pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυξήσεις θα γίνουν μόνο στα πολύ φτηνά φάρμακα λέει ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη τους οποίους κατηγόρησε ότι «ευνόησαν σκανδαλωδώς τα ακριβά φάρμακα»

4/01/2023 - 12:26μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξήσεις φαρμάκων θα υπάρξουν μόνο εκεί που γίνονταν πάντα, «όταν αποδεικνύεται σε πάρα πολύ φτηνά φάρμακα του ενός και των δύο ευρώ κοστολογικά δεν βγαίνουν λόγω της αύξησης της ενέργειας» εξήγησε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , επισημαίνοντας πως αν αποσυρθούν αυτά τα φάρμακα ο πολίτης θα χρειαστεί να αγοράσει πολύ πιο ακριβά. «Αυξήσεις θα γίνουν μόνο σε αυτές τις κατηγορίες βάσει κοστολογίου» τόνισε ο κ. Πλεύρης, αναφέροντας πως « ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης ευνόησαν σκανδαλωδώς τα ακριβά φάρμακα και είναι οι δύο υπουργοί που το 2018 άλλαξαν τον τρόπο τιμολόγησης. Ενώ τα φάρμακα στην Ελλάδα τιμολογούνταν με βάση την Ευρωπαϊκή Ένωση άρα τις φτηνές χώρες, πήγαν με βάση της ευρωζώνης και ήταν μια πολιτική προσωπική του κ. Ξανθού και του κ. Πολάκη να ευνοηθούν οι πολυεθνικές εταιρίες. Αυτά τα πράγματα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τα κάνει».

Μάλιστα ο υπουργός υγείας ανέφερε το παράδειγμα γενοσήμου ενός γνωστού αντιβιοτικού για να εξηγήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να δικαιολογηθούν αυξήσεις σε φτηνά φάρμακα. «Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αντιβίωση γενόσημη, γενόσημο του Amoxil , το γνωστό Amoxil, το οποίο καλύπτει την ελληνική αγορά, είναι ελληνικής εταιρίας. Έχει μια τιμή που αποδεικνύει η εταιρία ότι με 2,20 περίπου τιμή έχει κόστος παραγωγής 2 ευρώ. Προφανώς εκεί πέρα χρειάζεται να γίνει μια αύξηση που θα το κρίνουν τα όργανα, 20 ή 30 λεπτά που στο σύνολό της σχεδόν την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης  σημείωσε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο φάρμακα που μπορεί να αποσυρθούν, που πάντοτε γινόντουσαν τέτοιες αυξήσεις, που δεν φτάνουν τελικά στον καταναλωτή.  Γιατί όταν μιλάμε για αύξηση 20, 30 και 40 λεπτά που αφορούν στον καταναλωτή το 10% αυτής της αύξησης στην πραγματικότητα είναι αύξηση που στο σύνολό της την επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ο Θ. Πλεύρης.

Για τις ελλείψεις

Μιλώντας για τις ελλείψεις φαρμάκων ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Έχουμε πρόβλημα στα ιδιωτικά φαρμακεία. Το πρόβλημα λοιπόν στα ιδιωτικά φαρμακεία πάμε να το αντιμετωπίσουμε ως εξής: Μπορεί κάποιος να μη βρίσκει ένα κλασικό εύκολο φάρμακο που το έχουμε στο μυαλό μας, το Depon, αλλά υπάρχει παρακεταμόλη άλλων σκευασμάτων.

Γιατί εκεί πέρα η έλλειψη αφορά το Brand φάρμακο. Δεν αφορά το αντιπυρετικό γενικώς και οπουδήποτε έχουμε ελλείψεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, μέσω ΙΦΕΤ θα γίνονται συνεχώς παραγγελίες».

Όπως είπε τέλος ο υπουργός Υγείας, ο ΕΟΦ άμεσα θα ενημερώνει τους πολίτες εάν δεν βρίσκει κάποιο φάρμακο και ποια είναι τα άλλα που μπορούν να προμηθευτούν. Την ίδια ενημέρωση την έχουνε και οι φαρμακοποιοί. «Οι γιατροί οι ίδιοι που συνταγογραφούν φάρμακα θα ενημερώνονται για τα ελλειπτικά προκειμένου να ξέρουν να συνταγογραφήσουν αντίστοιχο θεραπευτικής αξίας και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Και είπαμε κιόλας ότι σε μια κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφούνται αυτή τη στιγμή, όχι τα μη συνταγογραφούμενα, όπως είναι το Depon, που συνταγογραφούνται και παρουσιάζουνε ελλείψεις, η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονική για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pixabay / Adriano Gadini)
ΥΓΕΙΑ

Τα κιλά επιστρέφουν μετά τη διακοπή των φαρμάκων αδυνατίσματος, δείχνει μεγάλη ανάλυση

10/01/2026 - 12:44μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων σοκολάτας Milka – Ποιοι δεν πρέπει να τα καταναλώσουν

10/01/2026 - 9:05πμ
(Φωτ. αρχείου: Sasin Tipchai / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Μεταμοσχεύσεις: Δώρα ζωής από 50χρονο που απεβίωσε στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου»

7/01/2026 - 4:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jean-Christophe Bott)
ΥΓΕΙΑ

Nestlé: Εθελοντική ανάκληση προϊόντων βρεφικού γάλακτος

6/01/2026 - 6:11μμ
«Bukolika»: Γλυπτό του Martin Mayer στις όχθες του ποταμού Ίζαρ, στο Μόναχο (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας: Ξεκίνησε η αποστολή SMS – Ποιοι είναι δικαιούχοι

23/12/2025 - 11:55πμ
(Φωτ.: pixabay.com/Victoria_Watercolor)
ΥΓΕΙΑ

Εποχική γρίπη: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αυξημένη μετάδοση κατά τις γιορτές

21/12/2025 - 12:24μμ
(Φωτ.: pickpik.com)
ΥΓΕΙΑ

Εξαιρετικά νέα: Έρευνα έδειξε ότι χημική ουσία στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

11/12/2025 - 1:52μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Η παγκόσμια κρίση βίας κατά παιδιών και γυναικών που παραμένει αόρατη: Νέα στοιχεία σοκ

10/12/2025 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Δύο Έλληνες πρωτοστατούν στη θεραπεία των πιο δύσκολων εγκεφαλικών όγκων, αρχικά σε παιδιά

29/11/2025 - 6:39μμ
(Φωτ.: EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

22/11/2025 - 9:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από βίντεο με σούζες που είχαν ανεβάσει οι συλληφθέντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτ.: glomex)

Αθήνα: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς μηχανών που έκαναν σούζες – Ο ένας δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τάκης Βαμβακίδης: Η διπλή δυναμική επιστροφή στο σανίδι, με Καραγκιόζη και «Ροδάφ’νον»

52 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω κακοκαιρίας

1 ώρα πριν
Διαδηλωτές κατά του καθεστώτος υψώνουν σημαίες του Ιράν στη διάρκεια διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA/Matias Basualdo)

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί λόγω των διαδηλώσεων – ΗΠΑ και Ισραήλ παρακολουθούν τις εξελίξεις

2 ώρες πριν
Η 85χρονη 85χρονη Γεωργία Αθανασιάδου ως Μπάμπω (φωτ.: facebook/Σύλλογος Σκεπαστού)

Μια ακούραστη 85χρονη «Μπάμπω» έσυρε και φέτος τον χορό στο Σκεπαστό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Greek Basketball League: Άνετες νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ – Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός, ανάσα για Μαρούσι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign