pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πράσινο πιστοποιητικό: Γιατί δεν θα χαρώ με την απόκτησή του

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

14/06/2021 - 5:02μμ
(Φωτ.: EPA/Etienne Laurent)

(Φωτ.: EPA/Etienne Laurent)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η κυβέρνηση επιμένει στην έκδοση του Green pass (πράσινου πιστοποιητικού) κατά τα Γαλλικά πρότυπα του Helth pass, με το οποίο θα διαχωρίζονται οι πολίτες σε κατηγορίες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και αναλόγως θα τους επιτρέπονται ή θα τους απαγορεύονται βασικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως αθλητικές διοργανώσεις είτε εσωτερικού (κλειστά στάδια) είτε εξωτερικού χώρου (ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων), καθώς επίσης και η είσοδος σε χώρους όπου διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και σινεμά και τέλος μεγάλες αγορές, φεστιβάλ, εμπορικές εκθέσεις, πανηγύρια, αλλά και καζίνο.

Έτσι θα βρεθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε λόγω αδυναμίας του κράτους ή δεν τους επιτρεπόταν ή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, απέναντι από εκείνο που εμβολιάστηκε. Αυτό λέγεται, κοινωνικός αυτοματισμός.

Ας δούμε ποια είναι αυτή η «μεγάλη επιτυχία» του κράτους με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδεται από την 1η Ιουλίου και μόνο μ’ αυτό θα μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι και ποιοι θα πάρουν.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 2,8 εκατομμύρια άτομα. Το ποσοστό αυτό καλύπτει το 25% του γενικού πληθυσμού της χώρας. Το υπόλοιπο 75% που δεν έχει εμβολιαστεί, φυσικά και δεν είναι όλοι τους αρνητές του εμβολίου. Στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η δυνατότητα εμβολιασμού στη χώρα φτάνει τα 110.000 άτομα την ημέρα, τότε αντιλαμβανόμαστε πως για το επόμενο δεκαπενθήμερο προβλέπεται να γίνουν μόνο ενάμιση εκατομμύριο δόσεις εμβολίου.

Αν αυτό επιτευχθεί, θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι άλλοι 750.000 πολίτες. Με αυτό τον αριθμό θα έχουμε φτάσει στην καλύτερη περίπτωση το 32% του πληθυσμού που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, μέχρι την πρώτη Ιουλίου, ημέρα που θα ξεκινήσει η έκδοση του Green pass.  Το περίφημο αυτό διαβατήριο ελευθερίας, θα μπορούν να το λάβουν όσοι θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για να μπορούν να συμμετέχουν σε βασικές καθημερινές δραστηριότητες. Αλλά θα χρειαστεί ακόμη και για να μπορούν να διασκεδάσουν στον εσωτερικό χώρο ενός καφέ μπαρ ή να πάνε σε ένα εστιατόριο.

Σε αντίθετη περίπτωση μια τετραμελής οικογένεια για να μπορέσει να βγει έξω για φαγητό, θα πρέπει αν δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως, επειδή το κράτος δεν θα τα έχει καταφέρει να τους καλύψει μέχρι εκείνη τη στιγμή, να πληρώσει μοριακό τεστ για κάθε μέλος της οικογένειας κόστους 60 €, αλλιώς θα αποκλειστεί και θα κάθεται έξω από τις βιτρίνες των μαγαζιών να χαζεύει τους υπόλοιπους που θα διασκεδάζουν.

Αυτή θα είναι μια τριτοκοσμική κατάσταση, που δυστυχώς τη βαφτίζουν επιτυχία.

Χωρίζουν την Ελληνική κοινωνία σε εκλεκτούς και παρίες.

Για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόλις το 25% του πληθυσμού δεν ευθύνονται ούτε οι αρνητές, ούτε εκείνοι που δεν θέλησαν να κάνουν το Astrazeneca. Φταίνε εκείνοι που το δυσφήμισαν με το χειρότερο τρόπο στα μέσα ενημέρωσης με ό,τι πιο συκοφαντικό μπορούσαν, κι έκαναν την κοινωνία να τρομάξει και να το ακυρώνει. Επίσης οι ίδιοι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι που δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν περισσότερα εμβόλια ημερησίως άλλων εταιρειών.

Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνουν έστω για μια φορά τις ευθύνες τους και τις μετακυλύουν στον κόσμο και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο; Καθιστούν τους πολίτες υπεύθυνους για εκείνα που οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να κάνουν.

Πού είναι η σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης των αρνητών, ώστε να πειστούν πως το εμβόλιο είναι το μόνο που μπορεί αυτή τη στιγμή να τους σώσει τη ζωή; Τι περιμένουν για να ξεκινήσουν μια τέτοια καμπάνια; Με την τιμωρία δεν γίνεται τίποτα. Ούτε είναι λύση να στρέψεις τον ένα απέναντι στον άλλο, για να καλύψεις τις δικές σου αδυναμίες. Αρκετά δεινά έχει φορτωθεί ο κόσμος. Επιτέλους ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι γιοι του Ιακώβ τού δείχνουν το χιτώνα του Ιωσληφ (έργο του Giovanni Andrea de Ferrari, πηγή: Domenico Fiasella / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Α’)

23/06/2026 - 9:47πμ
Από ψηλά, η 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης 
(φωτ.: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Θεσσαλονίκη στο μεταπολεμικό τοπίο της Μέσης Ανατολής

20/06/2026 - 10:05πμ
Η Ανάσταση του Κυρίου διά χειρός Κωνσταντίνου Παρθένη (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος ΣΤ’)

16/06/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν και την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στην Αστάνα (πηγή: youtube.com/euronews)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία είναι επικίνδυνη αλλά και αντιμετωπίσιμη

13/06/2026 - 9:47πμ
Η εις Άδου κάθοδος σε μικρογραφία βυζαντινού χειρογογράφου. Ο Ιησούς απλώνει το χέρι στον Αδάμ
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Ε’)

9/06/2026 - 9:32πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνική σχέση Τραμπ-Μπάρακ-Ερντογάν

7/06/2026 - 4:03μμ
Εικόνα από την τουρκική Εθνοσυνέλευση (φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία πάγωσε τη «Γαλάζια Πατρίδα»;

6/06/2026 - 9:32πμ
«Η κάθοδος στον Άδη», άγνωστου Ρώσου αγιογράφου, 1200-1250 (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Δ’)

2/06/2026 - 9:30πμ
Σκισμένη σημαία κυματίζει από τον αέρα σε κτήριο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΓΝΩΜΕΣ

Το δις εξαμαρτείν…

31/05/2026 - 6:47μμ
Νωπογραφία από άγνωστο καλλιτέχνη στην Εκκλησία της Μονής Μολντοβίτσα απεικονίζει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Άλωση αρχίζει από μέσα

30/05/2026 - 10:11πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Meta: Αποκαταστάθηκαν οι συνδέσεις των social media σε κάποιον βαθμό

5 ώρες πριν
Παραιτήσεις και πιέσεις στη Facebook λόγω Τραμπ

Meta: «Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram – Άγνωστος προς στιγμήν ο λόγος

6 ώρες πριν
Η ερμηνεύτρια στα ερείπια του ναού, πριν από τη συναυλία (φωτ.: facebook / Μπέττυ Χαρλαύτη)

Μπέττυ Χαρλαύτη: Ερμήνευσε το αρχαιότερο τραγούδι του κόσμου στη γη που το γέννησε, την Ιωνία

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κερατέα: Συνελήφθη 43χρονη για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Προσφυγικά λ. Αλεξάνδρας: Στο επίκεντρο πολιτικής διαμάχης το σχέδιο ανάπλασης – Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Mundial 2026: «Πάρτι» της Πορτογαλίας στο Χιούστον – Δύο τα γκολ του Ρονάλντο

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign