pontosnews.gr
Τρίτη, 4/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορονοϊός: 2.448 νέα κρούσματα, 196 διασωληνωμένοι

6/11/2020 - 6:55μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παραμένει σταθερά υψηλός ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.448 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54,4% άνδρες. Τα 4.369 (8,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.192 (29,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι οποίοι έφτασαν πλέον τους 196.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 45 (23%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 315 ασθενείς.

Ακόμη, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους το τελευταίο 24ωρο και 715 θανάτους (έγινε διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ Κoζάνης) συνολικά στη χώρα. Οι 279 (39%) ασθενείς που κατέληξαν ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό και είναι δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ έως 6 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00.

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων
Από τα 2.448 επιπλέον κρούσματα SARS-CoV-2 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 492 έχει η Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, και 683 κρούσματα η ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 11 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Επίσης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο: 19 κρούσματα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας,  5 κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 3 κρούσματα στην ΠΕ Άρτας, 23 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή, 11 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας, 5 κρούσματα στην ΠΕ Γρεβενών, 100 κρούσματα στην ΠΕ Δράμας, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, 36 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, 2 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας, 8 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας, 62 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, 38 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, 1 κρούσμα στην ΠΕ Θάσου, 1 κρούσμα στην ΠΕ Θεσπρωτίας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Θήρας.

Επίσης: 19 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, 61 κρούσματα από ΠΕ Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, 1 κρούσμα στην ΠΕ Καλύμνου, 10 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας, 17 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς, 10 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Κεφαλληνίας, 27 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, 14 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης, 11 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Κω, 4 κρούσματα στην ΠΕ Λακωνίας, 120 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 3 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου, 22 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου,  3 κρούσματα στην ΠΕ Λευκάδας, 41 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας, 33 κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας, 3 κρούσματα στην ΠΕ Μυκόνου, 2 κρούσματα στην ΠΕ Νάξου.

Ακόμη: 49 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 88 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, 46 κρούσματα στην ΠΕ Πιερίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, 10 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας, 10 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου, 38 κρούσματα στην ΠΕ Ροδόπης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 4 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου, 1 κρούσμα στην ΠΕ Σάμου, 78 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, 33 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων, 5 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας, 19 κρούσματα στην ΠΕ Φλώρινας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Φωκίδας, 45 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής, 10 κρούσματα στην ΠΕ Χανίων, 48 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pxhere.com)
ΥΓΕΙΑ

Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

31/07/2026 - 7:00μμ
Η είσοδος της ογκολογικής μονάδας του Ιπποκρατείου, στην Αθήνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος: «Έκρηξη» στα 34 εκατ. περιστατικά έως το 2050 – Οι παράγοντες κινδύνου που μπορούμε να περιορίσουμε

27/07/2026 - 5:36μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alicia_harper-16897639/)
ΥΓΕΙΑ

Ανεπάρκεια ωοθηκών: Τα 88 ενοχοποιητικά γονίδια και τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

25/07/2026 - 1:43μμ
Έτοιμος καφές και κόκκοι καφέ (φωτ.: American Heart Association)
ΥΓΕΙΑ

Έως πέντε καφέδες την ημέρα: Τι λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

20/07/2026 - 3:49μμ
Μπίρες και αναψυκτικά σε καλάθια σουπερμάρκετ
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Τα φάρμακα για την παχυσαρκία μπορεί να «κόβουν» και την επιθυμία για αλκοόλ

19/07/2026 - 7:00μμ
Η είσοδος του Κέντρου Θεραπείας Έμπολα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρουαμπάρα στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Dieudonne Dirole)
ΥΓΕΙΑ

Έμπολα: Η επιδημία καλπάζει στο Κονγκό – 796 νεκροί μέσα σε δύο μήνες

16/07/2026 - 8:27μμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Παχυσαρκία: Γιατί οι ειδικοί λένε ότι η θεραπεία δεν πρέπει να διακόπτεται

12/07/2026 - 12:00μμ
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

9/07/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

Υψηλή γλυκόζη στο αίμα και εγκέφαλος: Νέα έρευνα φωτίζει τον ρόλο της στην επιτάχυνση της γήρανσης

8/07/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση και υψηλές θερμοκρασίες – Πότε η ζέστη γίνεται επικίνδυνη

7/07/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Σίβηρης στη Χαλκιδική (φωτ.: halkidikitravel.com)

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό στη Σίβηρη λόγω μικροβιολογικής επιβάρυνσης

4 ώρες πριν
Για 4η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στην Αττική (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Τιτάνια μάχη με 34 εναέρια μέσα στη δυτική Αττική και τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς

5 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/Eleftheros Parharadis)

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Κρίσιμη καμπή στη δικαστική υπόθεσή του μετά την αναβολή της συνάντησης για το καθεστώς ασύλου

5 ώρες πριν
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ  στην ενημέρωση των δημοσιογράφων (πηγή: YouTube/Ηνωμένα Έθνη)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο και τη Συρία

5 ώρες πριν
(Πηγή: anatolinet.gr)

Η φράουλα συνδέει το Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου με τη Μανωλάδα Ηλείας

6 ώρες πριν
Εικόνα από ανατίναξη βράχων στον Δούναβη (πηγή: digi24.ro)

Έκτακτα μέτρα σε Ρουμανία και Ουγγαρία λόγω της πτώσης της στάθμης στον Δούναβη

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign