pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Μόσχα βομβαρδίζει σημεία που ελέγχουν άνδρες της Wagner – Οι μισθοφόροι απαντούν πως «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Πούτιν έφυγε από τη Μόσχα

24/06/2023 - 4:01μμ
Στρατιώτης της PMC Wagner Group στο μπλόκο μπροστά από το κτήριο της Rostelecom στο Ροστόφ ον Ντον, στη νότια Ρωσία (φωτ.: 
EPA/ ARKADY ΒUDNITSKY)

Στρατιώτης της PMC Wagner Group στο μπλόκο μπροστά από το κτήριο της Rostelecom στο Ροστόφ ον Ντον, στη νότια Ρωσία (φωτ.: EPA/ ARKADY ΒUDNITSKY)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ώρα που φημολογείται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό για το τι συμβαίνει με την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, έφυγε από τη Μόσχα προς άγνωστη κατεύθυνση, ελικόπτερα του ρωσικού στρατού χτυπούν σημεία που ελέγχονται από μισθοφόρους του Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Βορονέζ, μια πόλη ανάμεσα στη Μόσχα και το Ροστόφ.

Το χτύπημα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, έγινε στον αυτοκινητόδρομο M-4 που συνδέει τη ρωσική πρωτεύουσα με περιοχές της νότιας Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Ο ίδιος μετέδωσε πως είδε τα ελικόπτερα να ανοίγουν πυρ εναντίον μιας ένοπλης φάλαγγας του ομίλου Wagner που περιελάμβανε οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων και τουλάχιστον ένα τανκ πάνω σε ένα φορτηγό με επίπεδη καρότσα.

⚡ Footage of Russian Air Force strike at a convoy of the Wagner PMC troops on the M-4 highway❗#Russia #Moscow #Wagner #Prigozhin #Voronezh pic.twitter.com/sT8MBzVOzq

— Earth Updates (@a_newschannel) June 24, 2023

Με ηχητικό μήνυμα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ, όπου έχουν ήδη πάρει τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού «χωρίς να ρίξουν ούτε μια σφαίρα».

Από σημείο του Ροστόφ έστειλαν και μήνυμα στον Πούτιν ότι όχι μόνο δεν θα παραδοθούν αλλά και πως σύντομα η Ρωσία θα έχει άλλον πρόεδρο!

⚡ Soldiers of PMC “Wagner” seen on the roof of the headquarters of the Southern Military District in Rostov. pic.twitter.com/RJyB3JSy0h

— Earth Updates (@a_newschannel) June 24, 2023

Το χτύπημα επιβεβαιώνουν και ρωσικές πηγές ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, διέψευσε τα περί διαφυγής του Πούτιν, τονίζοντας πως ο πρόεδρος εργάζεται κανονικά στο προεδρικό μέγαρο.

Αναστέλλεται η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα

Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ώστοσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Έχει αποκλειστεί η Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα, από άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων (φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Πρόσκληση Μεντβέντεφ για συσπείρωση γύρω από τον Πούτιν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Τη στήριξη Πούτιν ζήτησαν επίσης οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου.

«Οι βουλευτές της Δούμα (…) υποστηρίζουν την συσπείρωση των δυνάμεων και υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Telegram ο πρόεδρος της κάτω βουλής Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

«Η ισχύς» της Ρωσίας βρίσκεται στην «ενότητα (…) και στην ιστορική μας έλλειψη ανοχής στις προδοσίες και τις προκλήσεις», υπογράμμισε παράλληλα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ρώσοι εθνικιστές θα δημοσιεύσουν σχέδιο δράσης-απάντησης στη Wagner

Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, από την πλευρά τους, δήλωσαν σήμερα ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ.

Η ρωσική εθνικιστική οργάνωση, γνωστή ως «Λέσχη Αγανακτισμένων Πατριωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ενδέχεται να οδηγήσει σε ταπεινωτική στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Ερντογάν, Καντίροφ και Λουκασένκο στο πλευρό του Πούτιν

Δίπλα στον Ρώσο πρόεδρο στέκεται για ακόμα μία φορά ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ. Νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Καντίροφ σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες».

Ανάλογη στάση τηρεί και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα από τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της λευκορωσικής προεδρίας στο Telegram.

Υπέρ του Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου, ο Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία.

Έκκληση ενότητας από τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ο Πατριάρχης Κύριλλος απηύθυνε έκκληση για ενότητα, για την αντιμετώπιση της ένοπλης ανταρσίας από την εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ. «Οποιεσδήποτε προσπάθειες για την πρόκληση αναταραχής στη χώρα, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, για το οποίο, δεν υπάρχει δικαιολογία. Προσεύχομαι για την ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης και καλώ όσους πήραν τα όπλα και είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν κατά των αδελφών τους να έρθουν στα λογικά τους», αναφέρει ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στα σπίτια τους καλούνται να μείνουν οι κάτοικοι

Στο μεταξύ, οι Αρχές στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 420 χλμ. νότια της Μόσχας, κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της περιφέρειας να μείνουν στα σπίτια τους, μπροστά στην ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner.

«Για να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών της περιφέρειας Λίπετσκ, το επιχειρησιακό (περιφερειακό) αρχηγείο καλεί τους κατοίκους να μην φύγουν από τα σπίτια τους εκτός εάν είναι απαραίτητο και να μην ταξιδέψουν με ιδιωτικό όχημα», τόνισαν οι ρωσικές Αρχές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

9/07/2026 - 4:37μμ
Ύποπτοι που φέρονται να συμμετείχαν σε κέντρα διαδικτυακών απατών συνελήφθησαν στη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο της τρίμηνης διεθνούς επιχείρησης «First Light 2026» (φωτ.: Interpol)
ΚΟΣΜΟΣ

Έστησαν ολόκληρο… αστυνομικό τμήμα για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – 5.800 συλλήψεις από την Interpol

9/07/2026 - 2:50μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 7 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

S-400, CAATSA και F-35: Η «φόρμουλα» που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/07/2026 - 2:26μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την ένταξη στην ΕΕ – Τι συζήτησε με φον ντερ Λάιεν και Κόστα

9/07/2026 - 12:27μμ
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ φέρονται να καταγράφουν αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων (πηγή: U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκεχειρία κατέρρευσε: Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και απειλές Τραμπ για «20 φορές ισχυρότερα» αντίποινα

9/07/2026 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαυαρία: Τραυματίες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης – Για αμόκ κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

8/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ άνοιξε νέο μέτωπο με την Ισπανία και κήρυξε «τέλος» στην εκεχειρία με το Ιράν

8/07/2026 - 12:33μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ, στην Άγκυρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τρίτη 7 Ιουλίου 2027 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ ανοίγει ξανά την πόρτα στην Τουρκία για τα F-35 και τις κυρώσεις CAATSA

8/07/2026 - 10:32πμ
Ονόματα αγνοουμένων γραμμένα σε κατεστραμμένο κτήριο στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας, δύο εβδομάδες μετά τον διπλό σεισμό των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ (φωτ.: EPA / Xaume Olleros)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Αγώνας για να ανοίξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο

8/07/2026 - 9:20πμ
Καρέ από το αποχαρακτηρισμένο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα  η CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν ξανά στο χείλος της σύρραξης: Αμερικανικά πλήγματα σε 80 στόχους, πυραυλική απάντηση σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν

8/07/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Allwyn Care δίνει ραντεβού εθελοντικής προσφοράς στη Σαλαμίνα

6 λεπτά πριν
Οι διακοπές του Τομ  Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον το καλοκαίρι έχουν πάντα χρώμα ελληνικό (φωτ.: Panorama Press/Αλέξανδρος Γεωργιάδης)

Τομ Χανκς: Ο χολιγουντιανός σταρ με την ελληνική καρδιά που κατέκτησε τον κόσμο με την καλοσύνη του

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Συνετός)

Ζάκυνθος: Ειδικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί για το F16 – Κλειστό το αεροδρόμιο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Καίγεται επιχείρηση στο Καλοχώρι – Μαύροι καπνοί κάλυψαν και πάλι την πόλη

1 ώρα πριν
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

2 ώρες πριν

Κορυφαίοι αθλητές και celebrities βγάζουν τον φετινό πρωταθλητή του Παγκοσμίου (vid.)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign