pontosnews.gr
Σάββατο, 16/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρίσι: Επεισόδια μετά την φονική επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο

Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων

23/12/2022 - 7:14μμ
Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού μετά την φονική επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο (Φωτ.: EPA/Tereza Suarez)

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού μετά την φονική επίθεση σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο (Φωτ.: EPA/Tereza Suarez)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος Κούρδων διαδηλωτών κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά στο οποίο ένας άνδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το πλήθος έπεσε πάνω σε έναν κλοιό δυνάμεων ασφαλείας που προστάτευαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος έφτασε στο σημείο.

Protesters clashed with French police on Friday afternoon during a demonstration near the shooting scene in the Rue d'Enghien.

Read more here: https://t.co/gMZligHlKO pic.twitter.com/0odnRBN296

— Sky News (@SkyNews) December 23, 2022

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πέταξαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση τους, έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έστησαν οδοφράγματα.

A #Paris10, alors que les enquêteurs et la police technique scientifique sont encore à l’œuvre sur la scène de la #fusillade, des individus attaquent violemment des policiers en transformant la rue en champs de bataille.
Tout notre soutien aux policiers qui rétablissent l’ordre. pic.twitter.com/srFzgEeQfZ

— Matthieu Valet (@mvalet_officiel) December 23, 2022

Οι συγκρούσεις μαίνονταν μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας στη χώρα μετά την θανατηφόρα επίθεση, σημειώνοντας ότι τα ακριβή κίνητρα του δράστη, ενός 69χρονου Γάλλου υπηκόου που «όπως έχουν τα πράγματα» έδρασε μόνος του, είναι ακόμη άγνωστα.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet Kaya και σε γειτονικό κουρδικό καφέ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους μέλη της τοπικής κουρδικής κοινότητας και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Ο δράστης συνελήφθη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανγκιέμ, στο ύψος του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου, σε μία εμπορική περιοχή που αποτελεί κέντρο της ζωής της κουρδικής κοινότητας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Εμανουέλ Μακρόν: Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης

Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη φονική επίθεση σε κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο κέντρο του Παρισιού.

«Οι Κούρδοι της Γαλλίας έγιναν στόχος μιας ειδεχθούς επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα» ανέφερε ο Μακρόν στην ανάρτησή του.

Les Kurdes de France ont été la cible d’une odieuse attaque au cœur de Paris. Pensées aux victimes, aux personnes qui luttent pour vivre, à leurs familles et proches. Reconnaissance à nos forces de l’ordre pour leur courage et leur sang-froid.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 23, 2022

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τουρκική κίνηση για ΑΟΖ και «Γαλάζια Πατρίδα»: Σχέδιο να αποκτήσει υπερεξουσίες ο Ερντογάν

15/05/2026 - 7:20μμ
Τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο στις 15 Μαΐου 2026  (φωτ.: EPA / Jessica Lee)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν, όπλα και σιωπές: Το ερώτημα του Σι που ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει – Το νέο γεωπολιτικό παζάρι ΗΠΑ-Κίνας

15/05/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα κάνω υπομονή για πολύ ακόμη με το Ιράν» – Απειλές Τραμπ, επιθέσεις της Χεζμπολάχ και κρίσιμες συνομιλίες στις ΗΠΑ

15/05/2026 - 10:00πμ
Ο Γουές Στρίτινγκ απόχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συναντηση με τον Κιρ Στάρμερ (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επί ξυρού ακμής ο Στάρμερ μετά την παραίτηση και του υπουργού Υγείας

14/05/2026 - 4:28μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θα βρούμε καύσιμα για το καλοκαίρι;» – Τι λένε αεροπορικές και ειδικοί για την κρίση στη Μέση Ανατολή

14/05/2026 - 12:58μμ
Πεζός περνά μπροστά από κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων και μεταχειρισμένων ειδών στην Ταϊπέι, ενώ στις οθόνες μεταδίδεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Ritchie B. Tongo)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ αντάλλαξαν μηνύματα, όχι συμφωνίες: Η Ταϊβάν, το Ιράν και η «Παγίδα του Θουκυδίδη» στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

FAO: Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους από τα ανακυκλωμένα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων

14/05/2026 - 10:09πμ
Παιδιά κρατούν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο. 14 Μαΐου 2026. (φωτ.: EPA / Maxim Shemetov / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ ξανά στο ίδιο τραπέζι: Το εμπόριο, η Ταϊβάν και το Ιράν βάζουν φωτιά στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: unsplash.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

14/05/2026 - 12:23πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Mark Schiefelbein)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Κίνα στο ίδιο τραπέζι: Εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης

13/05/2026 - 8:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Από την αφίσα των εκδηλώσεων)

Ξάνθη: Ο Σύλλογος Ποντίων τιμά την 107η επέτειο της Γενοκτονίας με πολυήμερες εκδηλώσεις

46 λεπτά πριν
Εικόνα από την προετοιμασία της αγιαχουάσκας στην επαρχία Παστάσα, στον Ισημερινό (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Κατάθλιψη και «μαγικά μανιτάρια»: Διεθνής κλινική μελέτη με ελληνική συμμετοχή φέρνει στο προσκήνιο ψυχεδελικές ουσίες

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη μετά από πτώση από μπαλκόνι 7ου ορόφου

2 ώρες πριν

Δήμος Ηλιούπολης: Νέα κήρυξη τριήμερου πένθους, μετά το θάνατο και της δεύτερης μαθήτριας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Greek Basketball League: Έβγαλε αντίδραση και νίκησε εύκολα τη Μύκονο ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(Από το εξώφυλλο της έκδοσης)

ΣΕΝ-ΠΟΕ: Στο διαδίκτυο τα εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας για μαθητές Δημοτικού, «Μαθαίνω για τον Πόντο»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign