Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε το σήμερα απόγευμα αεροσκάφος της British Airways. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την πτήση BA2673 της British Airways, η οποία απογειώθηκε από τη Λάρνακα στις 17:36 με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθρου του Λονδίνου. Ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο (περίπου πάνω από τη Σάμο), υπήρξε ένδειξη για καπνό στην καμπίνα και ο κυβερνήτης ζήτησε να γίνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Σπάτων.
Αμέσως ο πύργος ελέγχου έδωσε το «πράσινο φως» και το Αirbus A320 προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Αθήνα στις 19:35. Οι 152 επιβάτες αποχώρησαν με τη βοήθεια της αστυνομίας και είναι καλά στην υγεία τους. Πλέον, θα ακολουθήσει ενδελεχής τεχνικός έλεγχος με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας.











![(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/anaktoro-vayazit-120x86.jpg)




