωματούχος που μίλησε την επομένη της παράδοσης στο Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μάχες 24 ωρών, της αποσχισθείσας περιφέρειας που κατοικείται από Αρμένιους δήλωσε ότι οι δρόμοι του Στεπανακέρτ, είναι «γεμάτοι πεινασμένους και τρομαγμένους εκτοπισμένους».

Women, the elderly, and kids are all being sheltered in Stepanakert. #Artsakh #Nagorno_Karabakh
No food, electricity and water only prayers for hope pic.twitter.com/FNXmUdAh9k

— Siranush Sargsyan (@SiranushSargsy1) September 20, 2023

Πασινιάν: Δεν υπάρχει άμεση απειλή για τους άμαχους

Σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αρμένιους ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ο πρόεδρος Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι η Αρμενία είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να υποδεχθεί «περισσότερες από 40.000 οικογένειες» από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων αυτονομιστών του θύλακα, έπειτα από τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

«Έχουμε κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχουμε ετοιμάσει χώρους για να τους υποδεχτούμε. Έχουμε έτοιμα τα πάντα για να υποδεχθούμε περισσότερες από 40.000 οικογένειες» από αυτήν την αποσχισθείσα περιφέρεια του Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι, δήλωσε ο Πασινιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ωστόσο υπογράμμισε πως ο άμαχος πληθυσμός εκεί δεν αντιμετωπίζει σε αυτό το στάδιο «άμεση απειλή» μετά την αστραπιαία στρατιωτική νίκη του Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα, η κρίση μου (για την κατάσταση) είναι ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η εκεχειρία, που ισχύει από χθες Τετάρτη στον θύλακα, τηρείται σε μεγάλο βαθμό.

«Το καθεστώς εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ διατηρείται στο σύνολό της, υπήρξαν μεμονωμένες παραβιάσεις αλλά συνολικά η κατάσταση είναι σταθερή», τόνισε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Παρατηρητής των εξελίξεων η ΕΕ

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μια φορά έρχεται ως παρατηρητής να καταδικάσει αυτή τη φορά τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν κατά του αρμενικού πληθυσμού.

Σε γραπτή του δήλωση ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε παράλληλα τη λύπη της ΕΕ για τις ανθρώπινες απώλειες που προκλήθηκαν από αυτή την κλιμάκωση, ενώ δεν παρέλειψε να… προειδοποιήσει ότι «η αναγκαστική μετακίνηση του άμαχου πληθυσμού με στρατιωτικά ή άλλα μέσα θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή απάντηση από την ΕΕ», καθώς και ότι η Ένωση «είναι έτοιμη να λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης».

Είναι προφανές πάντως ότι η εξέλιξη αυτή είναι μια τεράστια αποτυχία και της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ καθώς οι Βρυξέλλες παρά την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για να φέρουν κοντά τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ούτε πρόβλεψαν ούτε φυσικά μπόρεσαν να αποτρέψουν μια στρατιωτική επιχείρηση που επιβάλλει τετελεσμένα σε μια περιοχή της Ευρώπης.

Χωρίς συμφωνία οι πρώτες συνομιλίες

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμένιους από το Αρτσάχ (το Ναγκόρνο Καραμπάχ στα αρμενικά) για το θέμα της επανένταξης της αποσχισθείσας περιφέρειας στο Αζερμπαϊτζάν, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη Γέβλαχ, χωρίς τελική συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ertnews.gr/Orhan ERKILIC / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: O 14χρονος που άνοιξε πυρ και σκότωσε 9 ανθρώπους, ήταν θαυμαστής Αμερικανού μακελάρη

16/04/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί μετά από καρδιακή προσβολή

16/04/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Φρένο» στην Τουρκία – Στο επίκεντρο παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

15/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIBOR ILLYES)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ριζικές αλλαγές στα ΜΜΕ προαναγγέλλει ο Πέτερ Μάγιαρ μετά τη νίκη του

15/04/2026 - 11:34μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ανάρτησε εικόνα AI με τον Ιησού εν μέσω αντιδράσεων – Νέα επίθεση στον Πάπα Λέοντα

15/04/2026 - 8:28μμ
Κόσμος και ασθενοφόρο έξω από το σχολείο στο Καχραμανμαράς της Τουρκίας, όπου 14χρονος άνοιξε πυρ. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διπλό σοκ με επιθέσεις σε σχολεία – 9 νεκροί στο Καχραμανμαράς

15/04/2026 - 7:16μμ
Ιρανός διασχίζει δρόμο μπροστά από γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη, με αναφορά στα Στενά του Ορμούζ και το σύνθημα «Για πάντα στο χέρι του Ιράν». 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απειλεί με μπλόκο στην Ερυθρά Θάλασσα αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

15/04/2026 - 4:25μμ
(Πηγή: x.com/ihacomtr/ status/2044370290197610918)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

15/04/2026 - 3:53μμ
Ο ηγέτης του κόμματος Tisza και νεοκλεχθείς πρωθυπουργός Πέτερ Μάγιαρ, μιλάει στον Τύπο πριν από τη συνάντησή του με τον Ούγγρο πρόεδρο στο Μέγαρο Σάντορ στη Βουδαπέστη (φωτ.: EPA/ Robert Hegedus)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετωπική σύγκρουση Πέτερ Μάγιαρ και Ταμάς Σούλιοκ: Παραιτηθείτε τώρα αλλιώς θα απομακρυνθείτε

15/04/2026 - 2:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαριά «καμπάνα» σε δημοσιογράφο από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης – 2,5 χρόνια φυλάκισης για «παραπληροφόρηση»

15/04/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Αυστραλίας Μακάριος: «Οι Ακολουθίες να γίνονται στα Ελληνικά – Δεν ξεχνούμε την ταυτότητά μας»

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη – Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάστασή του

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Βουλή: Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας 11+2 βουλευτών της ΝΔ για τις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ

58 λεπτά πριν

Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης–Πιερίας: Ένα όραμα που γίνεται χρέος για τον Ποντιακό Ελληνισμό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Κεφαλονιά: Νέα διάσταση στην υπόθεση της 19χρονης – Στο μικροσκόπιο η καθυστέρηση κλήσης στο ΕΚΑΒ

2 ώρες πριν

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026: Ιστορική στιγμή μνήμης και παρακαταθήκης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign