pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τραμπ επιμένει ότι θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές

6/12/2020 - 12:33μμ
Ο Τραμπ επιμένει ότι θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πρώτη του συγκέντρωση μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε χθες Σάββατο βράδυ στην Τζόρτζια να βροντοφωνάζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, τις οποίες ωστόσο έχασε σχεδόν από τον Τζο Μπάιντεν, με τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο να καταγγέλλει για μια ακόμη φορά εκλογές «νοθείας».

Ο Τραμπ ταξίδεψε στην Πολιτεία της Τζόρτζια για να υποστηρίξει δύο απερχόμενους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που θα αντιμετωπίσουν κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στις 5 Ιανουαρίου. Σε αυτές διακυβεύεται η πλειοψηφία της Γερουσίας των ΗΠΑ και επομένως οι ισορροπίες εξουσίας στην Ουάσινγκτον όταν ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Εάν αυτοί οι γερουσιαστές, η Κέλι Λέφλερ και ο Ντέιβιντ Περντού «δεν κερδίσουν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει» τους Δημοκρατικούς, βροντοφώναξε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν έχετε ιδέα πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση», συνέχισε.

Ωστόσο, το πρώτο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε ως επί το πλείστον στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν σε εξωτερικούς χώρους στη Βαλντόστα, με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκες. «Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι χάσαμε. Δεν χάσαμε», είπε με το πλήθους να φωνάζει «Σε αγαπάμε» και «Τέσσερα ακόμη χρόνια».

«Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες», συνέχισε ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του από τον Μπάιντεν και αντ΄αυτού καταγγέλλει επανειλημμένα, χωρίς καμία απόδειξη, εκτεταμένη νοθεία. Δικαστήρια σε όλες τις ΗΠΑ έχουν απορρίψει σωρεία νομικών προσφυγών από την ομάδα δικηγόρων του.

Στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, ο Τραμπ υπενθύμισε τις νίκες του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε βασικές Πολιτείες, τη Φλόριντα και το Οχάιο, και στη συνέχεια πρόσθεσε, σε αντίθεση με το επίσημο αποτέλεσμα:

«Κερδίσαμε επίσης την Τζόρτζια, ήταν καλό». Επέκρινε και πάλι έντονα τον Ρεπουμπλικάνο και πρώην σύμμαχό του, κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, και τον κάλεσε να ελέγξει ξανά τα ψηφοδέλτια. Ο Τραμπ έχει επιτεθεί και στους Ρεπουμπλικάνους που δεν τον στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπ, και του υπουργού Εξωτερικών της Πολιτείας αυτής, Μπραντ Ράφενσπεργκερ.

Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά το 1992 που κέρδισε την Τζόρτζια.

Μετά από επανακαταμετρήσεις των ψήφων σε όλη την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίπονης ανακαταμέτρησης με το χέρι περίπου 5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, που δεν έδειξαν σημαντικές παρατυπίες, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επαληθευτεί και επικυρωθεί, δίνοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μπάιντεν τη νίκη με διαφορά 13.000 ψήφων.

Τηλεφώνημα στον Κεμπ
Νωρίτερα χθες Σάββατο, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Κεμπ και τον πίεσε με tweets του να προβεί σε περαιτέρω βήματα, στην απεγνωσμένη μάχη του μεγιστάνα προέδρου να ανατρέψει την εκλογική του ήττα. Αφού ο Κεμπ απάντησε στο twitter ότι «ζήτησε δημοσίως τρεις φορές τον έλεγχο υπογραφών», ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι αυτό δεν αρκεί και σε δεύτερο tweet του είπε ότι ο κυβερνήτης πρέπει να καλέσει αμέσως μια έκτακτη συνεδρίαση του πολιτειακού νομοθετικού σώματος.

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, το επιτελείο Τραμπ προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να οδηγήσει νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από Ρεπουμπλικάνους σε κρίσιμες Πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν να αγνοήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές, εξασφαλίζοντας 306 Μεγάλους Εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ. Το Σώμα Εκλεκτόρων θα συγκληθεί στις 14 Δεκεμβρίου για να επισημοποιήσει το αποτέλεσμα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απορρίπτει την «εντελώς απαράδεκτη» πρόταση του Ιράν

11/05/2026 - 12:31πμ
Και ενώ το διπλωματικό παιχνίδι συνεχίζεται οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να ανεβαίνουν σε όλον τον πλανήτη παρά το ότι πλοία έχουν αρχίσει να περνούν από τα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: 
EPA/ARSHAD ARBAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό άνοιγμα από το Ιράν που απάντησε στην ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ μέσω Πακιστάν

10/05/2026 - 7:45μμ
Ρωσικές και αμερικανικές σημαίες στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Κινητικότητα στο Ουκρανικό: Στη Μόσχα σύντομα Γουίτκοφ και Κούσνερ – «Πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου» λέει ο Τραμπ

10/05/2026 - 2:39μμ
Υγειονομικό προσωπικό περιμένει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα, στην Τενερίφη. Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η εκκένωση του MV Hondius στην Τενερίφη – Δρακόντεια μέτρα μετά το ξέσπασμα χανταϊού

10/05/2026 - 10:55πμ
Το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο – Πρωτοφανής επιχείρηση του ΠΟΥ μετά τους τρεις θανάτους

10/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Pavel Bednyakov, Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Η σύγκρουση με την Ουκρανία οδεύει προς το τέλος της» – Παρεμβάσεις για Δύση και Μέση Ανατολή

9/05/2026 - 11:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Τι είναι ο ιός των Άνδεων και γιατί οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού

9/05/2026 - 11:29μμ
Το «Caribbean Princess» (φωτ.: EPA / Andy Newman)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ένας ιός μετά τον άλλον σε κρουαζιερόπλοια: Πάνω από 100 κρούσματα νοροϊού στο Caribbean Princess

9/05/2026 - 6:15μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταθέτει λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δίπλα στο τείχος του Κρεμλίνου, ανήμερα της 81ης επετείου της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (φωτ.: EPA / Alexander Nemenov / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σκιά» πολέμου πάνω από την Κόκκινη Πλατεία: Η πιο περιορισμένη παρέλαση της Ρωσίας και το μήνυμα Πούτιν προς το ΝΑΤΟ

9/05/2026 - 3:05μμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει κλειστό». 5 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν σφίγγει τον κλοιό στα Στενά του Ορμούζ – Γιατί ο πλανήτης φοβάται νέο σοκ σε πετρέλαιο και ναυτιλία

9/05/2026 - 1:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ο Τραμπ απορρίπτει την «εντελώς απαράδεκτη» πρόταση του Ιράν

2 ώρες πριν
Κολάζ από την αφίσα της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων για τις εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου.

Η μνήμη του Πόντου ζωντανεύει στα Μελίσσια μέσα από αφηγήσεις, μουσική και ιστορικά κείμενα

3 ώρες πριν
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

3 ώρες πριν
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius» στην αεροπορική βάση του Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία, στις 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA/ROB ENGELAAR)

Χανταϊός: Ασθενής είναι ο Έλληνας επιβάτης του «MV Hondius» που επιστρέφει στην Ελλάδα

4 ώρες πριν
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή του βίντεο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε τάξη του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου (φωτ.: 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου)

Η Γενοκτονία των Ποντίων στα σχολεία: Μαθητές στον Τύρναβο μίλησαν για μνήμη, ξεριζωμό και ανθρώπινα δικαιώματα

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign