pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σιδηρόκαστρο Σερρών: Τρισδιάστατη φάτνη μέσα σε έναν ελαιώνα

Mέσα σε μια κατάφυτη έκταση με ελαιόδεντρα στήθηκε μια ιδιαίτερα καλαίσθητη τρισδιάστατη φάτνη

15/12/2020 - 9:50μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα… μικρό χωριό της Βηθλεέμ, στη γραφική πόλη του Σιδηροκάστρου, την έδρα του δήμου Σιντικής βορειοδυτικά των Σερρών, φιλοξενεί φέτος μια διαφορετική φάτνη, στέλνοντας σε όλους μηνύματα ελπίδας και αγάπης που απορρέουν από τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου.

Δίπλα στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, και μέσα σε μια κατάφυτη έκταση με ελαιόδεντρα, στήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μια ιδιαίτερα καλαίσθητη τρισδιάστατη φάτνη με τη φροντίδα του δραστήριου εφημερίου της εκκλησίας π. Παύλου Παπαδόπουλου και των ενοριτών.

Φέτος η φάτνη καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση και θυμίζει περισσότερο ένα μικρό χωριό της εποχής που γεννήθηκε ο Χριστός, καθώς δημιουργήθηκαν μικρά σπιτάκια που μέσα τοποθετηθήκαν φωτογραφίες προσώπων αλλά και φωτογραφικά στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής.

Οι τρισδιάστατες φιγούρες τόσο των πρωταγωνιστών της γέννησης όσο και των ζώων, οι ιδιαίτερα προσεγμένες ξύλινες κατασκευές, τα δεμάτια με το σανό, σε συνδυασμό με το όμορφο φυσικό περιβάλλον, δημιουργούν μια ιδανική χριστουγεννιάτικη εικόνα.

Τα προηγούμενα χρόνια η φάτνη της Αγίας Παρασκευής γίνονταν επίκεντρο πολλών εορταστικών δράσεων, φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά.

Με την κατασκευή της φάτνης «θελήσαμε να δώσουμε χαρά και αισιοδοξία στους ανθρώπους. Τους προτρέπουμε, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, να κάνουν τη βόλτα τους, να την επισκεφθούν, και νοερά να μεταφερθούν σε εκείνο τον άγιο τόπο, εκείνη την ξεχωριστή νύχτα που ήρθε στο κόσμο ο Σωτήρας Χριστός» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο π. Παύλος.

«Με την ευλογία και την παρότρυνση του σεβασμιότατου ποιμενάρχου μας, μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου, η φάτνη στήθηκε μέσα στον ελαιώνα, σηματοδοτώντας τον ερχομό του Ιησού στον κόσμο. Και μπορεί φέτος οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, αλλά θέλουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά να την επισκεφθούν και να νιώσουν το μεγαλείο της ενανθρωπήσεως του Κυρίου».

«Όλα στη ζωή», συνεχίζει ο π. Παύλος, «τα όμορφα πράγματα που βλέπουμε και επαινούμε, όπως αυτό το χωριό της Βηθλεέμ και η πανέμορφη φάτνη δίπλα στο ναό μας, έχουν πολύ κόπο και σίγουρα αυτό τον κόπο δεν τον έκανα μόνο εγώ. Τον έκαναν κάποιοι άνθρωποι με πολλή αγάπη και μεράκι. Σε αυτούς αξίζει ο έπαινος, τα μπράβο και οι προσευχές μας, να τους έχει ο Θεός καλά και αυτούς και όσους διακονούν στον αμπελώνα του Κυρίου. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο ομορφαίνει τις εκκλησίες μας δίνοντας χαρά στον κόσμο».

Τις βραδινές ώρες η φωτισμένη φάτνη είναι σαν να βγήκε από παραμύθι. Ο π. Παύλος τονίζει ότι τα επόμενα βράδια αυτή η όμορφη εικόνα της φάτνης θα «ντύνεται» μελωδικά, κάθε βράδυ από έναν μουσικό, που θα αποδίδει με το μουσικό του όργανο την «Άγια Νύχτα» με σκοπό να βιντεοσκοπείται και να προβάλλεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε και όσοι φέτος, δεν μπορούν να έρθουν από κοντά, να τη δουν να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν έστω και διαδικτυακά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

26/03/2026 - 10:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ λόγω μεγάλης φωτιάς στη Χαλάστρα

26/03/2026 - 9:29μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας στο Κολωνάκι, με λεία άνω των 200.000 ευρώ σε κοσμήματα και μετρητά

26/03/2026 - 7:08μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η κακοκαιρία «Deborah» – Πού και πότε θα …χτυπήσει

26/03/2026 - 6:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινά μη διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα

26/03/2026 - 6:13μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Επίθεση με τσεκούρι σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια επιχείρησης

26/03/2026 - 5:18μμ
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Δικαιοσύνη 77χρονη για επίθεση στον 82χρονο σύζυγό της

26/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυστηρότερα πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία

26/03/2026 - 2:31μμ
Tα κτήρια στην περιοχή του Αγίου Όρους είναι μνημειακά, ιστορικά, που δεν έχουν τα εχέγγυα της δομικής επάρκειας (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμολόγοι για Άγιο Όρος: «Δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ούτε να αποκλειστεί αν θα υπάρξει ισχυρότερος σεισμός» – Τα δύο προβλήματα της περιοχής

26/03/2026 - 12:01μμ
Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ όπου σημειώθηκε η ένοπλη ληστεία (φωτ.: korinthostv.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλα στα ΕΛΤΑ με λεία 32.000 ευρώ

26/03/2026 - 10:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/psmAMACEIA)

Αυγομαχίες και φουστουρομαχίες ανήμερα του Πάσχα στο Μανιάκι Φλώρινας

32 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου)

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ λόγω μεγάλης φωτιάς στη Χαλάστρα

2 ώρες πριν
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

2 ώρες πριν
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign