pontosnews.gr
Τρίτη, 15/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιατί δεν μεταδόθηκε ζωντανά η πρόκριση Πετρούνια – Η απάντηση της ΕΡΤ

Η επίσημη τοποθέτηση της ΕΡΤ για το περιστατικό

24/07/2021 - 9:18μμ
(Φωτ.: EPA/ Georgios Kefalas)

(Φωτ.: EPA/ Georgios Kefalas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κριτική δέχθηκε σήμερα η ΕΡΤ, καθώς δεν έγινε ζωντανή αναμετάδοση της πρόκρισης του Λευτέρη Πετρούνια.

Οι ίδιοι, στην επίσημη απάντηση τους, υποστηρίζουν ότι η κριτική που δέχθηκε η ΕΡΤ για το περιστατικό αυτό είναι άδικη, καθώς δεν ήταν δική τους επιλογή να μην γίνει προβολή του Πετρούνια.

Η ΕΡΤ λαμβάνει τα πλάνα της απευθείας από το Τόκιο, αρά το τι θα προβληθεί είναι επιλογή από τους σκηνοθέτες που βρίκσονται εκεί.

Έτσι και στην περίπτωση του Πετρούνια, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να στείλει πλάνο άλλου αθλητή, για το οποίο η υπεύθυνη εταιρία έχει ήδη απολογηθεί.

Διαβάστε εδώ όλη την επίσημη ανακοίνωση:

H ΕΡΤ σήμερα δέχθηκε μια άδικη κριτική, καθώς στις 10:30 και ενώ μετέδιδε ήδη ζωντανά από το στάδιο της Γυμναστικής τις προσπάθειες των αθλητών, δεν μετέδωσε ζωντανά την εξαιρετική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους τελικούς των κρίκων.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, τα εθνικά κανάλια που μεταδίδουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να έχουν καμία ανάμιξη στη σκηνοθεσία των λεγόμενων integrated feeds. Δηλαδή της εικόνας που έρχεται απευθείας από τα στάδια του Τόκιο μεταδίδοντας -κατ’ επιλογήν των εκεί σκηνοθετών- τις σημαντικότερες ατομικές προσπάθειες των πλέον διακεκριμένων αθλητών.

Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια του ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής, επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή, γεγονός για το οποίο ζητήθηκε εκ των υστέρων συγγνώμη στην ΕΡΤ από την OBS που είναι η εταιρεία παραγωγής από την οποία παίρνει όλα τα feeds που μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση.

Με διάβημα που έκανε αμέσως η ΕΡΤ ζήτησε και έλαβε μαγνητοσκοπημένη την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία μετέδωσε εκ των υστέρων τόσο στα κανάλια της, όσο και στις διαδικτυακές πλατφόρμες της.

Σε ότι αφορά την μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια από διαδικτυακό κανάλι του Eurosport  -κάτι για το οποίο επίσης ασκήθηκε κριτική στην ΕΡΤ- η απάντηση είναι εξίσου απλή: Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία DISCOVERY που είναι ο κάτοχος των δικαιωμάτων προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις χώρες. Το Eurosport επομένως έχει πρωτογενή παραγωγή των μεταδόσεων και παίρνει την εικόνα από όλα τα γήπεδα, και όλα τα αθλήματα τα οποία και μεταδίδει τόσο on air όσο κυρίως διαδικτυακά.

Στην κριτική τέλος “γιατί η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων” η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι η ΕΡΤ για πρώτη φορά έχει εξασφαλίσει 16 διαφορετικές πηγές μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταβάλει δε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει τις προκριματικές προσπάθειες όλων των Ελλήνων Αθλητών, ακόμη και σε αυτές στις οποίες δεν υπάρχει διεθνής τηλεοπτική κάλυψη, όπως πχ στον αυριανό προκριματικό αγώνα της Άννας Κορακάκη, για την οποία η ΕΡΤ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως από την OBS να της επιτραπεί να είναι εκεί με δική της κάμερα, καθώς δεν θα υπάρχει αντίστοιχη τηλεοπτική παραγωγή.

ΥΓ Εξυπακούεται ότι μολονότι η ΕΡΤ δεν είχε ευθύνη για την μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή μας, τηλεφώνησα ο ίδιος προσωπικά στον μάνατζερ του Λευτέρη Πετρούνια για να του ζητήσω συγγνώμη, να του εκφράσω τη λύπη μου και να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη.

Γιώργος Λυκουρόπουλος Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / How Hwee Young)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Εύκολα η Εθνική γυναικών την Ιαπωνία

15/07/2025 - 9:05πμ
(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroBasket U20: Έκανε το 3/3 η Εθνική με νέα σαρωτική εμφάνιση

14/07/2025 - 8:16μμ
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Άνετη επικράτηση της Εθνικής επί της Κίνας

14/07/2025 - 9:06πμ
(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroBasket U20: Σάρωσε και την Τσεχία η Εθνική

13/07/2025 - 8:38μμ
(Φωτ.: Instagram / rafail_pagonis)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παγώνης έχασε στον τελικό του Wimbledon U14

13/07/2025 - 3:08μμ
(Φωτ.: EPA / Simon Lim)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Περίπατος της Εθνικής, 31-7 την Κροατία

13/07/2025 - 10:34πμ
(Φωτ.: Facebook / Anna Korakaki)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη θέση η Άννα Κορακάκη στο Masped shooting cup της Βουδαπέστης

13/07/2025 - 9:36πμ
Φάση από τον αγώνα της Ελλάδας με τη Λιθουανία στο EuroBasket U20 (φωτ.: ΕΡΤ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroBasket U20: Η Ελλάδα «σκόρπισε» τη Λιθουανία και ξεκίνησε με το… δεξί

12/07/2025 - 9:51μμ
O Γιάννης Ζεντέλης μετά τον τραυματισμό του (φωτ.: zarpanews.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σοβαρό ατύχημα για τον πρωταθλητή ποδηλασίας Γιάννη Ζεντέλη, στην προπόνηση

12/07/2025 - 6:24μμ
(Φωτ.: EPA / Simon Lim)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική

12/07/2025 - 4:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αγόρι με την ποντιακή λύρα που κοιτάζει ψηλά αποτελεί μέρος της σύνθεσης που δημιούργησε ο Γιώργος Κικώτης, στο μνημείο της Λαμίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας)

«Πόντος, έν’ άστρον φωτεινόν» στο Δημοτικό Θέατρο Καρπάθου

33 λεπτά πριν
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)

Ο Πούτιν φίλιωσε δύο ορκισμένους εχθρούς – Πώς η Ρωσία «χάνει» τον Νότιο Καύκασο

58 λεπτά πριν
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ζάππειο, 22 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Απάντηση του Ν. Παπανδρέου και ευρωβουλευτών στον Τούρκο πρέσβη

1 ώρα πριν
Το ψηφιδωτό που έκλεψε από την Πομπηία ο αξιωματικός των Ναζί (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)

Στην Πομπηία επέστρεψε (ερωτικό) ψηφιδωτό – Το έκλεψε αξιωματικός των Ναζί

2 ώρες πριν
Η Κάγια Κάλας κηρύσσει την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η Σλοβακία μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Ηλίθια πρόταση της Κομισιόν»

2 ώρες πριν
Πόντιοι αντάρτες (φωτ.: YouTube)

Μαρτυρία Κωνσταντίνου Λαζ. Παπαδόπουλου: Στους ανήμπορους έδιναν από μιαν σπρωξιά και τους έριχναν στους γκρεμούς

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign