pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα ελάφρυνσης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

22/04/2021 - 1:11μμ
(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες η μείωση προκαταβολής φόρου έως και 70% και η μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για μέτρα που θα παράσχουν ρευστότητα και θα αυξήσουν τις προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν. Και πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτό τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση, το θεμέλιο, για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, αποτελούν μέτρα τα οποία θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρώτον: Μειώνεται από φέτος -αλλά πια σε μόνιμη βάση- για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μειώνεται -πάλι σε μόνιμη βάση- για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ‘22. Ειδικά για φέτος όμως μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Τρίτον. Μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ‘21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.

Τέταρτον. Επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

Πέμπτον, επεκτείνεται -μπορούμε πια να το επιβεβαιώσουμε και επίσημα- η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικων Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/ Ralphs_Fotos)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταναλωτικά δάνεια: Μπαίνει «φρένο» στο συνολικό κόστος αποπληρωμής

4/05/2026 - 9:04πμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στη Βιέννη (φωτ. αρχείου: EPA/Christian Bruna)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για μικρή αύξηση της παραγωγής τον Ιούνιο εν μέσω κρίσης στον Κόλπο

3/05/2026 - 11:00μμ
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις τιμές ενέργειας, αβεβαιότητα για το Ορμούζ – Σκιά πολέμου από το Ιράν και τον Τραμπ

2/05/2026 - 8:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φάκελος ενοικιαστή» πριν το συμβόλαιο: Έρχονται Μητρώο Φερεγγυότητας και εξώσεις – εξπρές

2/05/2026 - 6:02μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

30/04/2026 - 4:01μμ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Αγωνία για τη Ιρανή Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί – Οι εκκλήσεις της οικογένειάς της για άμεση μεταφορά της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο

26 λεπτά πριν
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη (φωτ.: anamniseis.net)

Αστόρια: Μαγική βραδιά για την ομογένεια με αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Matt Rourke)

Ακόμα πιο σκληρή ρητορική από τον Τραμπ: «To Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης»

1 ώρα πριν
Απεικόνιση της μορφής που θα έχει το αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, μνημείο στο Παραλίμνι της Δερύνειας (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Η Κύπρος τιμά τη 19η Μαΐου με συγκλονιστικές εκδηλώσεις μνήμης – Πολυήμερη αποστολή από το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

2 ώρες πριν

Πόντιοι Πολυκάστρου: Ένα βήμα πριν από τα «Αυγοτσουγκρίσματα 2026», με Banda Tsimerá, Φίλιππο Κεσαπίδη και Αντέμ Εκίζ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Νέος Κόσμος: Άγνωστοι μαχαίρωσαν 15χρονο – Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign