pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαουδική Αραβία: Εγκαινιάστηκε ξενοδοχείο για καμήλες στη μέση της ερήμου

Στη Ρούμα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ριάντ

11/01/2022 - 11:32μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα «ξενοδοχείο» στη μέση της σαουδαραβικής ερήμου προσφέρει ανάπαυση και περιποίηση σε διαγωνιζόμενες καμήλες, ένα ζώο που τιμάται ιδιαίτερα στο πλούσιο βασίλειο του Κόλπου.

Στη Ρούμα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ριάντ, η καμήλα του Ομάιρ αλ Καχτάνι δικαιούνταν επί δύο εβδομάδες πλύσιμο, κούρεμα, θέρμανση, ακόμη και ζεστό γάλα, στην καρδιά μιας ατελείωτης έκτασης κόκκινης άμμου.

Το κέντρο αυτό άνοιξε τις πύλες του στο πλαίσιο του περίβλεπτου φεστιβάλ καμηλών του βασιλιά Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ Αλ Σαούντ, που διεξάγεται την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Στις νικήτριες του διαγωνισμού ομορφιάς καμηλών απονέμονται βραβεία συνολικής αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι πολύ άνετο. Η καμήλα μου δέχεται περιποίηση και παρακολουθείται τακτικά από γιατρούς», είπε ικανοποιημένος ο αλ Καχτάνι, ένας 51χρονος επιχειρηματίας από το Ριάντ. Συνολικά, η διαμονή του ίδιου και της καμήλας του θα του στοιχίσει 140.000-190.000 ευρώ.

Ο Ομάιρ αλ Καχτάνι, που ασχολείται με τις καμήλες εδώ και χρόνια, θυμάται καλά την εποχή που οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έστηναν τέντες και ασχολούνταν οι ίδιοι με τα ζώα τους.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αλ Χάρμπι, τον υπεύθυνο Τύπου του φεστιβάλ, το ξενοδοχείο έχει ως στόχο «να προστατεύσει και να φροντίσει τις καμήλες αλλά και να ελαφρύνει το βάρος από τους ώμους των ιδιοκτητών τους».

Το ξενοδοχείο έφερε κέρδη 1,4 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν μήνα.

Η εκτροφή καμηλών είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη Σαουδική Αραβία. Παρόμοια φεστιβάλ, όπως διαγωνισμοί ομορφιάς ή καμηλοδρομίες, οργανώνονται όλον τον χρόνο στη χώρα.

Κάποιοι εύποροι Σαουδάραβες δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν και να φροντίσουν τα ωραιότερα ζώα. Στους διαγωνισμούς ομορφιάς κρίνονται το σχήμα και το μέγεθος των χειλιών, του λαιμού και της καμπούρας της καμήλας.

Για να κερδίσουν, ορισμένοι συμμετέχοντες έφτασαν στο σημείο να κάνουν ενέσεις μπότοξ στις καμήλες τους, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν. Αυτή η απαγορευμένη πρακτική τιμωρείται επίσης με τσουχτερό πρόστιμο που φτάνει τα 23.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

27/07/2026 - 7:58μμ
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

18/07/2026 - 11:26πμ
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

8/07/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νίκαια: Εργαζόμενη καταδίωξε με… σφουγγαρίστρα ληστή που την απειλούσε με ψεύτικο όπλο

6/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2/07/2026 - 3:22μμ
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

13/06/2026 - 12:11πμ
Από παλαιότερη εμφάνιση του φαινομένου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Θερμαϊκό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έντονο φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Το φυτοπλαγκτόν κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

9/06/2026 - 6:54μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Λύθηκε το μυστήριο για την ιδιαίτερη οσμή που είχε καλύψει την Αττική τον Μάιο

9/06/2026 - 4:03μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το… «Κόμμα της Κατσαρίδας» σαρώνει τα social media στην Ινδία

22/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

24/04/2026 - 11:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο συνέδριο «Greeks in AI» που έγινε στην Αθήνα, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πώς η Αθήνα θα γίνει η Silicon Valley της Ευρώπης

2 λεπτά πριν
Tο «Φεγγάρι του Ελαφιού» ανατέλλει στο λιμάνι της Ρόδου, Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πανσέληνος Ιουλίου: Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» – Τι ώρα ανατέλλει

26 λεπτά πριν
Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής στα χέρια του κόσμου (πηγή: Μουσείο «Αλ. Μπαλτατζής)

Αλέξανδρος Μπαλτατζής: Ο Πόντιος πρόσφυγας που έδωσε δύναμη στην ελληνική αγροτιά

48 λεπτά πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες προσέρχεται στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας για τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουφάν Έρχιουρμαν. Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / George Christophorou)

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα με προοπτική διευρυμένης συνάντησης 5+1

1 ώρα πριν
Στο βάθος διακρίνεται καπνός από τη φωτιά στην Πάρο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Δανάη Αρσενίδου)

Φωτιά στην Πάρο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – 86 πυροσβέστες και επτά εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign