pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αύριο, Πέμπτη 26 Αυγούστου

25/08/2021 - 3:48μμ
(Φωτ,: Pexels)

(Φωτ,: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητάει, με σημερινή της παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στάση εργασίας και συγκεντρώσεις αύριο, Πέμπτη, την αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και τις συνέπειες που αυτός έχει σε όσους από το υγειονομικό προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί.

Tην Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 15:00, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση τους στο ΣτΕ

«Κατατέθηκε σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στο δικόγραφο, το οποίο υπογράφει η Νομική Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Μαρία-Μαγδαλινή Τσίπρα εκτίθεται, ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία. Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

Στην αίτηση ακύρωσης εκτίθενται περαιτέρω, ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τέλος, με το υπό κρίση μέτρο, φρονούμε, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζουμε, ότι η ΠΟΕΔΗΝ ουδέποτε υπήρξε αρνητική στο ζήτημα του εμβολιασμού καθώς από την πρώτη στιγμή προτρέψαμε τα μέλη μας να εμβολιαστούν, αποτέλεσμα δε της στάσης μας είναι και το γεγονός, ότι σήμερα στον χώρο των εργαζομένων στην δημόσια υγεία πάνω από το 82% έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία το ποσοστό υπερβαίνει το 90%. Μολαταύτα, η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη.

Αναμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εντός των επόμενων ημερών, καθώς πιστεύουμε, ότι σε εποχές πανδημίας τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών αποτελούν τον απαράβατο πυρήνα μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας στη σορό του 45χρονου πυροσβέστη

5/01/2026 - 8:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Την ενοχή των δύο προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας – «Επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης»

5/01/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής

5/01/2026 - 12:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στο μπλόκο της Νίκαιας

5/01/2026 - 11:48πμ
(Φωτ.: Αρχείο/Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για οικογενειακή βία έφερε στο φως ένα μικρό οικιακό οπλοστάσιο

5/01/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα μετά το πρωτοφανές μπλακ άουτ που παρέλυσε τα αεροδρόμια

5/01/2026 - 9:56πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Με Φωταρούς στο Παλαιόκαστρο, Ραγκουτσάρια στην Καστοριά και Τζαμαλάρια στην Πέλλα οι εορτασμοί των Θεοφανίων

5/01/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

5/01/2026 - 8:08πμ
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης από βαρύ έμφραγμα που υπέστη. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Αρχείο/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη – Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά

4/01/2026 - 11:16μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές αγορές: Τριήμερες κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία από τις 7 Ιανουαρίου

4/01/2026 - 10:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Σέρρες: Δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας στη σορό του 45χρονου πυροσβέστη

8 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Υπόθεση Novartis: Την ενοχή των δύο προστατευόμενων μαρτύρων ζήτησε η εισαγγελέας – «Επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης»

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Richard Wainwright)

United Cup: Νίκησε για πρώτη φορά τη Ραντουκάνου και η Σάκκαρη

1 ώρα πριν
O Γιώργος Μίγλης με τη σύζυγό του, Χρυστάλλα και τα εγγόνια τους στο «Νέο Μπακάλικο» (φωτ.: facebook/New Bakaliko)

Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο «Νέο Μπακάλικο» του Λονγκ Άιλαντ που έθρεψε γενιές ομογενών – «Η γιαγιά μου τα μαγείρευε όλα αυτά»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου)

Το Πρωτοχώρι ετοιμάζεται απόψε για τον ετήσιο χορό του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: edogiasena.gr)

Ποντιακό γλέντι για καλό σκοπό με Σέρρα και Μωμόγερους στην Πτολεμαΐδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign