pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επιστολή Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω τα συλλογικά όργανα ή τον Αλέξη Τσίπρα

Ως κίνηση προκειμένου να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος «μεταφράζεται» από πολλά ΜΜΕ

17/03/2023 - 9:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επιστολή στην Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις πρόσφατες αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα για τις οποίες έχει παραπεμφθεί στην εν λόγω Επιτροπή, απέστειλε σήμερα ο Παύλος Πολάκης.

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια, είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε, πολύ περισσότερο, τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π. Πολάκης στην επιστολή του ενόψει της αυριανής της συνεδρίασης της ΠΓ, ενώ τονίζει ότι η στάση του «επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα», ούτε επιχειρούσε να «αμφισβητήσει» τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος «να εισηγηθούν στην Πολιτική Γραμματεία τη μη συμμετοχή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης αναμέτρησης».

Ολόκληρη η επιστολή του Π. Πολάκη:

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης της Π.Γ., αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, την οποία, άλλωστε, μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτησή μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την – αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου, ωστόσο, δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία, προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να “κρυφακούει” θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στις 
εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

4/09/2025 - 9:17πμ
Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Ζάππειο: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, ο λαός διψά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

3/09/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: ynanp.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες αλιέων

3/09/2025 - 3:49μμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρο θα προχωρήσει, δεν μας πτοούν οι αντιδράσεις

31/08/2025 - 8:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Στους «8» η Εθνική με σούπερ Γιάννη

2 ώρες πριν
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ασημένιες οι νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Μάλτα

3 ώρες πριν
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

3 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

3 ώρες πριν
Πυκνός καπνός και φλόγες από τη φωτιά στη Λάρισα (φωτ.: onlarissa.gr)

Λάρισα: Φωτιά κοντά στο νέο κοιμητήριο και στις φυλακές

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign