pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στο Bloomberg TV: Πρέπει να επανεξεταστούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

25/09/2019 - 10:30μμ
Μητσοτάκης στο Bloomberg TV: Πρέπει να επανεξεταστούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα σε σχέση με τις προσφυγικές ροές τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι έθεσε στον πρόεδρο της Τουρκίας το θέμα των αυξημένων ροών στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η γειτονική χώρα μπορεί να κάνει περισσότερα για την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που βλέπουμε στα νησιά μας. Η (ευρωτουρκική) συμφωνία είναι θετική και για τις δύο πλευρές (win-win), υποστήριξε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν και είναι λογικό η ΕΕ να υποστηρίζει την Τουρκία με πόρους προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αναφορικά με την επαφή που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε και ένα σχόλιο στο Twitter. «Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση με τον πρόεδρο Ερντογάν για όλα τα μεγάλα θέματα, από το Μεταναστευτικό μέχρι το Κυπριακό και τα διμερή ζητήματα. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για την οικοδόμηση καλύτερου κλίματος προς όφελος των λαών μας και της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg, που στο μεγαλύτερο μέρος της είχε οικονομικό χαρακτήρα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στόχος μου είναι να κάνω την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης για τα επόμενα 3-4 χρόνια». «Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Έχουμε κάνει καλή αρχή. Η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή να φέρει την ανάπτυξη. Είναι το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζουμε μετά τη δεκαετή κρίση» είπε και σημείωσε: «Το επενδυτικό κλίμα είναι σε θετική πορεία. Οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, που είναι θετική εξέλιξη. Υπάρχει αίσθηση αισιοδοξίας που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε το πρόγραμμά μας με πιο επιθετικό τρόπο». Υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σαφές: η μείωση των φόρων, η διευκόλυνση των επενδύσεων, τόσο από ελληνικές όσο και από ξένες επιχειρήσεις, και η διαχείριση του τραπεζικού προβλήματος.

Πρέπει να επανεξεταστούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης την ανάγκη να επανεξεταστούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι αυτό το έχει ήδη θέσει, από την πρώτη στιγμή, στις συνομιλίες του με τους πιστωτές. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Μπλούμπεργκ, εάν έχει μιλήσει με τους πιστωτές για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (το 3,5% που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση) προκειμένου να μειωθούν σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα βραχυπρόθεσμα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Φυσικά. Το θέσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ουσιαστικά ένα απομεινάρι του παρελθόντος. Τα εφάρμοσαν σε μια εποχή που υπήρχε λίγη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Τώρα νομίζω ότι κινούμαστε πολύ γρήγορα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην κυβέρνηση. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το τι σημαίνουν για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια της χώρας προς το ΔΝΤ, είπε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να τα αποπληρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα και ήδη έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα. «Το χρέος θα είναι πολύ πιο βιώσιμο αν καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», πρόσθεσε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

2/04/2026 - 11:39μμ
Η πανηγυρική έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης

2/04/2026 - 7:02μμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι – Στα 412 ευρώ για οικογένεια 6-8 ατόμων

2/04/2026 - 5:24μμ
Η ένδειξη δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 60 ευρώ, πότε οι πληρωμές

2/04/2026 - 10:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Σε ισχύ από σήμερα η νέα αύξηση – Παραδείγματα

1/04/2026 - 3:28μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Robert Ghement)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Για παρατεταμένη αναστάτωση στις αγορές ενέργειας καλούνται να προετοιμαστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

31/03/2026 - 12:31μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Από 1η Οκτωβρίου υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίου

30/03/2026 - 10:35μμ
(Φωτ.: pixabay.com / tomeklaskowski1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμή ρεύματος: Έρχονται τα «πορτοκαλί» τιμολόγια – Ποιους αφορούν, ποιους συμφέρουν

30/03/2026 - 9:46πμ
Τα γραφεία του ΕΦΚΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 94 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν ως τις 3 Απριλίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

29/03/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη τα κοινωνικά επιδόματα σε 987.379 δικαιούχους

27/03/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιδιά που ζουν στον Κεχρόκαμπο Καβάλας φτιάχνουν κερκέλια υπό την καθοδήγηση των γιαγιάδων του χωριού (φωτ.: Νόπη Γεωργιάδου)

Κερκέλια: Το ποντιακό πασχαλινό έθιμο ζωντάνεψε στο Δημοτικό Κεχρόκαμπου – Δείτε τη συνταγή

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

43 λεπτά πριν

«Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος» – Ποδηλατικός Μαραθώνιος 200 χλμ από τη Θεσσαλονίκη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Στη φυλακή ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Παραιτήσεις και άμεσος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με φόντο τον… ΟΠΕΚΕΠΕ

2 ώρες πριν
Σύροι χριστιανοί θρηνούν τα θύματα της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στο ναό του Αγίου Ηλία στη συνοικία Νταουίλα της Δαμασκού, στις 22 Ιουνίου 2025. Προσεύχονται στο ναό του Τιμίου Σταυρού, στη συνοικία Αλ-Κάσαα (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)

ΠΟΕ: Καταδικάζει τις διώξεις χριστιανών στη Συρία – «Η ιστορία δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign