pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Έξυπνα» αεροσκάφη των ΗΠΑ στη Γερμανία – Τα Growler EA-18G είναι κατάλληλα για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου

Δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε κατά των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου

29/03/2022 - 9:28πμ
Αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Growler EA-18G, σαν αυτά που έστειλε το αμερικανικό Πεντάγωνο στη Γερμανία (φωτ.: U.S. Air Force/Senior Airman John Linzmeier)

Αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Growler EA-18G, σαν αυτά που έστειλε το αμερικανικό Πεντάγωνο στη Γερμανία (φωτ.: U.S. Air Force/Senior Airman John Linzmeier)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου έστειλαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σπανγκντάλεμ, της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Ωστόσο όπως έσπευσε να ανακοινώσει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στόχος είναι η «βελτίωση της αμυντικής θέσης του NATO» και όχι για να χρησιμοποιηθούν κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Τα αεροσκάφη Growler EA-18G των Πεζοναυτών «δεν αναπτύχθηκαν για να χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία» και η αποστολή τους δεν αποτελεί «αντίδραση σε κάποια απειλή ή κάποιο περιστατικό» συγκεκριμένα, τόνισε και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.

Η ανάπτυξή τους αποφασίστηκε στο πλαίσιο «των (αμερικανικών) προσπαθειών με σκοπό την ενίσχυση των αποτρεπτικών και αμυντικών δυνατοτήτων της ανατολικής πτέρυγας» της Ατλαντικής Συμμαχίας, εξήγησε.

Τα αεροσκάφη μπορούν να εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις και να διεξάγουν επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου ευρείας κλίμακας. Περίπου 240 στρατιωτικοί –πιλότοι, ομάδες εδάφους, προσωπικό συντήρησης–, συνοδεύουν τα αεροσκάφη, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2023 της αμερικανικής κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, συμπεριλαμβάνει ποσό 6,9 δισ. δολαρίων για να προσφερθεί βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει εισβολή στην επικράτειά της από τη Ρωσία, και για να υποστηριχθούν κράτη μέλη του NATO.

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται επί έναν μήνα και πλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πιέζει τα κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού να στείλουν περισσότερα όπλα, ιδίως καταδιωκτικά, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας.

Το NATO στέλνει στην Ουκρανία μεγάλη ροή όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων, που συνέβαλαν να ανακοπεί η προέλαση του ρωσικού στρατού. Ωστόσο οι ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο αποκλείουν την αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξηγεί πως δεν θέλει να ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή που θα πυροδοτούσε τον «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO, δυνάμεις που διαθέτουν τα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια στον πλανήτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

6/07/2025 - 11:33μμ
(Πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με ρουκέτες και drones σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στην Ερυθρά Θάλασσα

6/07/2025 - 8:17μμ
Μνημείο για τον Στάλιν επανεγκαταστάθηκε στις 15 Μαΐου 2025 στο μετρό της Μόσχας, στο σταθμό Ταγκάνσκαγια (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί στη Ρωσία επιστρέφει η λατρεία για τον Στάλιν

6/07/2025 - 6:26μμ
Ο Πέδρο Σάντσεθ μιλά σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ.: EPA / PSOE / Eva Ercolanese)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο πλήττει το κυβερνών κόμμα του Σάντσεθ – Πιέσεις για πρόωρες εκλογές

6/07/2025 - 5:50μμ
Καταστροφές στο Τέξας, στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Αγωνία για τα 27 παιδιά που αγνοούνται – 51 νεκροί

6/07/2025 - 12:49μμ
Οικογένεια στο Τέξας περπατά στις πλημμυρισμένες περιοχές του Κέρβιλ, δίπλα στον ποταμό Γκουανταλούπε (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: 15 παιδιά ανάμεσα στους 50 νεκρούς, αγνοούνται άλλα 27 παιδιά και δύο ενήλικες

6/07/2025 - 9:10πμ
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

5/07/2025 - 11:58μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

5/07/2025 - 9:18μμ
Ζημιές σε περιοχή του Τέξας από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: Τραγικός ο απολογισμός με τουλάχιστον 27 νεκρούς και πολλά παιδιά αγνοούμενα

5/07/2025 - 8:45μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Χάγη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (φωτ.: EPA/Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέλουμε τα F-35 πρωτίστως για τη δική μας ασφάλεια, η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη

5/07/2025 - 2:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

8 ώρες πριν
Το υπό σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς Magic Seas (φωτ.: marinetraffic.com)

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο MV MAGIC SEAS που δέχθηκε επίθεση από Χούθι

8 ώρες πριν

Με ποντιακή συμμετοχή το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Θεράπνεια 2025»

9 ώρες πριν
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

9 ώρες πριν
(Εικ.: pontosnews.gr)

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

10 ώρες πριν
Ο Ηλίας Ιορδανίδης (φωτ.: facebook / Δήμος Καβάλας)

Ηλίας Ιορδανίδης: Η Αργυρούπολη και όλος ο Πόντος τον αποχαιρετούν τη Δευτέρα με βαθιά θλίψη

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign