pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: Για την παρακολούθησή μου δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

30/09/2022 - 5:24μμ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, της απόπειρας παγίδευσης του κινητού με το κακόβουλο λογισμικό Predator και την ύπαρξη ευθυνών.

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο κ. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του και απαντώντας στους βουλευτές φέρεται να ανέφερε «δεν κάμπτομαι ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου από τις άθλιες φήμες, που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω τα πάντα στο φως της ημέρας και όχι στο σκοτάδι. Δεν φοβάμαι τίποτα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Δήλωσε επίσης, «θα δώσω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους χωρίς να λογαριάζω το κόστος. Πήγα στη Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήρθα στην εξεταστική επιτροπή. Κινούμαι πάντα θεσμικά. Άλλοι κρύβονται από παντού. Είμαι εδώ για να σας θέσω ενώπιον των ευθυνών σας για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Ελάτε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του παρακράτους. Μην πάρετε την ευθύνη της συγκάλυψης πάνω σας. Μιλάω ως Έλληνας πολίτης, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα».

Τόνισε ακόμη πως «δεν μπορούν να υπάρχουν νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους. Η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ ήταν ακτινογραφία όλης της παράταξης μας».

Απευθυνόμενος στα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής ανέφερε ότι «ως Έλληνες βουλευτές αντί να αδράξτε την ευκαιρία και να θωρακίζετε τη δημοκρατία μας, αφήνετε να περάσουν άβρεχτοι και ανέλεγκτοι όσοι ευθύνονται για αυτή τη νοσηρή υπόθεση. Ανέμενα οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες να σας οδηγήσουν σε ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης. Αυτή έπρεπε να είναι η αγωνία σας. Η αγωνία της διαφάνειας. Η αγωνία μιας ισχυρής δημοκρατίας».

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, φέρεται να έχει αναφέρει πως «το αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου. Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

Είπε πως «ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα».

Ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή «από σήμερα να καλέσετε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση» και προσέθεσε: «Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η Εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά [την εξουσία]».

«Το θέμα τού εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;» φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι;»

«Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις.

Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

24 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

51 λεπτά πριν
Η κακοκαιρία πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης (φωτ.: pontosnews.gr)

Σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Adel – Πλημμύρες, χαλάζι και εκτεταμένα προβλήματα σε όλη τη χώρα

1 ώρα πριν

Ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ με άρωμα γυναίκας στο ΟΠΑΠ Game Time

2 ώρες πριν
(Εικ.: ΧΚ)

ΠΟΠΣ: «Το έγκλημα της Γενοκτονίας: Μνήμη, ευθύνη και σύγχρονες προκλήσεις», με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου

2 ώρες πριν
Κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια άσκησης στην Αφάντου της Ρόδου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι Ηρακλείου στην Κρήτη, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025. (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)

Βουβός πόνος στο Τυμπάκι για τον 19χρονο Ραφαήλ – Με λευκά τριαντάφυλλα και τη γαλανόλευκη στο τελευταίο του ταξίδι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign