pontosnews.gr
Πέμπτη, 1/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαρακόπουλος στη Βουλή: Πρόκληση η αλλοίωση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας

29/05/2020 - 9:20μμ
Χαρακόπουλος στη Βουλή: Πρόκληση η αλλοίωση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Να εκφράσω τη θλίψη μου για τις πληροφορίες, που έρχονται από την Τουρκία ότι επίκειται σήμερα, ανήμερα της θλιβερής επετείου της αλώσεως, μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά από την Αγία Σοφία», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, την οποία ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Αγία Σοφία είναι σύμβολο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, αλλά και μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αναγνωρισμένο από την UNESCO.

«Κατά καιρούς υπάρχουν πιέσεις για τη μετατροπή της σε τζαμί. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν πιο συνετές απόψεις στην Άγκυρα, γιατί η αλλοίωση του μουσειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας δεν θα είναι πρόκληση μόνο κατά του χριστιανικού κόσμου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και του ίδιου του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας, που της προσέδωσε ο ιδρυτής της, ο Μουσταφά Κεμάλ», πρόσθεσε.

Διώξεις στην Τουρκία
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε, με αφορμή την αναφορά της κ. Μπακογιάννη, «για τις διώξεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, με φυλακίσεις δημάρχων κουρδικής καταγωγής και πολλών δημοσιογράφων και όσων δημοσίως εκφράζουν αντίθετη άποψη προς την κρατούσα κατάσταση, ότι αυτό, δυστυχώς, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Φυλακισμένος για τις πολιτικές του απόψεις, βρίσκεται και ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ακριβώς, διότι το κόμμα του, για πρώτη φορά, μπόρεσε και ξεπέρασε το όριο του 10%, που είναι το κατώφλι εισόδου κομμάτων στην τουρκική εθνοσυνέλευση και η φωνή του ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητική».

Ανθρώπινα δικαιώματα 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι «η Ευρώπη παρά τα όποια προβλήματα, που κανείς δεν αρνείται την ύπαρξή τους, πρωτοπορεί στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραμένει φάρος ελευθερίας και σεβασμού στις πανανθρώπινες αξίες». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης «πραγματοποιείται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης, αυτής της πανδημίας της νόσου Covid-19, που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, και συνάμα έχει θέσει σε προβληματισμό για τον αντίκτυπο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». 

Πρόσθεσε δε πως «σε ό,τι αφορά στη χώρα μας και στις επιδόσεις της στον τομέα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομίζω ότι αυτές είναι σε υψηλό επίπεδο και το κράτος δικαίου είναι εμπεδωμένο. Είναι πολλά, βεβαίως, αυτά που πρέπει να γίνουν και η εικόνα που υπάρχει από τις αναφορές και τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ μας αδικεί. Για αυτό πρέπει να υπάρξει μια επιτάχυνση σε κάποιους τομείς. Όπως  μας είπε και ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Χαλκιάς, με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Ένδικου Μέσου μπορούμε πολύ γρήγορα, σε ένα χρόνο, να έχουμε αντί για 736 εκκρεμείς υποθέσεις στο Στρασβούργο, 50 έως 60 κι αντί για πάνω από 100 καταδικαστικές αποφάσεις να έχουμε ελάχιστες, 10 έως 15. Οφείλουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε αυτή την λανθασμένη εικόνα, που αδικεί την Ελλάδα συγκαταλέγοντάς με χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Πολώνια ή η Τουρκία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

Οι Μικρασιάτες Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ετοιμάζονται για τη βασιλόπιτα

37 λεπτά πριν
Σκιέρ περπατά κοντά στο μπαρ όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά (φωτ.: EPA/Alessandro Della Valle)

Κραν Μοντανά: Δυστύχημα η φωτιά που σκότωσε τουλάχιστον 40 ανθρώπους – Μηχανισμοί πυροτεχνημάτων είχαν τοποθετηθεί σε μπουκάλια σαμπάνιας

1 ώρα πριν

Ποντιακός Σύλλογος Νέας Κερασούντας: Έρχεται η 1η Γιορτή Πιροσκί, και φέρνει μαζί της τρικούβερτο ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Remko de Waal)

Άμστερνταμ: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε ναό του 19ου αιώνα

2 ώρες πριν
Συγκινημένος Έλληνας τρόφιμος του οίκου ευγηρίας της ελληνορθόδοξης κοινότητας στο Σίδνεϊ μαζί με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς (φωτ.: TheGreekHerald.com.au/Andriana Simos)

Ομογένεια: Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές των Ελλήνων της Αυστραλίας για το 2025

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κολωνός: Ριφιφί με λεία 500 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign