pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρίσιμες συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας υπό το βλέμμα του Ερντογάν, στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ της Πόλης

Σε εξέλιξη η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

29/03/2022 - 12:15μμ
Ο Ερντογάν μιλάει στις αντιπροσωπείες Ρωσίας-Ουκρανίας που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες (φωτ.:  EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Ο Ερντογάν μιλάει στις αντιπροσωπείες Ρωσίας-Ουκρανίας που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες (φωτ.: EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου που για ακόμα μία φορά διεκδίκησε και πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια διεθνή διπλωματική κρίση, άρχισε ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στο ανάκτορο Ντολμά Μπατσέ στην Κωνσταντινούπολη. Αν και γενικά δεν αναμένεται να γίνει κάποια συνταρακτική πρόοδος, αναλυτές εκτιμούν ότι η παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο χώρο των διαπραγματεύσεων και η ομιλία του με κύριο αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ίσως υποδηλώνει πως έχει επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η άφιξη των δύο αντιπροσωπειών έγινε με μικρή διαφορά και στην υποδοχή ήταν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος που επισήμανε πως και οι δύο πλευρές έχουν «νόμιμες ανησυχίες».

Ukrainian delegation arrives in Turkey for talks https://t.co/8if9XI3mVX

— AfroGazette (@realafrogazette) March 29, 2022

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές, πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα για συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

https://twitter.com/rianru/status/1508723567688667138

«Εναπόκειται και στις δύο πλευρές να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία. Η επίτευξη εκεχειρίας και ειρήνης το συντομότερο δυνατό είναι προς το συμφέρον όλων. Πιστεύουμε ότι πλέον έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κατά την οποία χρειάζονται συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι «η παράταση της σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», την ώρα που δέκα εκατομμύρια άμαχοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ουκρανία.

«Η διαπραγματευτική διαδικασία, που διεξάγεται υπό τις εντολές των ηγετών σας, έχει δημιουργήσει ελπίδες για ειρήνη», πρόσθεσε. «Όλος ο κόσμος περιμένει καλά νέα από εσάς», κατέληξε.

Από την πλευρά του Ουκρανός δημοσιογράφος σχολίασε ότι «ήταν μια ψυχρή υποδοχή, δεν έγινε χειραψία», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό το είδε ο ίδιος ή αν ενημερώθηκε σχετικά από αξιωματούχους.

(Φωτ.: EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter ότι οι αντιπροσωπείες συζητούν «τους βασικούς όρους της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Οι αντιπροσωπίες εργάζονται παράλληλα πάνω σε όλο το φάσμα των σημείων τριβής».

Η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις μεταξύ του συνόλου των αντιπροσωπειών.

Παρών στις συνομιλίες είναι και ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τη συνάντηση στο Ντολμά Μπαχτσέ.

«Μην φάτε και μην πιείτε τίποτα»

Και ενώ οι διαπραγματευτικές ομάδες βρίσκονται μαζί σε αίθουσα του Ντολμά Μπαχτσέ, το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα συμβούλευσε όλους όσοι θα είναι στη συνάντηση να προσέχουν να μην δηλητηριαστούν.

«Συμβουλεύω όσους θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάνε και να μην πιούνε τίποτα και κατά προτίμηση να μην ακουμπήσουν καμία επιφάνεια», είπε σύμφωνα με το Sky News ο Κουλέμπα.

Αφορμή της δήλωσης ήταν η πληροφορία ότι δηλητηριάστηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Σε εξέλιξη η απομάκρυνση αμάχων από τη νότια Ουκρανία

Οι συνομιλίες διεξάγονται με φόντο τη διαδικασία απομάκρυνσης αμάχων, μέσω τριών ανθρωπιστικών διαδρόμων, από πόλεις που βρίσκονται υπό ρωσική πολιορκία, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, με βίντεό της στο Telegram, είπε ότι οι ουκρανικές Αρχές επιδιώκουν τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη με ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώτος διάδρομος θα ανοιχτεί μεταξύ της Μαριούπολης και της Ζαπορίζια, που βρίσκεται βορειότερα, για την απομάκρυνση αμάχων με αυτοκίνητα, καθώς και μεταξύ του Μπερντιάνσκ, όπου είχαν ήδη απομακρυνθεί άμαχοι τις προηγούμενες ημέρες, και της Ζαπορίζια. Ο δεύτερος διάδρομος θα ανοιχτεί από την Μελιτόπολη, που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας, προς τη Ζαπορίζια και ο τρίτος θα ενώνει και πάλι την Ζαπορίζια με την Ενεργκοντάρ, που βρίσκεται επίσης στα χέρια των δυνάμεων της Μόσχας και στην οποία υπάρχει πυρηνικός σταθμός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius» (φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Christopher Irvine)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ σε κρουαζιερόπλοιο: Τρεις νεκροί, πιθανά από χανταϊό

4/05/2026 - 3:30μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι χτύπησε φρεγάτα των ΗΠΑ – Οι Αμερικανοί διαψεύδουν

4/05/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ θέτουν σε εφαρμογή την «Επιχείρηση Ελευθερίας» και το Ιράν προειδοποιεί για παραβίαση της εκεχειρίας

4/05/2026 - 8:40πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Matt Rourke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απορρίπτει ως «απαράδεκτη» την ιρανική πρόταση ενώ η ένταση κλιμακώνεται σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο

4/05/2026 - 12:13πμ
(Φωτ.: EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εξέλιξη για την επίθεση στο δείπνο του Λευκού Οίκου: Ταυτοποιήθηκε ο πυροβολισμός πράκτορα

3/05/2026 - 10:04μμ
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

3/05/2026 - 4:10μμ
Μερτς και Τραμπ πριν πυκνώσουν τα σύννεφα (φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για απόσυρση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών

3/05/2026 - 11:15πμ
Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius» (φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Christopher Irvine)

Θρίλερ σε κρουαζιερόπλοιο: Τρεις νεκροί, πιθανά από χανταϊό

19 λεπτά πριν

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Μετανάστευση και Διαχείριση Συνόρων» του Κωνσταντίνου Καραγάτσου στην ΕΣΗΕΑ

48 λεπτά πριν
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι χτύπησε φρεγάτα των ΗΠΑ – Οι Αμερικανοί διαψεύδουν

1 ώρα πριν
(Πηγή: allwyn.gr)

Λαϊκό Λαχείο: Αλλάζει η ημέρα των κληρώσεων του παιχνιδιού της Allwyn

2 ώρες πριν

Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας και ο Σύλλογος Νησιού Πισιδίας Μ. Ασίας παρουσιάζουν το έργο «3104» στη Νίκαια

2 ώρες πριν

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου «Γιάννης Μπουτάρης» στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign