pontosnews.gr
Τρίτη, 15/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορονοϊός: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη για την αναχαίτιση της επιδημίας

12/03/2020 - 11:59μμ
Κορονοϊός: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη για την αναχαίτιση της επιδημίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Άνθρωποι στην απομόνωση, έλεγχοι στα σύνορα, κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση συναθροίσεων, και πολλά ακόμη έκτακτα μέτρα λαμβάνονται σε καθημερινή βάση σε όλη την Ευρώπη για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Στην Ελλάδα, όπου τα κρούσματα έφτασαν πλέον τα 117, μετά την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κ.ά. Ας δούμε όμως ποια είναι τα κυριότερα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Γηραία Ήπειρο.

Η Ιταλία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι και τις 3 Απριλίου. Μπορούν ωστόσο να βγαίνουν για να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να αγοράσουν τρόφιμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα εμπορικά, εκτός από τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Η Ρουμανία συνιστά στους πολίτες της που εργάζονται στην Ιταλία να μην επιστρέψουν στη χώρα για την αργία του Πάσχα. Οι Αυστριακοί που ζουν στην Ιταλία θα επαναπατριστούν και θα τεθούν σε απομόνωση.

Στη Σλοβακία, την Κροατία, τη Λετονία και τη Μόσχα, οι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας θα πρέπει να μείνουν σε απομόνωση επί δύο εβδομάδες. Στο Βέλγιο απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας (σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται υπό αυστηρές προϋποθέσεις). Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία, για τις δομές όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι ασθενείς. Όσοι είναι άνω των 70 ετών καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατόν.

Στη Νορβηγία, όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως στο Μπέργκεν και το Σταβάνγκερ, απαγορεύτηκε να αποβιβάζονται οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Στην Τσεχία, τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Το Βατικανό, με μια πρωτόγνωρη απόφαση, διέταξε να κλείσουν όλες οι εκκλησίες μέχρι τις 3 Απριλίου.

Έλεγχοι στα σύνορα
Η Τσεχία κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 30 ημερών και έκλεισε τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τις «επικίνδυνες ζώνες», δηλαδή τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Πολωνία επιβάλει υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και την Τσεχία. Η Σλοβακία απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς από αύριο το πρωί. Εξαιρούνται οι Πολωνοί. Η Αυστρία διέκοψε τη σιδηροδρομική σύνδεση, έκλεισε σχεδόν τελείως τα χερσαία σύνορά της με την Ιταλία και επιβάλει ιατρικούς ελέγχους ή ζητά πιστοποιητικά υγείας απ’ όσους θέλουν να μπουν στη χώρα. Ελέγχους στα σύνορα ξεκίνησε και η Σλοβενία.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα ή την Αλβανία.

Κλειστά σχολεία
Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έκλεισαν μέχρι και τις 3 Απριλίου στην Ιταλία, μέχρι τις 25 Μαρτίου στην Πολωνία και την Ελλάδα. Κλειστά θα μείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία (μέχρι τις 27 Μαρτίου), τη Νορβηγία, τη Δανία και την Αυστρία. Στη Γαλλία θα κλείσουν από την Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας.

Άλλες χώρες προτίμησαν να κλείσουν τα σχολεία μόνο κατά τόπους, όπως έγινε στην περιοχή της Μαδρίτης και στην Καταλονία. Η Σλοβακία κλείνει σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα και χώρους ψυχαγωγίας. Στην Πολωνία τα σχολεία θα κλείσουν επίσης την Δευτέρα, για 15 ημέρες. Στην Ιρλανδία τα σχολεία θα κλείσουν από την Παρασκευή (13/3).


Χαρακτηριστική εικόνα ενός έρημου δρόμου στο Μιλάνο (φωτ.: EPA / Mourad Balti Touati)

Απαγόρευση συγκεντρώσεων
Πολλές χώρες απαγορεύουν τη συγκέντρωση άνω των 1.000 ανθρώπων στον ίδιο χώρο, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Ισπανία (μόνο στη Μαδρίτη και την Καταλονία), η Δανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Άλλες έχουν θέσει πιο χαμηλά τον πήχη: Αυστρία και Ουγγαρία απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστό χώρο και άνω των 500 σε ανοιχτό. Στην Ολλανδία απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 100 ανθρώπων, στην Τσεχία επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 30.

Στη Βουλγαρία, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις επιτρέπεται να παρίστανται μέχρι 250 θεατές. Και αυτοί θα πρέπει να αφήνουν κενό ένα κάθισμα μεταξύ τους. Στην Ελβετία, το καντόνι Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των 50 ανθρώπων. Στην Ιταλία και την Κύπρο απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση προσώπων.

Μέτρα στις μεταφορές
Στην Ιταλία, το δεύτερο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Τσαμπίνο, θα σταματήσει τη λειτουργία του από αύριο το βράδυ. Ο ένας από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του Φιουμιτσίνο θα κλείσει επίσης, στις 17 Μαρτίου. Στη Σλοβακία έκλεισαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια. Η Δανία και η Ρωσία συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν φίλιωσε δύο ορκισμένους εχθρούς – Πώς η Ρωσία «χάνει» τον Νότιο Καύκασο

15/07/2025 - 9:57μμ
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ζάππειο, 22 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Απάντηση του Ν. Παπανδρέου και ευρωβουλευτών στον Τούρκο πρέσβη

15/07/2025 - 9:32μμ
Η Κάγια Κάλας κηρύσσει την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σλοβακία μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Ηλίθια πρόταση της Κομισιόν»

15/07/2025 - 8:39μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Σκαλοχώρι Λέσβου (φωτ.: stonisi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Σκαλοχώρι Λέσβου

15/07/2025 - 7:51μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

15/07/2025 - 7:03μμ
Εικόνα από το πυρηνικό εργοστάσιο China National Nuclear Corporation (CNNC) στην Κίνα (φωτ. αρχείου: EPA/XINHUA / CNNC)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Νέα φάση στην έξυπνη εξόρυξη ουρανίου – Πού βρίσκονται οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις

15/07/2025 - 6:39μμ
Πυροσβέστης παίρνει μέρος στην κατάσβεση φωτιάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Τρεις φωτιές, σε Λιθωτό, έξω από την πόλη και στο Πολύκαστρο

15/07/2025 - 5:48μμ
Γιατρός σε χειρουργείο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε αναστολή καθηκόντων ο ιατροδικαστής και ο προϊστάμενος γραμματέας

15/07/2025 - 5:00μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Χορός εκατομμυρίων στο ΤΖΟΚΕΡ: Mega τζακ ποτ 12,2 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

15/07/2025 - 12:45μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνεδρίαση με στελέχη της κυβέρνησής του, στο Κρεμλίνο (φωτ.:    EPA/ Mkhail Metzel / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν δίνει σημασία στο «θεατρικό τελεσίγραφο» του Ντόναλντ Τραμπ

15/07/2025 - 12:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αγόρι με την ποντιακή λύρα που κοιτάζει ψηλά αποτελεί μέρος της σύνθεσης που δημιούργησε ο Γιώργος Κικώτης, στο μνημείο της Λαμίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας)

«Πόντος, έν’ άστρον φωτεινόν» στο Δημοτικό Θέατρο Καρπάθου

11 λεπτά πριν
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)

Ο Πούτιν φίλιωσε δύο ορκισμένους εχθρούς – Πώς η Ρωσία «χάνει» τον Νότιο Καύκασο

36 λεπτά πριν
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ζάππειο, 22 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Απάντηση του Ν. Παπανδρέου και ευρωβουλευτών στον Τούρκο πρέσβη

1 ώρα πριν
Το ψηφιδωτό που έκλεψε από την Πομπηία ο αξιωματικός των Ναζί (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)

Στην Πομπηία επέστρεψε (ερωτικό) ψηφιδωτό – Το έκλεψε αξιωματικός των Ναζί

1 ώρα πριν
Η Κάγια Κάλας κηρύσσει την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η Σλοβακία μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Ηλίθια πρόταση της Κομισιόν»

2 ώρες πριν
Πόντιοι αντάρτες (φωτ.: YouTube)

Μαρτυρία Κωνσταντίνου Λαζ. Παπαδόπουλου: Στους ανήμπορους έδιναν από μιαν σπρωξιά και τους έριχναν στους γκρεμούς

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign