pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καρατόμησε εννέα συνεργάτες του λόγω διαφθοράς

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν αποκαλύψεις του Τύπου για φουσκωμένες τιμές σε συμβόλαιο προμήθειας τροφίμων του ουκρανικού στρατού

24/01/2023 - 5:58μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: ΕΡΑ / Ουκρανική Προεδρία)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: ΕΡΑ / Ουκρανική Προεδρία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέντε κυβερνήτες περιφερειών της Ουκρανίας και τέσσερις υφυπουργοί της ουκρανικής κυβέρνησης απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους με εντολή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω σαρωτικών αλλαγών στην ουκρανική κυβέρνηση έπειτα από σκάνδαλο διαφθοράς στον στρατό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο Ταράς Μελνιτσούκ, οι κυβερνήτες των περιφερειών του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία) Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, του Κιέβου Ολέξιι Κουλέμπα, του Σούμι (βόρεια Ουκρανία) Βίκτορ Ζιβίτσκι, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) Ολεξάντρ Στάρουχ και Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς αντίστοιχα απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο κατηγορήθηκε από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τον Νοέμβριο για ανάθεση έργων επισκευής δρόμων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει η φιλενάδα του, η οποία εργάζεται ως γυμνάστρια. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του τού Σούμι, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια αποτελούν αντικείμενο δικαστικών ερευνών.

Ειδικά η απομάκρυνση του Ολέξιι Κουλέμπα συνδέεται με τον προσεχή διορισμό του σε θέση της προεδρικής διοίκησης.

Ο υφυπουργός Άμυνας Βιατσεσλάβ Σαποβάλοφ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Βιτάλι Μουζιτσένκο και δύο υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι Ιβάν Λουκέρια και Βιατσεσλάβ Νέγκοντα, απομακρύνθηκαν επίσης από τα καθήκοντά τους, όπως και οι υποδιευθυντές της ουκρανικής υπηρεσίας θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών Ανατόλιι Ιβάνκεβιτς και Βίκτορ Βισνιόφ.

Προηγουμένως, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου Ζελένσκι.

Ταυτόχρονα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε την απομάκρυνση από την θέση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Ολέξιι Σιμονένκο.

Οι απομακρύνσεις και οι παραιτήσεις αυτές ακολουθούν τις αποκαλύψεις του Τύπου για φουσκωμένες τιμές σε συμβόλαιο προμήθειας τροφίμων του ουκρανικού στρατού, στο πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς που ξεσπάει στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας μετά την έναρξη του πολέμου.

Λουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι του ζητήθηκε να συνάψει σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της Λευκορωσίας, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί ότι θεωρεί το Κίεβο πιθανή απειλή.

«Μας ζητούν να μην πάμε σε πόλεμο με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, να μην μετακινήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί. Μας προτείνουν να συνάψουμε σύμφωνο μη επίθεσης», σημείωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλείται το Belta.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τα σχόλιά του αν ήταν η ίδια η Ουκρανία ή η Δύση που έκαναν τη συγκεκριμένη πρόταση στον Λευκορώσο ηγέτη

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Λουκασένκο. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία από το βορρά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

6/07/2025 - 11:33μμ
(Πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με ρουκέτες και drones σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στην Ερυθρά Θάλασσα

6/07/2025 - 8:17μμ
Μνημείο για τον Στάλιν επανεγκαταστάθηκε στις 15 Μαΐου 2025 στο μετρό της Μόσχας, στο σταθμό Ταγκάνσκαγια (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί στη Ρωσία επιστρέφει η λατρεία για τον Στάλιν

6/07/2025 - 6:26μμ
Ο Πέδρο Σάντσεθ μιλά σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ.: EPA / PSOE / Eva Ercolanese)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο πλήττει το κυβερνών κόμμα του Σάντσεθ – Πιέσεις για πρόωρες εκλογές

6/07/2025 - 5:50μμ
Καταστροφές στο Τέξας, στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Αγωνία για τα 27 παιδιά που αγνοούνται – 51 νεκροί

6/07/2025 - 12:49μμ
Οικογένεια στο Τέξας περπατά στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: 15 παιδιά ανάμεσα στους 50 νεκρούς, αγνοούνται άλλα 27 παιδιά και δύο ενήλικες

6/07/2025 - 9:10πμ
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

5/07/2025 - 11:58μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

5/07/2025 - 9:18μμ
Ζημιές σε περιοχή του Τέξας από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: Τραγικός ο απολογισμός με τουλάχιστον 27 νεκρούς και πολλά παιδιά αγνοούμενα

5/07/2025 - 8:45μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Χάγη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (φωτ.: EPA/Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέλουμε τα F-35 πρωτίστως για τη δική μας ασφάλεια, η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη

5/07/2025 - 2:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

7 ώρες πριν
Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

8 ώρες πριν

Με ποντιακή συμμετοχή το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Θεράπνεια 2025»

8 ώρες πριν
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

9 ώρες πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

9 ώρες πριν
Ο Ηλίας Ιορδανίδης (φωτ.: facebook / Δήμος Καβάλας)

Ηλίας Ιορδανίδης: Η Αργυρούπολη και όλος ο Πόντος τον αποχαιρετούν τη Δευτέρα με βαθιά θλίψη

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign