pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυξήσεις θα γίνουν μόνο στα πολύ φτηνά φάρμακα λέει ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη τους οποίους κατηγόρησε ότι «ευνόησαν σκανδαλωδώς τα ακριβά φάρμακα»

4/01/2023 - 12:26μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξήσεις φαρμάκων θα υπάρξουν μόνο εκεί που γίνονταν πάντα, «όταν αποδεικνύεται σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας» εξήγησε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , επισημαίνοντας πως αν αποσυρθούν αυτά τα φάρμακα ο πολίτης θα χρειαστεί να αγοράσει πολύ πιο ακριβά. «Αυξήσεις θα γίνουν μόνο σε αυτές τις κατηγορίες βάσει κοστολογίου» τόνισε ο κ. Πλεύρης, αναφέροντας πως « ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης ευνόησαν σκανδαλωδώς τα ακριβά φάρμακα και είναι οι δύο υπουργοί που το 2018 άλλαξαν τον τρόπο τιμολόγησης. Ενώ τα φάρμακα στην Ελλάδα τιμολογούνταν με βάση την Ευρωπαϊκή Ένωση άρα τις φτηνές χώρες, πήγαν με βάση της ευρωζώνης και ήταν μια πολιτική προσωπική του κ. Ξανθού και του κ. Πολάκη να ευνοηθούν οι πολυεθνικές εταιρίες. Αυτά τα πράγματα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τα κάνει».

Μάλιστα ο υπουργός υγείας ανέφερε το παράδειγμα γενοσήμου ενός γνωστού αντιβιοτικού για να εξηγήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να δικαιολογηθούν αυξήσεις σε φτηνά φάρμακα. «Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αντιβίωση γενόσημη, γενόσημο του Amoxil , το γνωστό Amoxil, το οποίο καλύπτει την ελληνική αγορά, είναι ελληνικής εταιρίας. Έχει μια τιμή που αποδεικνύει η εταιρία ότι με 2,20 περίπου τιμή έχει κόστος παραγωγής 2 ευρώ. Προφανώς εκεί πέρα χρειάζεται να γίνει μια αύξηση που θα το κρίνουν τα όργανα, 20 ή 30 λεπτά που στο σύνολό της σχεδόν την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης  σημείωσε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο φάρμακα που μπορεί να αποσυρθούν, που πάντοτε γινόντουσαν τέτοιες αυξήσεις, που δεν φτάνουν τελικά στον καταναλωτή.  Γιατί όταν μιλάμε για αύξηση 20, 30 και 40 λεπτά που αφορούν στον καταναλωτή το 10% αυτής της αύξησης στην πραγματικότητα είναι αύξηση που στο σύνολό της την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ο Θ. Πλεύρης.

Για τις ελλείψεις

Μιλώντας για τις ελλείψεις φαρμάκων ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Έχουμε πρόβλημα στα ιδιωτικά φαρμακεία. Το πρόβλημα λοιπόν στα ιδιωτικά φαρμακεία πάμε να το αντιμετωπίσουμε ως εξής: Μπορεί κάποιος να μη βρίσκει ένα κλασικό εύκολο φάρμακο που το έχουμε στο μυαλό μας, το Depon, αλλά υπάρχει παρακεταμόλη άλλων σκευασμάτων.

Γιατί εκεί πέρα η έλλειψη αφορά το Brand φάρμακο. Δεν αφορά το αντιπυρετικό γενικώς και οπουδήποτε έχουμε ελλείψεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, μέσω ΙΦΕΤ θα γίνονται συνεχώς παραγγελίες».

Όπως είπε τέλος ο υπουργός Υγείας, ο ΕΟΦ άμεσα θα ενημερώνει τους πολίτες εάν δεν βρίσκει κάποιο φάρμακο και ποια είναι τα άλλα που μπορούν να προμηθευτούν. Την ίδια ενημέρωση την έχουνε και οι φαρμακοποιοί. «Οι γιατροί οι ίδιοι που συνταγογραφούν φάρμακα θα ενημερώνονται για τα ελλειπτικά προκειμένου να ξέρουν να συνταγογραφήσουν αντίστοιχο θεραπευτικής αξίας και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Και είπαμε κιόλας ότι σε μια κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφούνται αυτή τη στιγμή, όχι τα μη συνταγογραφούμενα, όπως είναι το Depon, που συνταγογραφούνται και παρουσιάζουνε ελλείψεις, η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονική για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

UNICEF: Το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας ξεπερνά για πρώτη φορά αυτό του υποσιτισμού

10/09/2025 - 4:24μμ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου θα κλείνουμε ραντεβού στα νοσοκομεία σε 2 ημέρες

6/09/2025 - 5:01μμ
Το νέο στηθοσκόπιο  φέρει ένα εξάρτημα περίπου στο μέγεθος τραπουλόχαρτου (φωτ.: BBC/ PA MEDIA)
ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: «Έξυπνο» στηθοσκόπιο εντοπίζει καρδιακή ανεπάρκεια και ανώμαλους καρδιακούς ρυθμούς σε δευτερόλεπτα

1/09/2025 - 6:41μμ
(Φωτ.: Ralf Ruppert / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Ψυχική υγεία: Η «κατάρα» της μέσης ηλικίας (επιτέλους) αμφισβητείται – Κάτι τρέχει όμως με τους νέους

28/08/2025 - 2:57μμ
(Φωτ.: ANGEL-ROS-DIE / commons.wikimedia.org)
ΥΓΕΙΑ

Ασπέργιλλος: Τι είναι, και πόσο επικίνδυνη είναι η ασπεργίλλωση; – Συμπτώματα και αντιμετώπιση

26/08/2025 - 11:25μμ
(Φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΥΓΕΙΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

22/08/2025 - 2:29μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/taokinesis-2290689/)
ΥΓΕΙΑ

Τι ζητά η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

1/08/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

30/07/2025 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Marjonhorn)
ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκαν στη Βρετανία τα πρώτα μωρά με DNA από 3 ανθρώπους

17/07/2025 - 12:33μμ
Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)
ΥΓΕΙΑ

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

12/07/2025 - 5:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Από σήμερα και κάθε Σάββατο η 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ στην Αθήνα

6 λεπτά πριν
Λεπτομέρεια από τον ανδριάντα του Νίκου Καπετανίδη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Γεωργιάδης)

Οι Πόντιοι του Αμαρουσίου τιμούν τη μνήμη του ηρωικού Πόντιου δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη

40 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία Ελλήνων στρατιωτών στο Μικρασιατικό Μέτωπο (πηγή: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τμήμα Μεσσηνίας / Αρχείο Π. & Γ. Κουτσομητόπουλου)

«Έκτοτε αγνοείται η τύχη του»: Το παράλληλο δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αυτό των αιχμάλωτων στρατιωτών

1 ώρα πριν
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

2 ώρες πριν
Καρτ ποστάλ πριν από την καταστροφή της Σμύρνης απεικονίζει τον Βουτζά

Ομογένεια: Η ηχώ της Σμύρνης θα αντηχήσει στη Μελβούρνη

2 ώρες πριν
Ευκαιρία για τις τελευταίες βουτιές (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Δροσερό Σάββατο με αίθριο καιρό

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign