O Σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία» και η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» ένωσαν τις δυνάμεις και έδωσαν ένα μάθημα αλληλεγύης στις δύσκολες μέρες που περνά ο κόσμος από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Αντιπροσωπεία των δύο συλλόγων πρόσφερε καλάθια με διάφορα ελληνικά προϊόντα και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του περιφερειακού νοσοκομείου Katharinen Hospital και συγκεκριμένα στην εντατική μονάδα Ε2.
Η δράση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (9/4), ήταν ένα «ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της ακούραστης εργασίας όλων των στελεχών του νοσοκομείου –μεταξύ αυτών και εργαζόμενοι ποντιακής καταγωγής– οι οποίοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού με κίνδυνο να προσβληθούν και οι ίδιοι», όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγερίδης, πρόεδρος της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία». «Ελπίζουμε η πράξη αυτή να έχει και συνέχεια, και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συλλόγους. Με την ευχή ο κορονοϊός να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση σε λίγες μέρες, ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση», πρόσθεσε ο κ. Παπαγερίδης.
Ο δρ Wolfgang Bettolo, διευθυντής μεταμόσχευσης του περιφερειακού νοσοκομείου Στουτγάρδης, ευχαρίστησε θερμά τους αντιπροσώπους των ποντιακών συλλόγων για την ενέργειά τους, ενώ το ίδιο έκανε και ο Thorsten Stindi, αναπληρωτής προϊστάμενος της χειρουργικής εντατικής μονάδας Ε2, με σχετικές επιστολές που εστάλησαν στους δύο συλλόγους.
Μήνυμα του Συλλόγου Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία»
Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, σε μήνυμά της για αυτές τις Άγιες ημέρες, σημειώνει τα εξής: «Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολη και στενάχωρη είναι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε. Δεν είναι εύκολος ο περιορισμός για κανέναν. Όμως αυτό είναι το ενδεδειγμένο μέτρο για να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από αυτή και να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
»Αυτή η κρίση μας διδάσκει πως για να είμαστε εμείς καλά, πρέπει να είναι και ο διπλανός μας καλά! Ας συνηθίσουμε λοιπόν να επιδεικνύουμε προσωπική ευθύνη ως ένα πρώτο βήμα αγάπης και σεβασμού προς όλους και θα δείτε που από την κρίση αυτή θα βγούμε πιο δυνατοί και ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο. Η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα αναγέννησης. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους. Να είστε καλά και να προσέχετε».
Μήνυμα της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία»
«Ευχόμαστε στον απανταχού ελληνισμό και στους απανταχού ορθόδοξους χριστιανούς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, παρακολουθούμε με προσήλωση το Θείο δράμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και προσδοκούμε Ανάσταση νεκρών και Ζωή του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. Υγεία και ευτυχία σε όλους και καλές γιορτές», τονίζει στο μήνυμά της η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης & Περιχώρων «Η Ρωμανία».
Ελένη Κάλλη