pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα

Κι όμως τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις που έφερε η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του

5/08/2022 - 6:46μμ
Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη γνωστή ρήση «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» επιχειρεί να διαψεύσει το κυβερνητικό στρατόπεδο με δύο παραιτήσεις στελεχών από νευραλγικά πόστα οι οποίες ανέβασαν κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Πρόκειται για τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Τα στοιχεία που «ενώνουν» τις δύο παραιτήσεις είναι ότι συνδέονται με το θέμα της καταγγελίας Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του τηλεφώνου του και βέβαια έχουν την έγκριση του πρωθυπουργού, γι΄ αυτό άλλωστε και έγιναν αποδεκτές.

Η επίσημη εκδοχή για τις παραιτήσεις εξηγεί και τη σκοπιμότητά τους καθώς αποδέχονται στην ουσία ότι παρακολούθηση υπήρχε, ωστόσο αφενός μεν  χαρακτηρίζεται νόμιμη καθώς έγινε με εισαγγελική έγκριση, αφετέρου διευκρινίζεται ότι έγινε εν αγνοία του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά για την παραίτηση Κοντολέοντα ότι έγινε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Φυσικά μένει να διαπιστωθεί αν οι «νόμιμες επισυνδέσεις» συνδέονται ή όχι με τη χρήση του λογισμικού «Predator» κάτι που διαψεύδεται από την κυβέρνηση αλλά προβάλλεται ως βεβαιότητα από την αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο παραιτήσεις είναι κινήσεις με προφανή στόχο την προστασία του πρωθυπουργού έτσι ώστε οποιαδήποτε σχετική αποκάλυψη γίνει στη συνέχεια να μην μπορεί να αποδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή ακριβώς τη στρατηγική έθεσαν στο στόχαστρο τους από την πρώτη στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να συνδέσουν το «σκάνδαλο» όπως ήδη το ονομάζουν με τον πρωθυπουργό.

«Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του “watergate”. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha 98,9» δήλωσε ότι «Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές. Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές».

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση και οι “πηγές” της, προσπαθώντας να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες του πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στις υποκλοπές, και του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, έχουν να κάνουν με τις παράνομες παρακολουθήσεις και επισυνδέσεις, μέσω λογισμικών όπως το Predator που η ίδια η Google εκτιμούσε με μεγάλη βεβαιότητα ότι το έχουν προμηθευτεί ελληνικοί κυβερνητικοί φορείς» και προσθέτει: «Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να πληρώσει το τίμημα του υπερσυγκεντρωτισμού του. Η ευθύνη δεν νοείται να σταματά στους “από κάτω”. Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα είτε να κινήσει τις σχετικές διώξεις είτε να παραιτηθεί. Άλλος δρόμος για τον πρωθυπουργό και την Μητσοτάκης Α.Ε. δεν υπάρχει, όταν αναδεικνύονται τόσο σοβαρά “παιχνίδια” με την ίδια τη Δημοκρατία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
Η Θεανώ Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβάσταχτο πένθος για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο 48χρονος γιος της

6/04/2026 - 2:25μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: Το σχέδιο Μητσοτάκη και τι θέλει να αλλάξει μετά το 2027

6/04/2026 - 2:01μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά το 2027

6/04/2026 - 11:36πμ
(Φωτ.: facebook / Μάξιμος Σενετάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Σενετάκης: Για κανέναν λόγο και σε κανέναν δεν θα επιτρέψω να καταστώ θύμα πολιτικής ανθρωποφαγίας

6/04/2026 - 9:59πμ
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Καφαλογιάννης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία Τσιάρας και Κεφαλογιάννης

5/04/2026 - 10:47μμ
Η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Αραμπατζή: Ζητώ τη σύσταση προκαταρκτικής για τον ΟΠΕΚΕ – Δεν έχω τίποτα να κρύψω

5/04/2026 - 4:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:epona.gr)

«Καταπέλτης» η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής κατά του Χουλουσί Ακάρ για τις δηλώσεις του περί Κύπρου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Στον τελικό για δεύτερη χρονιά ο ΠΑΟΚ!

3 ώρες πριν
Συρμός του προαστιακού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κανονικά από αύριο, 9 Απριλίου, τα δρομολόγια προαστιακού στο τμήμα Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Atef Safadi)

Ιερουσαλήμ: Ανοίγουν ξανά οι Άγιοι Τόποι μετά την εκεχειρία με το Ιράν

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Σταυρούπολη: Διήμερες εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου των «Ακριτών του Πόντου»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Κιλκίς: Αυθεντικό ποντιακό γλέντι στον ετήσιο χορό των «Αργοναυτών»

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign