pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Dar’ul Erkam: Η οργάνωση που χρηματοδοτεί το ISIS με την ανοχή της Τουρκίας

Η δομή, η δράση και τα πρόσωπα της τουρκικής οργάνωσης

6/08/2022 - 1:48μμ
(Φωτ.: Nordic Monitor)

(Φωτ.: Nordic Monitor)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια τουρκική οργάνωση τζιχαντιστών που ιδρύθηκε στην Άγκυρα για να χρηματοδοτήσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία συνέχισε να είναι ενεργή εδώ και αρκετά χρόνια παρά το γεγονός ότι οι Αρχές γνώριζαν από καιρό για τη δράση της.

Η ομάδα με το όνομα Dar’ul Erkam Fisebilillah συγκέντρωνε χρήματα για να βοηθήσει και να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους του ISIS που κρατούνταν από κουρδικές ομάδες στη Συρία.

Το δίκτυο χρηματοδότησης επεκτάθηκε γρήγορα από την Άγκυρα σε περίπου 20 άλλες τουρκικές επαρχίες, ενώ η ομάδα δημιούργησε ένα κέντρο επιχειρήσεων στην Ιντλίμπ.

Η μεταφορά κεφαλαίων γίνεται κυρίως μέσω του συστήματος Hawala, ενός εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς χρημάτων αν και η οργάνωση έχει πολλούς λογαριασμούς στην QNB Finansbank, μια τουρκική τράπεζα που ανήκει στον όμιλο QNB με έδρα τη Ντόχα.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης, ο οποίος προωθούσε τόσο τον ISIS όσο και την Αλ Κάιντα στον ιστότοπό της www.darulmedya.com, δεν λειτουργεί πλέον. Ωστόσο μια έρευνα στο αρχείο του δείχνει ότι υποστήριζε επιθέσεις αυτοκτονίας που διαπράττονταν από ισλαμιστικές ομάδες και διέδιδε τις απόψεις του Τούρκου τζιχαντιστή ιεροκήρυκα  Αμπού Χανζάλα, ο οποίος ενθάρρυνε πολλούς νεαρούς άνδρες να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση έγινε στόχος αστυνομικών επιχειρήσεων, αλλά οι περισσότεροι κρατούμενοι αφέθηκαν γρήγορα ελεύθεροι.

Τον Απρίλιο του 2019 η αστυνομία συνέλαβε οκτώ μέλη της Dar’ul Erkam για διασυνδέσεις με τη Hayat Tahrir al-Sham (HTS), συμπεριλαμβανομένης της Ντιλέκ Ντεμίρ, η οποία διευθύνει τη γυναικεία πτέρυγα της οργάνωσης. Μόνο λίγοι συνελήφθησαν επίσημα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εκστρατεία χρηματοδότησης, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με αφίσες σε διάφορες γλώσσες, ζητούσε από τους δωρητές να δίνουν 33 δολάρια το μήνα για να υποστηρίξουν τις γυναίκες του ISIS που κρατούνταν στους καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Η ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μετρητά για να υποστηρίξει περισσότερες από 300 γυναίκες από τον Μάιο του 2020 με δωρεές που έλαβε όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από το Βέλγιο, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάλυψε επίσης τα έξοδα για κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του ISIS σε αυτούς τους καταυλισμούς.

Η οργάνωση διεξάγει ακόμα και επιχειρήσεις για να φέρει μέλη του ISIS, Τούρκους και μη, στην Τουρκία πληρώνοντας λαθρέμπορους στα σύνορα και συνεχίζει να παρέχει μετρητά μόλις φτάσουν στη χώρα.

Επικεφαλής είναι ο Γιαβούζ Σελίν Μπιλινίτσι, ένας Τούρκος υπήκοος που ζει στην Άγκυρα και διαχειρίζεται ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ιδεολογίας του ISIS και τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ορισμένα μέλη παραμένουν φυγάδες, καθώς η αστυνομία δεν μπόρεσε να τα εντοπίσει.

Ένα από τα μέλη είναι ο 27χρονος Τσεμπραίλ Καγιά, κάτοικος Γκαζιαντέπ,  επαρχίας που φιλοξενεί αρκετούς πυρήνες του ISIS. Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τρομοκρατία και εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που έχουν κατατεθεί σε ανώτατα ποινικά δικαστήρια στις επαρχίες της Άγκυρας και του Γκαζιαντέπ.

Αν και ήταν μέλος του Dar’ul Erkam, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν ενήργησε για να παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Τουρκία εξακολουθεί να στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, την ώρα που κουνά το δάχτυλο σε δυτικές χώρες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία για τον ίδιο λόγο.

  • Πηγή: Nordic Monitor
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ. αρχείου: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi)
ΚΟΣΜΟΣ

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

15/09/2025 - 9:09πμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Άνετη επικράτηση του CDU στις τοπικές εκλογές δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα

15/09/2025 - 8:37πμ
Ο Οζγκιούρ Οζέλ ηγέτης του CHP την ώρα της ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.:  EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Οζγκιούρ Εζέλ: Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θέλει τη δημοκρατία

14/09/2025 - 11:56μμ
Εκτροχιασμένα βαγόνια-βυτιοφόρα σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ της Αγίας Πετρούπολης και της Πσκοβ (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή επίθεση από την Ουκρανία στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρωσίας

14/09/2025 - 6:04μμ
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η φωτιά στο διυλιστήριο έχει κατασβεστεί (φωτ.: Χ/EMPR.media)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο από drones που εξαπέλυσε στη Ρωσία

14/09/2025 - 2:50μμ
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο Ισραήλ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Ένα εμπόδιο υπάρχει για το τέλος του πολέμου: Ο Νετανιάχου», λένε οι οικογένειες των ομήρων

13/09/2025 - 11:19μμ
(Φωτ.: x.com/nexta_tv)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε Ρουμανία-Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά προ της απειλής drone

13/09/2025 - 9:24μμ
Ο λογότυπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (πηγή: ngb.army.mil/resources/photo_gallery/states/index.htm)
ΚΟΣΜΟΣ

«Washington Post»: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα

13/09/2025 - 3:38μμ
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα απευθύνεται για πρώτη φορά στους Αμερικανούς μετά τη δολοφονία του (φωτ.: YouTube)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχετε ιδέα γι’ αυτό που έχετε απελευθερώσει σε όλη τη χώρα»: Ομιλία της χήρας του Τσάρλι Κερκ δίπλα στην άδεια καρέκλα του συζύγου της

13/09/2025 - 11:13πμ
Παλαιστίνιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό από τα συσσίτια στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν από το Ισραήλ άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα

12/09/2025 - 11:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Μικρασιατών του Δήμου Ελασσόνας)

Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας: Ετήσιο μνημόσυνο από τους Μικρασιάτες της Ελασσόνας

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Novartis: Σήμερα… κληρώνει για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

39 λεπτά πριν
(Πηγή: Δήμος Καβάλας)

Η Καβάλα τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

1 ώρα πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ. αρχείου: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi)

Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

2 ώρες πριν
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)

Γερμανία: Άνετη επικράτηση του CDU στις τοπικές εκλογές δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign