pontosnews.gr
Σάββατο, 19/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αφγανιστάν: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε τροχούς αεροσκάφους που απομάκρυνε πολίτες

Οι χώρες συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομακρύνουν τους πολίτες τους

18/08/2021 - 11:28πμ
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/ Stringer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρίτη μέρα με τους Ταλιμπάν να έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν και χώρες προσπαθούν μανιωδώς να απομακρύνουν τους πολίτες τους.

Οι ολλανδικές προσπάθειες για την απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν ήταν χθες, Τρίτη, ανεπιτυχείς, καθώς το χάος που επικρατεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ κατέστησε αδύνατο να φτάσουν στο αεροπλάνο οι άνθρωποι που έπρεπε να επιβιβαστούν σ’ αυτό, δήλωσε η Oλλανδή υπουργός Εξωτερικών Ζίγκριντ Κάαγκ. Η Ολλανδία θέλει να απομακρύνει περίπου 1.000 ντόπιους εργαζόμενους στην πρεσβεία της, μεταφραστές και τις οικογένειές τους.

Από την άλλη, με επιτυχία έφυγε από την Καμπούλ και προσγειώθηκε στην Φραγκφούρτη μισθωμένο αεροπλάνο της Lufthansa, το οποίο μετέφερε κάπου 130 ανθρώπους. Το αεροσκάφος, το μίσθωσε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από πλευράς του αμερικανικού στρατού, έχουν απομακρυνθεί 3.200 άνθρωποι, κυρίως μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού, με μεταγωγικά αεροσκάφη, ανέφερε χθες Τρίτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ινδοί πολίτες επιστρέφουν στην Ινδία από το Αφγανιστάν με πτήση της χώρας τους (φωτ.: EPA/ District Information Office Jamnagar Handout)

Πέραν των 3.200 Αμερικανών, σχεδόν 2.000 Αφγανοί πρόσφυγες επίσης απομακρύνθηκαν με στρατιωτικές πτήσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης που συνεχίζεται και μεταφέρονται στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την αποχώρηση του προσωπικού της πρεσβείας τους από την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ και το διπλωματικό προσωπικό που έχει παραμείνει βοηθά στην αποχώρηση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων.

Στην απομάκρυνση, όμως, δεν πήγαν, όλα ομαλά, αφού ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες. «Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν’ αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας Έλληνας πολίτης, μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον στους G7

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, χθες Τρίτη, να συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής της G7 για το Αφγανιστάν, ενημέρωσαν με χωριστές ανακοινώσεις τους ο Λευκός Οίκος και η Ντάουνινγκ Στριτ.

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο ενεπλάκησαν σε μάχες με τους Ταλιμπάν

Δυνάμεις πιστές στον πρώην αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρούλα Σάλεχ, ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με σχηματισμούς των Ταλιμπάν στην Παντσίρ, βόρεια της Καμπούλ, τη μοναδική περιοχή που δεν έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, μετέδωσε χθες Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Άλαμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, οι δυνάμεις του Αμρούλα Σάλεχ ανέκτησαν την περιοχή Τσαρικάρ, στην επαρχία Παρουάν. Οδός στρατηγικής σημασίας διέρχεται από την Τσαρικάρ και τη σήραγγα Σαλάνγκ, που συνδέει την Καμπούλ με τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, τη μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Αφγανιστάν.

Αφγανική στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο Άμπντουλ Ρασίντ Ντόστουμ, διαβόητος Αφγανός πολέμαρχος, ανέπτυξε 10.000 μαχητές του στην Παντσίρ.

Οι πολίτες καλούνται από τους Ταλιμπάν να παραδώσουν τα όπλα τους

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι πολίτες του Αφγανιστάν καλούνται να παραδώσουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που διαθέτουν στο ισλαμιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισλαμιστές μαχητές διατάχθηκαν από την ηγεσία τους να μην πανηγυρίζουν τη νίκη τους.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε την τελευταία 20ετία, που ζούσαν στην παρανομία.

«Αργά, σταδιακά, ο κόσμος θα δει όλους τους ηγέτες μας, δεν θα υπάρχει κανένα πέπλο μυστικότητας», διαβεβαίωσε το στέλεχος των Ταλιμπάν, που θέλησε να μην κατονομαστεί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καταστροφές σε βαν της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Έπινγκ (πηγή: Χ / 
UK News in Pictures)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Σοβαρά επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για αιτούντες άσυλο

18/07/2025 - 11:25μμ
(Φωτ.: EPA /
Sean Gallup / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σλοβενία έγινε νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Προηγήθηκε δημοψήφισμα

18/07/2025 - 10:12μμ
Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'  (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το ισραηλινό χτύπημα σε καθολική εκκλησία έφερε στη Γάζα τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων

18/07/2025 - 8:35μμ
Η Δανή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρόεδρος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Marie Bjerre μιλάει στον Τύπο (φωτ.: EPA/ OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Έχουμε κάποιο βαθμό ανοσίας στις κυρώσεις της Δύσης – Τι προβλέπει το 18ο πακέτο νέων μέτρων

18/07/2025 - 7:47μμ
(Πηγή: themedialine.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Στην Τουρκία συλλαμβάνουν και μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος;

18/07/2025 - 1:03μμ
Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών Τουρκίας-Λιβύης (πηγή: x.com/deikiletisim/status)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Λιβύη υπέγραψαν νέα συμφωνία για εξορύξεις, υποδομές και ενέργεια

17/07/2025 - 11:40μμ
Το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han βρίσκεται ήδη στον τουρκικό στόλο (πηγή: twitter.com/HaberGlobal)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την αγορά δύο νέων πλωτών γεωτρύπανων

17/07/2025 - 9:48μμ
Φρίντριχ Μερτς και Κιρ  Στάρμερ μετά την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας. Δίπλα τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Jaimi Joy  / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνθήκη Φιλίας υπέγραψαν Βρετανία-Γερμανία – Πώς σχετίζεται με τα Eurofighter και την Τουρκία

17/07/2025 - 3:38μμ
(Φωτ.: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Air India: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών ο κυβερνήτης – Υποψίες για εσκεμμένη ενέργεια

17/07/2025 - 10:08πμ
(Πηγή: x.com/LastQuake)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Αλάσκας

17/07/2025 - 12:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφές σε βαν της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Έπινγκ (πηγή: Χ / 
UK News in Pictures)

Αγγλία: Σοβαρά επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για αιτούντες άσυλο

3 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από την αφίσα

Οι Μικρασιάτες της Μυτιλήνης γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA /
Sean Gallup / POOL)

Στη Σλοβενία έγινε νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Προηγήθηκε δημοψήφισμα

5 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος του Πέτρου Φιλιππίδη (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Σενάρια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

5 ώρες πριν
Αφίσα για το 27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων (πηγή: ΕΡΤ3)

27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Δήλωση παρουσίας από το Βέρμιο, στη συνάντηση-θεσμό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23: «Χάλκινη» η Εμμανουηλίδου

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign