pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ και ΟΗΕ καταδικάζουν την απόφαση του Twitter να αναστείλει λογαριασμούς δημοσιογράφων

Εκπρόσωπος του μέσου ισχυρίστηκε ότι οι απαγορεύσεις σχετίζονται με τη ζωντανή κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας

16/12/2022 - 10:38μμ
Τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο (φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)

Τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο (φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν χθες την απόφαση του Twitter να αναστείλει τους λογαριασμούς ορισμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN και της Washington Post ήταν μεταξύ εκείνων των οποίων οι λογαριασμοί ανεστάλησαν.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης «δεν είναι παιχνίδι» ενώ η ΕΕ έχει απειλήσει το Twitter με κυρώσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε σε έναν ιστότοπο τεχνολογίας ειδήσεων των ΗΠΑ ότι οι απαγορεύσεις σχετίζονται με τη ζωντανή κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας.

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ για τις παγκόσμιες επικοινωνίες Μελίσα Φλέμινγκ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ενοχλημένη» από τις αναφορές ότι οι δημοσιογράφοι διαγράφονται «αυθαίρετα» από το Twitter.

«Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης δεν είναι παιχνίδι», είπε. «Ο ελεύθερος Τύπος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των δημοκρατικών κοινωνιών και βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της επιβλαβούς παραπληροφόρησης».

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και κυρώσεις»

Νωρίτερα σήμερα, η Επίτροπος της ΕΕ Βέρα Γιούροβα απείλησε το Twitter με κυρώσεις βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ευρώπης, ο οποίος είπε ότι απαιτεί «σεβασμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

«Ο Έλον Μασκ πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και κυρώσεις σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Έλον Μασκ δεν σχολίασε ευθέως τις αναστολές, αλλά ανέφερε σε ένα tweet ότι «το να με επικρίνεις όλη την ημέρα είναι απολύτως εντάξει, αλλά το να δημοσιεύεις στο ίντερνετ την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι».

Έγραψε επίσης στο Twitter ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους ισχυρίστηκε ότι εμπλέκονται σε doxxing –όρος που περιγράφει την απελευθέρωση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο– λαμβάνουν προσωρινή αναστολή επτά ημερών.

Εκπρόσωπος των New York Times χαρακτήρισε τις αναστολές «αμφισβητούμενες και ατυχείς».

Σύμφωνα με τον Μασκ, η απόφαση για τις αναστολές πάρθηκε όταν αποφάσισε να μηνύσει τον ιδιοκτήτη ενός προφίλ που παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ. Είπε ότι ένας «τρελός που με παρακολουθεί» καθώς είχε χρησιμοποιήσει τη ζωντανή κοινή χρήση τοποθεσίας για να βρει και να προσεγγίσει ένα όχημα που μετέφερε τα παιδιά του στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, μετά τις αναστολές, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το Twitter ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται από ιδιοτροπία».
Ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter τον Οκτώβριο σε μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων (36 δισ. $).

Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ

Οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβληθούν στην επιχείρηση του Έλον Μασκ λόγω αναστολής λογαριασμών θα μπορούσαν να εφαρμοστούν βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ, ο οποίος επί του παρόντος περνά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ έως το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους όρους του προτεινόμενου νέου νόμου, η Επιτροπή της ΕΕ θα επιτρέπεται να επιβάλλει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας που θεωρεί ότι παραβαίνει τους κανόνες της.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ΕΕ θα μπορούσε να ζητήσει από ένα δικαστήριο να αναστείλει μια αδίστακτη υπηρεσία, αλλά μόνο εάν «αρνείται να συμμορφωθεί με σημαντικές υποχρεώσεις και ως εκ τούτου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων».

Πηγή: BBC

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμμαχία των Προθύμων: Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τους 35

6/01/2026 - 11:15μμ
Πολίτες στέκονται μπροστά στον αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά (φωτ.: EPA/Cyril Zingaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο μοιραίο κλαμπ από το 2019

6/01/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό τέλος διακοπών για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά

6/01/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα ώρα… μηδέν – Τα πυρά στο προεδρικό παλάτι στο Καράκας, ο αιχμάλωτος Μαδούρο και ο διεθνής συναγερμός

6/01/2026 - 9:48πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη δυτική Ιαπωνία αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

6/01/2026 - 8:50πμ
Ιταλοί αξιωματούχοι μεταφέρουν μια από τις σορούς στη διάρκεια επαναπατρισμού ενός από τα θύματα της φωτιάς στο Κραμ Μοντανά (φωτ.: EPA/Matteo Corner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες – Το συγκινητικό βίντεο των εργαζομένων

5/01/2026 - 9:58μμ
Ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες λίγο μετά την αποβίβασή τους στο ελικοδρόμιο, στη Wall Street, 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:   EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι αθώος»: H κινηματογραφική μεταφορά Μαδούρο στο δικαστήριο και η ημερομηνία-κλειδί της υπόθεσης

5/01/2026 - 8:43μμ
Φωτογραφία του Reuters δείχνει τον Νικολάς Μαδούρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο συνοδεία ομοσπονδιακών πρακτόρων (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρούκλιν-Μανχάταν: Από τη διαβόητη φυλακή στο δικαστήριο ο Μαδούρο

5/01/2026 - 3:09μμ
Δεξαμενόπλοιο στη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα, τον Δεκέμβριο του 2025 (φωτ.: (EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα σε «dark mode»: Δεξαμενόπλοια έφυγαν με κλειστό το AIS

5/01/2026 - 2:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/ToKlik/Δήμητρα Κούτρα)

Αγρότες: Ανοιχτά τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Ανακοινώνεται πακέτο κυβερνητικών μέτρων

10 λεπτά πριν
Οι «Ακρίτες του Πόντου» ακοίμητοι φρουροί και μιας... Πόρσε (φωτ.: facebook/Yitonia/709.este)

Μελβούρνη: Οι Ακρίτες του Πόντου και των… Πόρσε – Το εντυπωσιακό project της ομάδας «yitonia»

46 λεπτά πριν
Η οικοδομή στην οποία ξεψύχησε ο άτυχος 17χρονος (φωτ.: EUROKINISSI)

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 16χρονος – Συνελήφθη και η μητέρα του

1 ώρα πριν
Συγγενείς και φίλοι του θύματος στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 31χρονου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

3 ώρες πριν
Με βροχή και κακοκαιρία αποχαιρετούμε την εορταστική περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI / ToKlik.gr / Δήμητρα Κούτρα)

Αϊ-Γιαννιού με ισχυρές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign