pontosnews.gr
Σάββατο, 25/06/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές στην Κολομβία: Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας εκλέγεται πρόεδρος αριστερός υποψήφιος

Αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Αύγουστο

20/06/2022 - 10:13πμ
Ο Γουστάβο Πέτρο δείχνει την ψήφο του, σε εκλογικό τμήμα, στη Μπογκοτά (φωτ.: EPA/ Mauricio Dueñas Castañeda)

Ο Γουστάβο Πέτρο δείχνει την ψήφο του, σε εκλογικό τμήμα, στη Μπογκοτά (φωτ.: EPA/ Mauricio Dueñas Castañeda)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γουστάβο Πέτρο ονομάζεται ο άλλοτε αντάρτης και αντιπολιτευόμενος γερουσιαστής, και από χθες o πρώτος υποψήφιος της αριστεράς που εξελέγη πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας, με τη φιλοδοξία να «αλλάξει» μια χώρα σε κρίση, που δεν γνώρισε ποτέ τέτοια εναλλαγή.

Στο χθεσινό, δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, συγκέντρωσε το 50,45% των ψήφων –ποσοστό που προκύπτει με καταμετρημένο το 99,95% των ψηφοδελτίων, και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ενώ η συμμετοχή στην ψηφοφορία (58%) ήταν η υψηλότερη από την αρχή του αιώνα.

Ο νέος πρόεδρος χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως γιορτή, προτρέποντας το λαό να το χαρεί. Όπως δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter, «σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τον λαό. Αφήστε τον να γιορτάσει την πρώτη λαϊκή νίκη».

Ο ίδιος, κέρδισε τις εκλογές έχοντας περίπου 700.000 ψήφους παραπάνω από τον αντίπαλό του, τον εκκεντρικό εκατομμυριούχο, Ροδόλφο Ερνάντες, που έλαβε το 47,30% των ψήφων. Τη διαφορά έκανε γνωστή το εθνικό ληξιαρχείο, που έχει το ρόλο της εθνικής εφορευτικής επιτροπής.

Οι εκλογές και η ανάληψη της εξουσίας

Ο Γουστάβο Πέτρο εξελέγη πρόεδρος στην τρίτη κατά σειρά υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές· η προηγούμενη φορά που έθεσε υποψηφιότητα ήταν το 2018.

Στην τωρινή, προεκλογική του εκστρατεία, εξήγγειλε ισχυρότερο κράτος, περισσότερους φόρους για τους πλουσιότερους, γρηγορότερη ενεργειακή μετάβαση, μεταξύ άλλων.

Όσο για τις εκλογές, διεξήχθησαν με φόντο τη βαθιά κρίση στη χώρα μετά την πανδημία, την οικονομική ύφεση, τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που κατεστάλησαν ανελέητα, τη νέα κλιμάκωση της βίας των ένοπλων οργανώσεων που δρουν στις επαρχίες και συγκρούονται για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο Γουστάβο Πέτρο δεν θα αναλάβει αμέσως τα ηνία προεδρίας της χώρας, αλλά από τον Αύγουστο, οπότε και ολοκληρώνεται η θητεία του δεξιού απερχόμενου προέδρου Ιβάν Ντούκε.

Οι δύο πρόεδροι –απερχόμενος και επερχόμενος– θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να αρχίσουν «μια αρμονική, θεσμική και διαφανή μεταβίβαση» της εξουσίας, διευκρίνισε ο Ιβάν Ντούκε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP/ Reuters
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / Kremlin / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν δίνει στη Λευκορωσία πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση

25/06/2022 - 9:00μμ
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φωτιές ανοίγουν παράθυρο για την επαναφορά της θανατικής ποινής

25/06/2022 - 7:48μμ
Συγκεντρωμένος κόσμος κοντά στο σημείο της επίθεσης, στο κέντρο του Όσλο (φωτ.: EPA / Terje Pedersen NORWAY OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Ισλαμιστής με ψυχική νόσο» ο δράστης της επίθεσης στο Όσλο

25/06/2022 - 5:55μμ
Γενς Στόλτενμπεργκ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Φόρουμ της Αττάλειας, το 2022 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Στόλτενμπερκ τηλεφώνησε στον Ερντογάν

25/06/2022 - 5:33μμ
Ακτιβιστές υπέρ και κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, όπως και τηλεοπτικά συνεργεία, μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/ Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα χάπια άμβλωσης στο στόχαστρο των ακτιβιστών «υπέρ της ζωής»

25/06/2022 - 12:03μμ
(Φωτ.: Duvar)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Οι εμπρηστές θα πρέπει να τιμωρούνται με τη θανατική ποινή

25/06/2022 - 10:52πμ
Αστυνομικοί έξω από το νυχτερινό κέντρο όπου δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Όσλο της Νορβηγίας, 25 Ιουνίου 2022 (Φωτ.: EPA/Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς σε γκέι κλαμπ του Όσλο

25/06/2022 - 8:27πμ
(Φωτ.: ukrinform.net)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ανακτήθηκαν αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από μουσεία της Κριμαίας

24/06/2022 - 11:36μμ
Ακτιβιστές υπέρ και κατά του δικαιώματος στην άμβλωση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/ Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ποιες Πολιτείες ακολουθούν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και απαγορεύουν το δικαίωμα στην άμβλωση

24/06/2022 - 10:03μμ
Ακτιβιστές υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Michael Reynolds)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε το συνταγματικό δικαίωμα στις αβλώσεις

24/06/2022 - 7:10μμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τη χειροτονία του Εψηφισμένου Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ξανθουπόλεως Παΐσιου (φωτ.: facebook/Giannis Demirtzoglou)

Ένας Ίμβριος στο αξίωμα του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ξανθουπόλεως

11 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube / Γεώργιος Κωνσταντινίδης)

Ανέκδοτο-κόμικ στα ποντιακά από τον Γεώργιο Κωνσταντινίδη, για την πονηριά και την αγαθοσύνη

35 λεπτά πριν
Χιμπατζής στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο, το 2018 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θανατώθηκε χιμπατζής που διέφυγε από το κλουβί του

59 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη (φωτ.: EPA / Mikhail Metzel / Kremlin / POOL)

Ο Πούτιν δίνει στη Λευκορωσία πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση

1 ώρα πριν
ioannina ekdilosi 260622

Ιωάννινα: Μουσικοχορευτική παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σύλληψη Έλληνα πολίτη στην Τουρκία για κατασκοπεία – «Οι Τούρκοι τον εξαφάνισαν», λένε το ΥΠΕΞ

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign