pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρμενία: Αποκαλυπτήρια του πρώτου μνημείου που είναι αφιερωμένο και στη Γενοκτονία των Ποντίων

Πραγματοποιήθηκαν χθες 19 Μαΐου στην αυλή της ελληνικής κοινότητας του Αλαβερτνί

20/05/2022 - 2:02μμ
Ο αγιασμός του μνημείου από τον Εφημέριο του Αλαβερντί, πατήρ Μικαέλ Σαχοϊάν, 
(Φωτ.: greeks.am)

Ο αγιασμός του μνημείου από τον Εφημέριο του Αλαβερντί, πατήρ Μικαέλ Σαχοϊάν, (Φωτ.: greeks.am)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στις 19 Μαΐου, στην αυλή της ελληνικής κοινότητας του Αλαβερτνί έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αρμενίων και των Ελλήνων που έπεσαν θύματα της Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Πρόκειται για το πρώτο μνημείο στην Αρμενία που τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το οποίο έγινε με την πρωτοβουλία του γιατρού ποντιακής καταγωγής,  Σιμόν Ζαχάροβ. Το μνημείο έχει ένα αρμενικό χατσκάρ από μια πλευρά και από την άλλη έναν ορθόδοξο σταυρό, ενώ γλύπτες είναι οι: Αρμέν Γουμασιάν και  Κοριούν Ακοπιάν Σαναχινετσί.

(Φωτ.: greeks.am)

(Φωτ.: greeks.am)

Ο αγιασμός του μνημείου έγινε από τον Εφημέριο του Αλαβερντί, πατήρ Μικαέλ Σαχοϊάν, ενώ στη συνέχεια μίλησαν η πρόεδρος της Ένωσης ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας, Μαρία Λαζάρεβα, ο δήμαρχος της πόλης Αλαβερντί,  Σασούν Χετσουμιάν, η μελετήτρια του Μουσείου Ινστιτούτου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Τεχμινέ Μαρτοϊάν, ο καθηγητής ιστορίας, Εντουάρτ Σαχβερντιάν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας της Ελλάδας Γεράσιμος Αυλωνίτης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Αλαβερντί, Βατσέ Μκρτσιάν και μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Μετά από τις ομιλίες η παιδική χορωδία της ελληνικής κοινότητας του Αλαβερντί, με υπεύθυνη την Γκοχάρ Αβλαστίμοβα, παρουσίασε ποντιακά τραγούδια.

H παιδική χορωδία της ελληνικής κοινότητας του Αλαβερντί, με υπεύθυνη την Γκοχάρ Αβλαστίμοβα, παρουσίασε ποντιακά τραγούδια (Φωτ.: greeks.am)

Την ίδια μέρα τα μέλη της ελληνικής κοινότητας «Πόντος» του Στεπαναβάν και οι δάσκαλοι και οι μαθητές του ελληνικού χωριού Γιαχντάν απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Mέλη της ελληνικής κοινότητας «Πόντος» του Στεπαναβάν και οι δάσκαλοι και οι μαθητές του ελληνικού χωριού Γιαχντάν αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων (Φωτ.: greeks.am)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: syriza.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρένα Δούρου: Φόρος τιμής στους αγώνες και την προσφορά των Ποντίων γυναικών

28/10/2026 - 12:38πμ
(Πηγή: facebook.com/profile/Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων / Assyrians Hellas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων: Εκλογές την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

27/10/2026 - 11:17μμ
Προσφυγικές παράγκες στην περιοχή του Γκρεμού-Καστρακίου (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά)
ΠΟΝΤΟΣ

Δραπετσώνα ή Ποντιακός συνοικισμός; – «Κοντά στο Τσιμεντάδικο είναι ζήτημα αν αναλογεί ένας ξένος σε εκατό Ποντίους»

27/10/2026 - 9:30μμ
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας)
ΠΟΝΤΟΣ

Συμέλα Τουμανίδου-Πατσινακίδου: Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης

27/10/2026 - 5:40μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Οι Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου με την ευλογία της Εκκλησίας κρατούν ζωντανές τις ρίζες τους

27/10/2026 - 5:12μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Η προστασία των ιστορικών χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής απαιτεί πράξεις

27/10/2026 - 4:46μμ
Το μνημείο στα Σούρμενα, αφιερωμένο στους ανθρώπους που χάθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές της περιόδου 1941-1944 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)
ΠΟΝΤΟΣ

Σούρμενα: Τίμησαν τους νεκρούς των βομβαρδισμών – Η ιστορία μιας Πόντιας πίσω από το μνημείο

27/10/2026 - 2:16μμ
Η αποβάθρα της Αμισού το 1900 και η έκθεση εξέτασης Πόντιων προσφύγων που συντάχθηκε στο «Νάξος» στις 27 Οκτωβρίου 1921 (φωτ.: Alexandre J. Anthopoulos / Wikimedia Commons· τεκμήριο: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Οι κυνηγημένοι της Αμισού: Μήνες στα βουνά, ώσπου φάνηκε το «Νάξος»

27/10/2026 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης ζωγραφικής, στην αίθουσα «Ναϊάς» στη Νάουσα. Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
ΠΟΝΤΟΣ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Δίνει βήμα στα παιδιά, να μιλήσουν με τα έργα τους

26/10/2026 - 11:12μμ
Αντίτυπο της Μαύρη Βίβλου Διωγμών και Μαρτυρίων που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της Αδελφότητος Κρωμναίων Καλαμαριάς (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Γενοκτονία στον Πόντο: Το μαρτύριο του παπα-Ιωάννη στην Εγκαρσή, στα Πλάτανα της Τραπεζούντας τον Οκτώβριο του 1916

26/10/2026 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκλεισμένη η περιοχή έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι, όπου αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών Σερβίας)

Συναγερμός στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι: «Τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι

3 λεπτά πριν
Κορδέλα της αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στις συγκεντρώσεις για 12 ώρες – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό

26 λεπτά πριν
Άποψη της κατοικίας του ακροδεξιού γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου, υποψηφίου στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, στην περιοχή Λάγκο Σουλ της Μπραζίλια (φωτ.: EPA/ANDRE BORGES)

Βραζιλία: Στις ΗΠΑ ο Φλάβιο Μπολσονάρου μετά την εκλογική ήττα – «Επαίσχυντη φυγή» λέει ο Λούλα

48 λεπτά πριν
Ελληνική σημαία στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

28η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά το ΟΧΙ με λαμπρή στρατιωτική παρέλαση

1 ώρα πριν
Το έργο «Η είσοδος του ένδοξου Ελληνικού Στρατού στο Αργυρόκαστρο»  αποτυπώνει τη Μάχη  του Αργυροκάστρου στις 4 Δεκεμβρίου 1940. Είναι χρωμολιθογραφία του Μιχαήλ Σαλιβέρου, που φυλάσσεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (πηγή: searchculture.gr/ creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el)

Έπος του ’40: Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας

1 ώρα πριν
Υποστηρικτές του Μπενιαμίν Νετανιάχου σε εκλογική εκδήλωση του Λικούντ στην Ιερουσαλήμ, στις 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Εκλογές στο Ισραήλ: Ρευστό το πολιτικό σκηνικό μετά τις κάλπες – Ανοιχτή η μάχη για την κυβέρνηση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV