pontosnews.gr
Σάββατο, 19/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

86η ΔΕΘ: Στο περίπτερο-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεναγήθηκε και παρακολούθησε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και ένα μονόπρακτο του συγγραφέα Γιώργου Μάνου

10/09/2022 - 4:19μμ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 ( Φωτ.: Motion Team/Βασίλης Βερβερίδης)

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 ( Φωτ.: Motion Team/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και σε όλους τους κρατικούς φορείς που πάλεψαν με τις φετινές πυρκαγιές στη χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην 86η ΔΕΘ. Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, τον οποίο και συνεχάρη ο πρωθυπουργός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση στο κομμάτι της πυροπροστασίας.

86η ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στους πυροσβέστες, στο περίπτερο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας (φωτ.: Eurokinissi / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

«Πέρυσι, όταν η χώρα χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, είχα αναλάβει μια δέσμευση ότι θα κάνουμε μια σκληρή αξιολόγηση των αδυναμιών μας και θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική αναδιάταξη των δυνάμεων. Επιστρατεύσαμε τον κύριο υπουργό, τον κύριο υφυπουργό, για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης. Και πιστεύω ότι σε όλους τους καλοπροαίρετους Έλληνες πολίτες, τα αποτελέσματα από αυτή τη δουλειά είναι ήδη ορατά», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι είχαμε πολύ περισσότερα εναέρια μέσα και δεν ακούσαμε ποτέ και από κανέναν παράπονο φέτος πού είναι τα αεροπλάνα, πού είναι τα ελικόπτερα, όλα αυτά τα οφείλουμε στη σκληρή δουλειά την οποία κάνατε. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Καταρχάς η περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, παραμένουμε σε εγρήγορση. Όμως είναι μια πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Να αναγνωρίζουμε με θάρρος, με ειλικρίνεια τα λάθη μας, και να προχωράμε μπροστά.

»Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, και η προετοιμασία της χώρας απέναντι σε ποικιλόμορφες κρίσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να είναι ολοένα και πιο έντονη, ολοένα και πιο οργανωμένη», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως όπως συνέδραμαν άλλες χώρες πέρυσι στις πυρκαγιές της Ελλάδας, έτσι φέτος η χώρα μας ήταν αυτή που έστειλε πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Γαλλία και στην Πορτογαλία που δοκιμάστηκαν από πολύ μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Ο επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, κλέβει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους»

Κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα και τους χώρους της 86ης ΔΕΘ, ένας από τους σταθμούς ήταν και το περίπτερο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου του παρουσιάστηκε από τον διοικητή, Γιώργο Πιτσιλή, η νέα εφαρμογή για τη μη έκδοση αποδείξεων «Appodixi».

«Ο επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, τελικά κλέβει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «έχουμε πια τα εργαλεία, εάν κλέβετε το κράτος να σας βρούμε. Και θα το κάνουμε, γιατί αυτή είναι η κοινωνικά υπεύθυνη στάση ώστε να μην κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος των πολιτών».

Μπήκε σε προσομοιωτή του μαχητικού F-15

Στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, και κατά την ξενάγησή του ο πρωθυπουργός μπήκε στον προσομοιωτή του μαχητικού F-35, μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της φετινής έκθεσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τους άλλους προσομοιωτές που υπάρχουν στο ίδιο περίπτερο, του Rafale και του ελικοπτέρου Sikorsky, ενώ είδε τα ομοιώματα των νέων φρεγατών FDI HN «Belharra» και των νέων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου ΜΗ-60R «Romeo».

86η ΔΕΘ: Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου μπήκε σε προσομοιωτή του μαχητικού F-15 (φωτ.: Motion Team / Βασίλης Βερβερίδης)

«Θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον πρωτογενή τομέα»

«Θα έχουμε καλές ειδήσεις για τον πρωτογενή τομέα απόψε το βράδυ. Θα κάνετε λίγο υπομονή να ακούσετε αυτά που έχω να πω στην ομιλία μου» προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τρεις νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, κατά την επίσκεψή του στο σταντ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία και του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά.

«Είστε τρία πολύ καλά παραδείγματα του πώς οραματιζόμαστε τον πρωτογενή τομέα του μέλλοντος με προϊόντα τα οποία θα στηρίζονται στην ποιότητα και θα μπορούν να εξάγονται στο εξωτερικό και να φέρνουν στη χώρα ένα καλό εισόδημα για εσάς και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία», τους είπε ο πρωθυπουργός.

Στο περίπτερο-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το περίπτερο που παρουσιάζει το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή επισκέφτηκε ο Κ. Μητσοτάκης, κι εκεί τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε και παρακολούθησε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και ένα μονόπρακτο του συγγραφέα Γιώργου Μάνου, όπου μια γυναίκα ζει τις τελευταίες ημέρες της παραμονής των Ελλήνων στη Σμύρνη.

Παραδοσιακές στολές της Μικράς Ασίας και του Πόντου στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην 86η ΔΕΘ (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΔΕΘ-Helexpo)

Να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες: το οπτικοακουστικό αφιέρωμα της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, «Aιών… εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της Καθ΄ ημάς Ανατολής και προβάλλει με διαδραστικό τρόπο το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, και την περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς – Κράματα μνήμης» που τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια συλλογή κειμηλίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

• Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΕΘ-Hellexpo.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

17/07/2025 - 11:44πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

17/07/2025 - 11:12πμ
(Φωτ.: Pixabay / Lachmann-Anke )
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές δίκαιο αλά τούρκα: Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη

17/07/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις κατά αμάχων και θρησκευτικών χωρών στη Σουέιντα

16/07/2025 - 11:45μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γίνεται δεκτός στην Τρίπολη της Λιβύης (φωτ.: Χ / 
Libya Review)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εποικοδομητική και ικανοποιητική» η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη – Τι υποσχέσεις πήρε η Ελλάδα

15/07/2025 - 7:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας: Στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

15/07/2025 - 3:36μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρση ασυλίας για Αυγενάκη και Παπαδόπουλο εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

15/07/2025 - 2:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κογκρέσο: Νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσβαση των ΗΠΑ σε ακόμα 4 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις

15/07/2025 - 10:56πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική για την περίοδο 1998-2025 προτείνει η ΚΟ της ΝΔ – Ξεκινούν οι έλεγχοι των κλιμακίων για επιδοτήσεις

14/07/2025 - 2:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: Ξεκινά η αξιολόγηση από τους ασθενείς – Δωρεάν γραμμή Υγείας 1566 από αύριο

14/07/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφές σε βαν της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Έπινγκ (πηγή: Χ / 
UK News in Pictures)

Αγγλία: Σοβαρά επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για αιτούντες άσυλο

3 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από την αφίσα

Οι Μικρασιάτες της Μυτιλήνης γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA /
Sean Gallup / POOL)

Στη Σλοβενία έγινε νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Προηγήθηκε δημοψήφισμα

4 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος του Πέτρου Φιλιππίδη (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Σενάρια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

4 ώρες πριν
Αφίσα για το 27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων (πηγή: ΕΡΤ3)

27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Δήλωση παρουσίας από το Βέρμιο, στη συνάντηση-θεσμό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23: «Χάλκινη» η Εμμανουηλίδου

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign