pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης σε Αλ Σίσι στο Κάιρο: Με την Τουρκία έχουμε διάσταση απόψεων σε σοβαρά θέματα αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα

Να συνεργαστούμε με τη χώρα που μας απειλεί και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο; Κάτι δεν καταλαβαίνουμε...

21/06/2021 - 6:26μμ
Ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι  συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο «Al-Ittihadiya», μετά τις συνομιλίες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γρ Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο «Al-Ittihadiya», μετά τις συνομιλίες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γρ Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Κυριακός Μητσοτάκης πήγε στην Αίγυπτο για να πει, μεταξύ άλλων, πως Ελλάδα και Τουρκία έχουν διάσταση απόψεων σε σοβαρά θέματα αλλά μπορούν να συνεργαστούν σε άλλα; Και σε ποιους τα είπε; Σε μια χώρα με την οποία η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση αλλά συνεχές καλόπιασμα προκειμένου να πετύχει τους στόχους της που στο σύνολό τους παραβιάζουν τα δικαιώματα της Ελλάδας!

Επτά μήνες μετά την επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην Ελλάδα, ήταν η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει στο Κάιρο, στο πλαίσιο των διμερών επαφών και της σταθερής βελτίωσης των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν και έλαβαν μέρος στις συναντήσεις των διευρυμένων αντιπροσωπειών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης.

Τι συζητήθηκε

Το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, ζητήματα περιφερειακής ασφαλείας καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια και η οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Μουσταφά Μαντμπούλι.

Εκεί που προκλήθηκε αμηχανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Αιγύπτιο πρόεδρο πως είναι δυνατή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία με την Τουρκία σε κάποιους τομείς, όπως το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός.

Αν και επισήμανε ότι διαμετρικά αντίθετες θέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σε σοβαρά ζητήματα, τόνισε πως σε κάποιους τομείς, όπως το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός, είναι δυνατή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση και η σχετική ηρεμία της τελευταίας περιόδου, διευκρινίζοντας ότι μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι δυνατό να καλλιεργηθεί, σταδιακά, κλίμα εμπιστοσύνης και βελτίωσης των σχέσεων.

«Ευχαριστούμε για τη στήριξη για επίλυση του Κυπριακού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη σταθερή στήριξη της Αιγύπτου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θέτουν το μοναδικό και δεσμευτικό διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η τουρκοκυπριακή πρόταση για λύση δύο κρατών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο, που προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή ταυτότητα και μία ιθαγένεια.

Αναφορικά με τη Λιβύη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, τακτικών και μισθοφορικών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της διαδικασίας σταθεροποίησης της χώρας, η οποία άλλωστε είναι γείτονας της Αιγύπτου από στεριάς και της Ελλάδας από θαλάσσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
Από τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ξυλούρης: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη στάση του χθες στην Εξεταστική – Ύποπτος για απείθεια, για την απουσία του την πρώτη φορά

12/12/2025 - 5:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Αθήνα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς αγρότες: «Σας περιμένω τη Δευτέρα» – 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα

12/12/2025 - 1:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2026: Αρχίζει η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

12/12/2025 - 8:33πμ
(Φωτ.: Pool Photo/Ευρωπαϊκή Ένωση/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Ως πρόεδρος του Eurogroup, θα εργαστώ για να διατηρήσω ένα σώμα ενότητας και κοινού σκοπού»

11/12/2025 - 10:36μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη για την εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup: «Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα»

11/12/2025 - 9:13μμ
Ο Αθανάσιος Καββαδάς, σήμερα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας του αλλά και της συναδέλφου του Ζέττας Μακρή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Boυλή: Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Καββαδά – Ο ίδιος αρνείται όλα όσα τον κατηγορούν

11/12/2025 - 5:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας Γιώργος Ξυλούρης στην εξεταστική επιτροπή – Στον εισαγγελέα τον στέλνει η ΝΔ

11/12/2025 - 1:24μμ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

7/12/2025 - 1:46μμ
Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

7/12/2025 - 10:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: ΧΚ)

Αργυρούπολη: Συνελήφθη γιατί απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι – Μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή του

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: pn)

Τι κάνουν οι Πόντιοι στα αγροτικά μπλόκα; Μα, φυσικά, χορεύουν!

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Αγ. Θεόδωρος Γαβράς»)

Έδεσσα: Ποντιακή χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Σύλλογο Ποντίων «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

1 ώρα πριν
Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shemetov)

Αιχμάλωτοι του Σινιρλίογλου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pontosnews.gr)

Λάρισα: Με νταούλι, λύρα και πισία, αλώθηκε η πλατεία Φιλιππούπολης στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: admie.gr)

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign