pontosnews.gr
Σάββατο, 7/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιστολή Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω τα συλλογικά όργανα ή τον Αλέξη Τσίπρα

Ως κίνηση προκειμένου να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος «μεταφράζεται» από πολλά ΜΜΕ

17/03/2023 - 9:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επιστολή στην Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα για τις οποίες έχει παραπεμφθεί στην εν λόγω Επιτροπή, απέστειλε σήμερα ο Παύλος Πολάκης.

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια, είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε, πολύ περισσότερο, τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης στην επιστολή του ενόψει της αυριανής της συνεδρίασης της ΠΓ, ενώ τονίζει ότι η στάση του «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα», ούτε επιχειρούσε να «αμφισβητήσει» τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος «να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία τη μη συμμετοχή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης αναμέτρησης».

Ολόκληρη η επιστολή του Π. Πολάκη:

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Π.Γ., αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, την οποία, άλλωστε, μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την – αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου, ωστόσο, δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία, προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να “κρυφακούει” θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
Έλληνες πολίτες και οι οικογένειές τους επαναπατρίστηκαν, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: 315 πολίτες επέστρεψαν από Αμπού Ντάμπι, Ντουμπάι, Ιερουσαλήμ

6/03/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ορισμός εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού - Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Με 201 «υπέρ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

4/03/2026 - 8:37μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον, η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική

4/03/2026 - 12:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν – Συγκεκριμένο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών

3/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε Κύπρο & Λίβανο

3/03/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

2/03/2026 - 11:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Οι συστάσεις του ΥΠΕΞ για όσους βρίσκονται εκεί

28/02/2026 - 10:59μμ
Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Συνέχισε το σερί του επί του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός

4 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται πάνω από το κέντρο της Τεχεράνης μετά από αεροπορικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: «Νόμιμοι στόχοι» οι ευρωπαϊκές χώρες που θα βοηθήσουν ΗΠΑ και Ισραήλ

5 ώρες πριν
Στο κέντρο ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάραα σε παλιότερη συνάντησή του στη Δαμασκό με αντιπροσωπεία του ΟΗΕ (φωτ.: EPA/Mohammed Al Rifai)

Reuters: Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάραα – Διαψεύδει η Τουρκία

5 ώρες πριν
Σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου για τα αμελέ ταμπουρού, από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν»

Μαρτυρία Θεόδωρου Γρηγοριάδη: Γραφήκαμε στα αμελέ ταπουρού γιατί πεινούσαμε και θα πεθαίναμε

6 ώρες πριν
Πλήθη Ιρανών αψήφησαν τις ισραηλινές επιθέσεις και βγήκαν στους δρόμους για την προσευχή της Παρασκευής για να τιμήσουν τη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (φωτ.EPA/Abedin Taherkenareh)

ΗΠΑ: Οι επιχειρήσεις στο Ιράν θα ολοκληρωθούν σε 4-6 εβδομάδες – Νέα ιρανικά πλήγματα εναντίον του Ισραήλ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Verein der Griechen aus Pontos in Wiesbaden, Mainz und Umgebung)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τον «Πόντο» του Wiesbaden και του Mainz

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign