pontosnews.gr
Κυριακή, 1/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Στο βήμα του μάρτυρα θα τη διαδεχθεί ο σύζυγός της Παναγιώτης Φύσσας

10/10/2022 - 9:26πμ
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών 
(φωτ.: Τατιάνα Μπολάρη/ EUROKINISSI)

Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: Τατιάνα Μπολάρη/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη Μάγδα Φύσσα στο βήμα του μάρτυρα συνεχίζεται, σήμερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής για έκτη μέρα, ενώ ο επόμενος μάρτυρας είναι ο σύζυγός της Παναγιώτης Φύσσας.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα αναμένεται να εξεταστεί από συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, διαδικασία που ξεκίνησε στην προηγούμενη συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, ειδικά όταν η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό όσο και από τον συνήγορό του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ο δικηγόρος σε μία λεκτική αντιπαράθεση που είχε με την μάρτυρα, χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών κοιτάζοντας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η κίνηση αυτή έγινε για δεύτερη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, ωστόσο ήταν για πρώτη φορά που έγινε ενόσω οι δικαστές βρίσκονταν στην Έδρα και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν λόγω χειροκροτημάτων του κοινού, που βρίσκεται στην πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, σε μία απάντηση της μητέρας.

Η μητέρα του μουσικού έκανε αναφορά σε «κρατική ασυλία» την οποία όπως είπε απολάμβανε «μία τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δικαστική συντάκτρια Τζούλη Βινιεράτου, το δικαστήριο πρόκειται να καλέσει ενώπιον του τον Παναγιώτη Φύσσα που ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξέτασε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο πατέρας του μουσικού είχε σπεύσει στο σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο γιος του και τον είχε δει πεσμένο στην αγκαλιά της συντρόφου του που καθόταν στο πεζοδρόμιο. Μόνο που βλέποντας τον γιο του ο Παναγιώτης Φύσσας δεν είχε αντιληφθεί πως ήταν ήδη νεκρός. «Άρχισε να φοβάται ότι ίσως έχει συμβεί το χειρότερο καθώς το ασθενοφόρο “δεν έβαλε σειρήνα” και βλέποντας “μια ευθεία γραμμή στο μηχάνημα”».

Όπως είχε καταθέσει στην πρώτη δίκη: «Κατά τις 12 και 5 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο αδελφός μου και μου είπε: “Τρέχα στην Τσαλδάρη χτύπησαν το παιδί”. Μόλις έφτασα, είδα τη Χρύσα, τη φίλη του Παύλου, να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει στα πόδια της τον Παύλο. Ήταν ακίνητος. Μου είπαν ότι τον μαχαίρωσαν. Πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές. Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή, γιατί τα τραγούδια του, τους ενοχλούσαν. Σκέφτηκα ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβίσουν. Νόμιζα ότι είναι ζωντανός, ότι είχε λιποθυμήσει…Μετά μου έκανε εντύπωση που το ασθενοφόρο δεν έβαλε σειρήνα όταν φτάσαμε στο Γενικό Κρατικό. Το μηχάνημα έδειχνε ευθεία γραμμή. Μου είπαν ότι το παιδί “έφυγε”. Τους ρώτησα: “Γιατί; Επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο; ” Μου απάντησαν “Όχι, θα πέθαινε ακόμα κι αν τον χτυπούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα”. Δεν ήξερα πώς να το πω στην μάνα του. Της είπα ότι το παιδί χτύπησε στο κεφάλι. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο, έμαθε από τους γιατρούς τι είχε γίνει.»

Η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά και στο πρώτο δικαστήριο αλλά και τώρα, όπως φάνηκε και με ερωτήσεις της προς την μητέρα του μουσικού, αμφισβητεί ότι ειπώθηκε από γιατρό στους δύο γονείς η φράση περί «επαγγελματικού χτυπήματος». Ο συνήγορος του καταδικασμένου σε ισόβια για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζήτησε στην προηγούμενη συνεδρίαση από την Μάγδα Φύσσα να κατονομάσει τον εν λόγω γιατρό, κάτι που αναμένεται να κάνει και με τον Παναγιώτη Φύσσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμαξοστοιχία Intercity στο σταθμό της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος-Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς – Σταματημένες οι αμαξοστοιχίες 1598-1734

1/02/2026 - 6:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 30χρονος σε ρέμα στη Νέα Πέραμο

1/02/2026 - 5:45μμ
Έντονες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου με δυνατούς ανέμους, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Τα νεότερα για τα έντονα φαινόμενα

1/02/2026 - 2:03μμ
Ό,τι απέμεινε από το τμήμα του «Βιολάντα» όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: offnetwork.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέα έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα

1/02/2026 - 1:14μμ
Μια φωτογραφία του Άλκη περιτριγυρισμένη από κεριά στο σημείο της δολοφονίας του (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άλκη Καμπανό και κανείς δεν τον ξεχνά – Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας του

1/02/2026 - 12:49μμ
Χιόνια στο Ελατοχώρι Πιερίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές μέχρι το πρωί της Δευτέρας – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, που χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

1/02/2026 - 12:01μμ
Ο φάκελος της επιστολικής ψήφου στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

1/02/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας – Red code και μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της χώρας

1/02/2026 - 8:00πμ
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη και Πελοπόννησο για την αυριανή κακοκαιρία – Ήχησε το 112 σε Ζάκυνθο-Κεφαλονιά

31/01/2026 - 11:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

H ΕΛΑΣ για τη χθεσινή βλάβη στο 100: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας»

31/01/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμαξοστοιχία Intercity στο σταθμό της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος-Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς – Σταματημένες οι αμαξοστοιχίες 1598-1734

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Sofia European Open Judo 2026: Ασημένιος ο Μυλωνέλης

44 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Νεκρός 30χρονος σε ρέμα στη Νέα Πέραμο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/congerdesign)

Σύλλογος Ιμβρίων: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ιστορία της τουρκικής λογοτεχνίας (…-1940)»

2 ώρες πριν
Έλληνες με τις οικογένειές τους σε εκδρομή στα περίχωρα του Βλαδικαυκάς (πηγή: Αρχείο Κωνσταντίνου Παυλίδη)

Από τις πατρίδες στον Πόντο, έβαλαν ρίζες στο Βλαδικαυκάς – Όμως «ξαναγύρισαν», ως ευεργέτες

2 ώρες πριν
Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign