pontosnews.gr
Τρίτη, 10/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ και ΟΗΕ καταδικάζουν την απόφαση του Twitter να αναστείλει λογαριασμούς δημοσιογράφων

Εκπρόσωπος του μέσου ισχυρίστηκε ότι οι απαγορεύσεις σχετίζονται με τη ζωντανή κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας

16/12/2022 - 10:38μμ
Τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο (φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)

Τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο (φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν χθες την απόφαση του Twitter να αναστείλει τους λογαριασμούς ορισμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN και της Washington Post ήταν μεταξύ εκείνων των οποίων οι λογαριασμοί ανεστάλησαν.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης «δεν είναι παιχνίδι» ενώ η ΕΕ έχει απειλήσει το Twitter με κυρώσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε σε έναν ιστότοπο τεχνολογίας ειδήσεων των ΗΠΑ ότι οι απαγορεύσεις σχετίζονται με τη ζωντανή κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας.

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ για τις παγκόσμιες επικοινωνίες Μελίσα Φλέμινγκ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ενοχλημένη» από τις αναφορές ότι οι δημοσιογράφοι διαγράφονται «αυθαίρετα» από το Twitter.

«Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης δεν είναι παιχνίδι», είπε. «Ο ελεύθερος Τύπος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των δημοκρατικών κοινωνιών και βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της επιβλαβούς παραπληροφόρησης».

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και κυρώσεις»

Νωρίτερα σήμερα, η Επίτροπος της ΕΕ Βέρα Γιούροβα απείλησε το Twitter με κυρώσεις βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ευρώπης, ο οποίος είπε ότι απαιτεί «σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

«Ο Έλον Μασκ πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Έλον Μασκ δεν σχολίασε ευθέως τις αναστολές, αλλά ανέφερε σε ένα tweet ότι «το να με επικρίνεις όλη την ημέρα είναι απολύτως εντάξει, αλλά το να δημοσιεύεις στο ίντερνετ την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι».

Έγραψε επίσης στο Twitter ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους ισχυρίστηκε ότι εμπλέκονται σε doxxing –όρος που περιγράφει την απελευθέρωση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο– λαμβάνουν προσωρινή αναστολή επτά ημερών.

Εκπρόσωπος των New York Times χαρακτήρισε τις αναστολές «αμφισβητούμενες και ατυχείς».

Σύμφωνα με τον Μασκ, η απόφαση για τις αναστολές πάρθηκε όταν αποφάσισε να μηνύσει τον ιδιοκτήτη ενός προφίλ που παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ. Είπε ότι ένας «τρελός που με παρακολουθεί» καθώς είχε χρησιμοποιήσει τη ζωντανή κοινή χρήση τοποθεσίας για να βρει και να προσεγγίσει ένα όχημα που μετέφερε τα παιδιά του στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, μετά τις αναστολές, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το Twitter ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται από ιδιοτροπία».
Ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter τον Οκτώβριο σε μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων (36 δισ. $).

Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ

Οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβληθούν στην επιχείρηση του Έλον Μασκ λόγω αναστολής λογαριασμών θα μπορούσαν να εφαρμοστούν βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ, ο οποίος επί του παρόντος περνά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ έως το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους όρους του προτεινόμενου νέου νόμου, η Επιτροπή της ΕΕ θα επιτρέπεται να επιβάλλει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας που θεωρεί ότι παραβαίνει τους κανόνες της.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ΕΕ θα μπορούσε να ζητήσει από ένα δικαστήριο να αναστείλει μια αδίστακτη υπηρεσία, αλλά μόνο εάν «αρνείται να συμμορφωθεί με σημαντικές υποχρεώσεις και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων».

Πηγή: BBC

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ, εδώ σε φωτογραφία του 2023, αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του στρατηγού Βλ. Αλεξέγεφ εκτελούσαν εντολές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

9/02/2026 - 10:55πμ
Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

8/02/2026 - 2:31μμ
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

8/02/2026 - 1:20μμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)

Άστατος ο καιρός σήμερα, με βροχές, χιόνια και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

12 λεπτά πριν
Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Κασσιτερά-Σύλλογος Ποντίων Σαπών)

Ποντιακή βραδιά από τα «Κασσιτερά» με καλεσμένη την Εύξεινο Λέσχη Κέρκυρας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κωνσταντινούπολη: Η ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, με διήμερο εκδηλώσεων στον Γαλατά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Σε καθαρόαιμο ποντιακό γλέντι εξελίχθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

9 ώρες πριν
Ο Στάθης Ευσταθιάδης συναντά τον Βησσαρίωνα στη Νυρεμβέρη

50 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών, «Μνήμη Στάθη Ευσταθιάδη»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign