pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κομισιόν: Φορολόγηση και όχι πλαφόν στα μέτρα για την ενεργειακή κρίση που θα προτείνει η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της ΕΕ θα παρουσιάσει πακέτο μέτρων που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την αυξημένες τιμές της ενέργειας

14/09/2022 - 9:32πμ
(φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)

(φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σχέδια που προβλέπουν την είσπραξη των έκτακτων κερδών από τις εταιρίες ενέργειας, αλλά και την επιβολή περικοπών στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρο το μπλοκ των ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την αυξημένες τιμές της ενέργειας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, σε επιδοτήσεις και σε καταβολές επιδομάτων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση που πυροδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού σε επίπεδα ρεκόρ, αναγκάζοντας τις βιομηχανίες να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής τους, αλλά και τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας ενόψει του χειμώνα.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσπαθήσει να παρουσιάσει μία σειρά από εθνικά μέτρα στο πλαίσιο μιας συνολικής αντίδρασης για το σύνολο των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Το Reuters διάβασε ένα προσχέδιο των μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει τη φορολόγηση των πλεονασματικών εσόδων από τις ενεργειακές εταιρίες στην Ευρώπη που δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ώστε οι κυβερνήσεις, να συγκεντρώσουν χρήματα για τις δαπάνες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Ομιλία-απολογισμός

Την καθιερωμένη ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκφωνεί σήμερα στις 10:00 (ώρα Ελλάδος) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η κ. φον ντερ Λάιεν αναμένεται να κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, αλλά και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επόμενο χρόνο και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίτευξη αυτών μέσω νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας, θα τοποθετηθεί -δίνοντας απαντήσεις- σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, επικεντρώνοντας ιδιαιτέρως στην ενεργειακή κρίση.

«Συζήτηση-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ»

Ιστορικά, η «Kατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι η ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο/η εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ και αμέσως μετά συζητείται η δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το περασμένο έτος, παρουσιάζεται το πρόγραμμά της για το προσεχές έτος και, γενικότερα, το όραμά της για το μέλλον.

Στη συζήτηση που ακολουθεί στην Ολομέλεια, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ευρωπαίων πολιτών, εξετάζουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «υπό το πρίσμα της εκπλήρωσης των απαιτήσεων των πολιτών της ΕΕ, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση αυτή χαρακτηρίζεται ως «σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ».

Η φετινή ομιλία κρίνεται ως σημαντική, καθώς μία σειρά από θέματα απαιτούν λύσεις και απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως «η ανταπόκριση της ΕΕ στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κλιματική αλλαγή, τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, η ενεργειακή κρίση και το κράτος δικαίου». Επιπλέον, «οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ παραμένουν επίκαιρες, καθώς η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακολουθώντας τις προτάσεις των πολιτών σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΕ, που εγκρίθηκαν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, αναμένει από την ΕΕ να ακούσει τα αιτήματα των πολιτών και να προχωρήσει σε φιλόδοξες πολιτικές, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ευρωπαϊκή Ένωσηα/Pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρό ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη αν δεχτεί επίθεση στο έδαφος της

22/03/2026 - 11:35πμ
(Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet η επαλήθευση της ηλικίας – Στόχος και η προστασία των ανηλίκων

21/03/2026 - 12:20μμ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γεώργιος Ντούτσουλης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με ενδυμασίες από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα η παρέλαση στη Γαύδο

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ)

Μουσείο Ιστορίας ΑΕΚ: Η παραγνωρισμένη προσφορά του προέδρου Γιώργου Μελά

55 λεπτά πριν
Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

25η Μαρτίου: Live η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σ. Μπαλάσκας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νομίσματα και γραμματόσημα «διηγούνται» την Επανάσταση του 1821

2 ώρες πριν
(Πηγή: mount-Athos.com)

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!

2 ώρες πριν
Από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Εξαφάνιση δύτη στη Βουλιαγμένη: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο, φιάλη οξυγόνου και υποβρύχιο scooter

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign