pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Πισπιρίγκου: Υποψιαζόμασταν ότι η μητέρα κάτι έκανε στην Τζωρτζίνα

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε η παιδονευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Πολυξένη Πελεκούδα

18/07/2023 - 9:13μμ
Αστυνομικοί οδηγούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο γραφείο της ανακρίτριας, στις 25 Νοεμβρίου 2022 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Αστυνομικοί οδηγούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο γραφείο της ανακρίτριας, στις 25 Νοεμβρίου 2022 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν πριν από την εξέταση ότι ίσως τα επεισόδια της Τζωρτζίνας ήταν προκλητά από τη μητέρα» κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδονευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας Πολυξένη Πελεκούδα, η οποία είπε πως είχε συζητήσει με δύο γιατρούς για την ανάγκη ενημέρωσης του εισαγγελέα αλλά και για την τοποθέτηση καμερών στο θάλαμο ώστε να παρακολουθείται όλο το 24ωρο το παιδί.

Η μάρτυρας είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι ετοιμάζοντας το συνοδευτικό έγγραφο για τη μεταφορά του παιδιού στο «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε το ιστορικό από τη μητέρα.

«Πήρα ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό. Μου περιέγραψε το επεισόδιο του Απριλίου του 2021 πριν μπει στο “Καραμανδάνειο”. Δεν μου φάνηκε επιληπτικό επεισόδιο, αλλά δεν μπορούσα να το αποδώσω κάπου. Για τα επεισόδια μετά την ανακοπή κατάλαβα από τη μητέρα ότι δεν ήταν ίδιας φύσης με εκείνο του “Καραμανδάνειου”. Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται ταινία» σημείωσε.

Όπως είπε η γιατρός, από την αρχή έλαβε σοβαρά υπόψη τις υποψίες που διατύπωσαν οι συνάδελφοί της σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης των επεισοδίων από τη μητέρα. «Επειδή τις πήρα σοβαρά, μίλησα με δυο γιατρούς [σ.σ. Μπερτζουάνης και Μπέλλου] για ενημέρωση εισαγγελέα, και δεύτερον πώς θα παρακολουθούσαμε το παιδί 24 ώρες το 24ωρο. Αυτά έγιναν στις 24 Ιανουαρίου 2022. Όταν τους ρώτησα τι υποψιάζονται μου είπαν φραγή αεροφόρων οδών με μαξιλάρι. Συζητήσαμε το πώς θα βάζαμε κάμερες για να παρακολουθείται το παιδί», ανέφερε.

Η παιδονευρολόγος είπε ακόμα: «Είδα δύο βίντεο. Στο ένα κλιπ η μητέρα “τραβάει” μια το μόνιτορ και μια το παιδί, και στο δεύτερο είχε γιατρούς μέσα στο δωμάτιο. Το παιδί ήταν στη συνήθη νευρολογική του κατάσταση και μετά έκανε παρατεταμένη άπνοια, σοβαρή ταχυκαρδία και χρειάστηκε ανάνηψη».

Πρόεδρος: Βλέποντας το βίντεο πού καταλήγετε;

Μάρτυρας: Από το βίντεο ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε απόφραξη με μαξιλάρια. Δεύτερον με τρόμαξε πολύ ως δυνητικά απειλητικό για τη ζωή αυτό το επεισόδιο. Να μην ανατάσσεται μόνος του ο οργανισμός με βηματοδότη σημαίνει πως αν δεν έπαιρνε βοήθεια με Ambu και ιατρική παρέμβαση θα είχε πεθάνει. Η σκέψη μου ήταν ότι το επεισόδιο ήταν επικίνδυνο. Δεύτερη σκέψη ήταν ότι δεν ήταν επιληπτικό επεισόδιο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να διακρίνει κάποιος ένα επεισόδιο επιληπτικής φύσης από μη επιληπτικής φύσης. Ο χαμηλός κορεσμός που υπήρχε πριν το επεισόδιο σημαίνει ότι το επεισόδιο είναι δευτεροπαθές και οφείλεται σε κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τη γιατρό πρέπει να υπήρξε κάτι που πυροδότησε τα επεισόδια αυτά, καθώς η Τζωρτζίνα ήταν σε αντιεπιληπτική αγωγή. «Ξανακοίταξα το φάκελο του παιδιού, είδα την αυξημένη τροπονίνη, μίλησα με τον κ. Ηλιάδη επειδή με τρόμαξε το επεισόδιο και μίλησα με την κ. Μαρμαρίδου, την επιστημονική υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής. Ενημερώσαμε τους γονείς ότι θα πάει το παιδί στο “Αγλαΐα Κυριακού” και ο πατέρας αντέδρασε πολύ έντονα. Η μητέρα πρότεινε να πάνε Γιάννινα και είπα “Δεν υπάρχει περίπτωση”. Στις 25 Ιανουαρίου το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ», περιέγραψε.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως προβληματίστηκε πολύ με τα όσα είδε στα βίντεο και αργότερα με το θάνατο της Τζωρτζίνας, γι’ αυτό άρχισε να αναζητά τι συνέβη.

«Μετά το βίντεο και μετά το θάνατο του παιδιού άρχισα να σκέφτομαι εξωγενείς παράγοντες επειδή υπήρχαν υποψίες. Έπρεπε να είναι κάτι που δρα πολύ γρήγορα και κατέληξα σε κάποιες ουσίες. Ενημέρωσα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ζωής και τους έδωσα τη λίστα με τις ουσίες. Πήρα πολύ σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσεις ένα παιδί από κακοποίηση και η υποψία ενός συναδέλφου είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», υποστήριξε.

Κατά την άποψη της Πολυξένης Πελεκούδα η Τζωρτζίνα δεν είχε λάβει κεταμίνη όταν εμφάνισε τα επεισόδια που προηγήθηκαν της ανακοπής. «Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που προκαλεί καταστολή. Το παιδί δεν είχε καταστολή στα επεισόδια που προηγήθηκαν του θανάτου. Θεωρώ ότι τα επεισόδια που είδα εγώ δεν ήταν κεταμίνη. Δεν μου προκύπτει ότι υπήρξε απόφραξη αεροφόρων οδών, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω» είπε.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αλέξης Κούγιας: Εσείς πιστεύετε ότι η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή;

Μάρτυρας: Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται μια ταινία.

Αλέξης Κούγιας: Τι θα έπρεπε να κάνει, να ουρλιάζει;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά και το συναίσθημά της.

Αλέξης Κούγιας: Το γεγονός ότι βιντεοσκοπεί το επεισόδιο και φωνάζει και τους γιατρούς για να σώσουν το παιδί της τι σημαίνει;

Μάρτυρας: Αυτό απαιτεί σοβαρό βαθμό σαδισμού.

Αλέξης Κούγιας: Τι προσπάθεια θα έπρεπε να κάνει η κατηγορούμενη για να προκαλέσει σπασμούς;

Μάρτυρας: Θέλει σοβαρή έρευνα φαρμακολογίας. Ξέρω να σας πω ότι σίγουρα θα υπάρχει τρόπος, όμως θέλει έρευνα και γνώση.

Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο πάρκο Ασυρμάτου: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το θάνατο του 25χρονου

23/04/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιώργης με βοριαδάκι, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια θα δούνε τα βουνά

23/04/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: Νεκρός 25χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου – Στο τραπέζι ακόμη και η οπαδική επίθεση

22/04/2026 - 10:51μμ
Θρήνος για το χαμό της 43χρονης  Ελευθερίας Γιακουμάκη,  Τετάρτη 22 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εκτελέστηκε στο αυτοκίνητό της η 43χρονη – Σενάριο γυναικοκτονίας με δράστη τον αυτόχειρα πρώην σύντροφο

22/04/2026 - 10:19μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή για τον Στέφανο Ληναίο στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (πηγή: Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στέφανος Ληναίος: Σε στενό κύκλο το τελευταίο «αντίο» στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

22/04/2026 - 8:06μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και του Μαυροβουνίου (φωτ.: European Union)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαυροβούνιο: «Πράσινο φως» από την ΕΕ για την ένταξη – Στόχος το 2028

22/04/2026 - 7:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης μητέρας – «Ήμουν σε βρασμό», λέει ο κατηγορούμενος

22/04/2026 - 7:18μμ
Έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Τραγικός επίλογος – Νεκρή η 43χρονη Ελευθερία Γιακουμάκη μέσα στο αυτοκίνητό της

22/04/2026 - 6:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Αμαξοστοιχία… συγκρούστηκε με ζώο που βρισκόταν στις σιδηροδρομικές γραμμές

22/04/2026 - 10:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Κορυφώνονται οι έρευνες για την 43χρονη αγνοούμενη μητέρα Ελευθερία Γιακουμάκη

22/04/2026 - 9:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεοδόσης Κυριακίδης στο συμπόσιο που έγινε στη Βοστόνη, Σάββατο 18 Απριλίου (φωτ.: World Pontian Folk Organization)

Βοστόνη: Στο επίκεντρο η μνήμη του Πόντου και της Μικράς Ασίας – Διεθνές συμπόσιο με ισχυρό μήνυμα

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

38 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος Νέων» Αρσενίου)

4ο Παιδικό-Εφηβικό Αντάμωμα Ποντιακών Χορών: Στη Σκύδρα θα συναντηθούν 52 ποντιακά σωματεία για τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης

2 ώρες πριν
Εικόνα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης, στη Λήμνο
(φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος / Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / EUROKINISSI)

Καλλίπολη: Άγνωστη ιατρική έκθεση φωτίζει την αιματηρή πραγματικότητα της μάχης – 111 χρόνια μετά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έγκλημα στο πάρκο Ασυρμάτου: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το θάνατο του 25χρονου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign