pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση – Το βαρύ πλήγμα παραδέχτηκε και η Μόσχα

Έντονη αποδοκιμασία από Ρώσους εθνικιστές μπλόγκερς για την επιλογή να στεγαστούν στρατιώτες δίπλα σε αποθήκη πυρομαχικών

2/01/2023 - 8:15μμ
Άνδρας προσπερνά τα συντρίμμια κτηρίου στη Μαριούπολη (φωτ.: EPA/Sergei Ilnitsky)

Άνδρας προσπερνά τα συντρίμμια κτηρίου στη Μαριούπολη (φωτ.: EPA/Sergei Ilnitsky)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην σπάνια δημόσια παραδοχή ότι δεκάδες στρατιώτες της σκοτώθηκαν σε ένα από τα πιο θανατηφόρα πλήγματα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προχώρησε σήμερα η Μόσχα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ένα κτίριο επαγγελματικής σχολής, που είχε μετατραπεί σε προσωρινό στρατώνα στην πόλη Μακιίβκα, την οποία ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ.

Η παραδοχή αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από Ρώσους εθνικιστές μπλόγκερ, οι οποίοι ζητούν να τιμωρηθούν οι διοικητές για την επιλογή να στεγαστούν στρατιώτες δίπλα σε αποθήκη πυρομαχικών.

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός παραδέχτηκε ότι όντως πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Μακιίβκα στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψε έως και 10 οχήματα.

«Στις 31 Δεκεμβρίου, έως και 10 μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού διαφόρων τύπων καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές» στη Μακιίβκα, στην επαρχία Ντονέτσκ, ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σε ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας ότι ο αριθμός των απωλειών του ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού αξιολογείται.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι το κατάλυμα χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS, υποστηρίζοντας ότι άλλοι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Το Κίεβο ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων ανέρχεται σε σχεδόν 400, αν και αξιωματούχοι της ρωσικής κατοχικής διοίκησης χαρακτήρισαν υπερβολικό αυτόν τον απολογισμό.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ, πολλοί με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα ιστολόγιά τους, είπαν ότι η τεράστια καταστροφή ήταν αποτέλεσμα της αποθήκευσης πυρομαχικών στο ίδιο κτίριο με έναν στρατώνα, παρά το γεγονός ότι οι διοικητές γνώριζαν ότι ήταν εντός της εμβέλειας των ουκρανικών πυραύλων.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Πρωτοχρονιά νυχτερινές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου.

Οι νυχτερινές επιδρομές σηματοδοτούν μια αλλαγή τακτικής, μετά από μήνες κατά τους οποίους η Μόσχα συνήθως έκανε τέτοια πλήγματα με διαφορά περίπου μίας εβδομάδας. Μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων στις 31 Δεκεμβρίου, η Ρωσία εκτόξευσε δεκάδες ιρανικά drones Shahed την 1η και την 2α Ιανουαρίου.

Ωστόσο, το Κίεβο ανέφερε σήμερα ότι κατέρριψε και τα 39 drones στο τελευταίο κύμα, συμπεριλαμβανομένων 22 που καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η επιτυχία των ουκρανικών δυνάμεων αποτελεί απόδειξη ότι η τακτική της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές με στόχο να αχρηστεύσει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας αποτυγχάνει ολοένα και περισσότερο, καθώς το Κίεβο ενισχύει την αεράμυνά του.

Παραδοχή χωρίς προηγούμενο

Η αναγνώριση από την πλευρά της Ρωσίας των δεκάδων θανάτων σε ένα περιστατικό δεν έχει προηγούμενο. Η Μόσχα σπάνια δημοσιοποιεί στοιχεία για τις απώλειές της και όταν το κάνει οι αριθμοί είναι συνήθως μικροί. Για παράδειγμα αναγνώρισε μόνο έναν θάνατο στο πλήρωμα που είχε εκατοντάδες μέλη όταν η Ουκρανία βύθισε τον Απρίλιο τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva.

Η Μόσχα προχώρησε σε μερική επιστράτευση τουλάχιστον 300.000 στρατιωτών τον Σεπτέμβριο και τους έστειλε για να ενισχύσει τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεαροί που επέστρεψαν από την Ισπανία συγκεντρώνονται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Σεμπτά, κοντά στη Φνιντέκ του Μαρόκου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jalal Morchidi).
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Στους 72 οι νεκροί της μαζικής διέλευσης από το Μαρόκο – Πέντε ακόμη πτώματα στις ακτές

2/08/2026 - 8:33μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Ουγγαρίας στον Δούναβη (φωτ.: EPA / Daniel Kiss)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρίσιμο το επόμενο πενθήμερο για την ενεργειακή επιβίωση της χώρας – Έκλεισε το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο λόγω καύσωνα

2/08/2026 - 1:47μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

2/08/2026 - 11:10πμ
Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / Ioannis Karathanasis)

Πόθεν Έσχες: Άνοιξε η πλατφόρμα – Έως πότε μπορείτε να κάνετε δήλωση

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: ARMEN PRESS)

Γκεβόργκ Χαρουτιουνιάν: Χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης με… σπασμένο χέρι

34 λεπτά πριν
Ελένη και Χρήστος Μαρούδης (πηγή: lionnews.gr)

Άνω Πορόια: Επαναπατρίζονται τα οστά των ηρώων Χρήστου και Ελένης Μαρούδη

1 ώρα πριν
(Πηγή: meteo.gr)

meteo.gr: Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα από την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

2 ώρες πριν
Ο Χρήστος Μπάζος, ιδιοκτήτης του Colonial Lunch Café στη διεύθυνση 349 Yonge Street, πίσω από τον πάγκο του καταστήματός του. Το ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο καταστράφηκε από τον όχλο τη νύχτα της 2ας Αυγούστου 1918 (πηγή: Courtesy of Gloria Bazos / Maclean’s)

Το άγνωστο πογκρόμ κατά των Ελλήνων στο Τορόντο: Πώς μια φήμη πυροδότησε τρεις ημέρες βίας στον Καναδά

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό όχημα στην Παλαιά Φώκαια Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Φωτιές: «Ίσως οι δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού» – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign