Αλλάζει πρόσκαιρα το σκηνικό του καιρού από σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η μεταβολή θα αρχίσει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Συγκεκριμένα:
Αρχικά από το μεσημέρι σήμερα, η δυτική Μακεδονία και βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανώς οι Σποράδες και τις βραδινές ώρες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3 Μαΐου 2020) τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
![]()
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη
Μεταβολή του καιρού με έντονη κεραυνική δραστηριότητα
Εκδήλωση έντονης αστάθειας μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, λόγω της ροής αερίων μαζών από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς την Ελλάδα, προβλέπει και το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος πρόγνωσης κεραυνών TALOS, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ιδίως τις απογευματινές ώρες.
















