pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τραμπ επιμένει ότι θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές

6/12/2020 - 12:33μμ
Ο Τραμπ επιμένει ότι θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πρώτη του συγκέντρωση μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε χθες Σάββατο βράδυ στην Τζόρτζια να βροντοφωνάζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, τις οποίες ωστόσο έχασε σχεδόν από τον Τζο Μπάιντεν, με τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο να καταγγέλλει για μια ακόμη φορά εκλογές «νοθείας».

Ο Τραμπ ταξίδεψε στην Πολιτεία της Τζόρτζια για να υποστηρίξει δύο απερχόμενους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που θα αντιμετωπίσουν κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στις 5 Ιανουαρίου. Σε αυτές διακυβεύεται η πλειοψηφία της Γερουσίας των ΗΠΑ και επομένως οι ισορροπίες εξουσίας στην Ουάσινγκτον όταν ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Εάν αυτοί οι γερουσιαστές, η Κέλι Λέφλερ και ο Ντέιβιντ Περντού «δεν κερδίσουν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει» τους Δημοκρατικούς, βροντοφώναξε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν έχετε ιδέα πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση», συνέχισε.

Ωστόσο, το πρώτο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε ως επί το πλείστον στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές που συγκεντρώθηκαν σε εξωτερικούς χώρους στη Βαλντόστα, με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκες. «Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι χάσαμε. Δεν χάσαμε», είπε με το πλήθους να φωνάζει «Σε αγαπάμε» και «Τέσσερα ακόμη χρόνια».

«Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες», συνέχισε ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του από τον Μπάιντεν και αντ΄αυτού καταγγέλλει επανειλημμένα, χωρίς καμία απόδειξη, εκτεταμένη νοθεία. Δικαστήρια σε όλες τις ΗΠΑ έχουν απορρίψει σωρεία νομικών προσφυγών από την ομάδα δικηγόρων του.

Στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, ο Τραμπ υπενθύμισε τις νίκες του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε βασικές Πολιτείες, τη Φλόριντα και το Οχάιο, και στη συνέχεια πρόσθεσε, σε αντίθεση με το επίσημο αποτέλεσμα:

«Κερδίσαμε επίσης την Τζόρτζια, ήταν καλό». Επέκρινε και πάλι έντονα τον Ρεπουμπλικάνο και πρώην σύμμαχό του, κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, και τον κάλεσε να ελέγξει ξανά τα ψηφοδέλτια. Ο Τραμπ έχει επιτεθεί και στους Ρεπουμπλικάνους που δεν τον στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπ, και του υπουργού Εξωτερικών της Πολιτείας αυτής, Μπραντ Ράφενσπεργκερ.

Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά το 1992 που κέρδισε την Τζόρτζια.

Μετά από επανακαταμετρήσεις των ψήφων σε όλη την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίπονης ανακαταμέτρησης με το χέρι περίπου 5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, που δεν έδειξαν σημαντικές παρατυπίες, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επαληθευτεί και επικυρωθεί, δίνοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μπάιντεν τη νίκη με διαφορά 13.000 ψήφων.

Τηλεφώνημα στον Κεμπ
Νωρίτερα χθες Σάββατο, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Κεμπ και τον πίεσε με tweets του να προβεί σε περαιτέρω βήματα, στην απεγνωσμένη μάχη του μεγιστάνα προέδρου να ανατρέψει την εκλογική του ήττα. Αφού ο Κεμπ απάντησε στο twitter ότι «ζήτησε δημοσίως τρεις φορές τον έλεγχο υπογραφών», ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι αυτό δεν αρκεί και σε δεύτερο tweet του είπε ότι ο κυβερνήτης πρέπει να καλέσει αμέσως μια έκτακτη συνεδρίαση του πολιτειακού νομοθετικού σώματος.

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, το επιτελείο Τραμπ προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να οδηγήσει νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από Ρεπουμπλικάνους σε κρίσιμες Πολιτείες που κέρδισε ο Μπάιντεν να αγνοήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές, εξασφαλίζοντας 306 Μεγάλους Εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ. Το Σώμα Εκλεκτόρων θα συγκληθεί στις 14 Δεκεμβρίου για να επισημοποιήσει το αποτέλεσμα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
(Πηγή: dohaforum.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Φιντάν: Πολύ σύντομα Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπο «απομάκρυνσης» των κυρώσεων CAATSA

6/12/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: Youtube/ABC News Australia)
ΚΟΣΜΟΣ

Η φύση εκδικείται! Κύμα καύσωνα και φωτιές στην Αυστραλία, πλημμύρες στην Ινδονησία

6/12/2025 - 2:50μμ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

5/12/2025 - 8:28μμ
Ηθοποιοί ντυμένοι ως «Ροζ φρουροί» στη Σεούλ, σε εκδήλωση για την τρίτη σεζόν του «Squid Game» του Netflix. 28 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό mega-deal: Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros. και μετατρέπεται σε υπερδύναμη ψυχαγωγίας

5/12/2025 - 4:57μμ
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

5/12/2025 - 3:13μμ
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Super League: Τεσσάρα η ΑΕΚ – Μπλόκο στη Λάρισα για Παναθηναϊκό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: kremlin.ru)

Η Ρωσία επιστρέφει στον αθλητισμό – Σταδιακά αίρονται οι απαγορεύσεις από τις Ομοσπονδίες

3 ώρες πριν
O Αλέξανδρος Μπαλτατζής στο Δοξάτο Δράμας (πηγή: Μουσείο «Αλ. Μπαλτατζής)

Αλέξανδρος Μπαλτατζής: Ένας Πόντιος της προσφυγιάς στα θεμέλια του αγροτικού κινήματος

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Super League: Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
Το φυλάκιο έξω από το αστυνομικό τμήμα μετά την επίθεση (φωτ.: OrangePress)

Αθήνα: Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης – Μία προσαγωγή

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign