pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Παναγία Σουμελά ανοίγει ξανά την αγκαλιά της και υποδέχεται τους νέους στο 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

16/07/2019 - 10:49πμ
Η Παναγία Σουμελά ανοίγει ξανά την αγκαλιά της και υποδέχεται τους νέους στο 21ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στη μνήμη των 353.000 μαρτύρων, ηρώων και αγωνιστών του αλησμόνητου Πόντου, είναι αφιερωμένο το φετινό 21ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων της τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων, που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 18 έως 21 Ιουλίου 2019. «Είναι όλα έτοιμα και η Παναγιά Σουμελά ”περιμένει” να ανοίξει την αγκαλιά της και να υποδεχτεί τους εκατοντάδες νέους ποντιακής καταγωγής για ακόμα μια φορά» ανέφερε στο pontos-news.gr το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων Μαριαλένα Στεργίου.

Το φετινό συναπάντημα θα το παρακολουθήσουν πάνω από 450 νέοι με ιδιαίτερη χαρά και αποφασιστικότητα, δίνοντας έμφαση στον πανελλήνιο στόχο της Διεθνοποίησης της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Μαριαλένα Στεργίου επισήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα του Συναπαντήματος έχει οριστικοποιηθεί και όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, μετά την άφιξη και τακτοποίηση των αποστολών στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» θα πραγματοποιηθεί ποντιακό γλέντι καλωσορίσματος. Για την επόμενη ημέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ Η μπάντα του Νίκου Ασλανίδη και αργότερα το απόγευμα θα γίνει η επίσημη έναρξη του Συναπαντήματος. Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Νίκο Λυγερό με θέμα «100 χρόνια αντίστασης στη λήθη της Γενοκτονίας» και δρώμενο από την οργανωτική επιτροπή και τέλος δείπνο.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου θα είναι μια ημέρα γεμάτη δράσεις και εισηγήσεις για τους νέους που θα βρίσκονται στην Παναγία Σουμελά. Το πρωί δύο νέα παιδιά, μέλη του Συναπαντήματος, η Άννα Σαρηγιαννίδου και ο Χαράλαμπος Φανιάδης θα μιλήσουν στους συνομηλίκους τους για τα θέματα «Το Ισλάμ στον Πόντο» και «Αμάραντο, στη μνήμη και στη φύση» αντίστοιχα. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζουμε τον Πόντο» από τους Δημήτρη Νικολαΐδη και Νίκο Παλασίδη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν εργαστήρια με θέμα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, τα οποία θα περιλαμβάνουν ζωγραφική, μουσική και γαστρονομία με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν όλοι μαζί τέχνη. Τα εργαστήρια θα έχουν επικεφαλής την εικαστικό Σοφία Αμπερίδου, τον μουσικό Βαγγέλη Παραδεισόπουλο και την μαγείρισσα Βικτωρία Σαββίδου. Το βράδυ θα γίνει αναπαράσταση του ποντιακού γάμου από το Σύλλογο Ζυγού Καβάλας, γεύμα και ποντιακό γλέντι.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων Ποντίων και κατάθεση του ψηφίσματος.

Καθόλη τη διάρκεια του Συναπαντήματος θα πραγματοποιουνται πλούσιες παραδοσιακές ποντιακές βραδιές, όπως συνέβαινε στον Πόντο. Λυράρηδες και τραγουδιστές θα είναι παιδιά του Συναπαντήματος και των σωματείων με σκοπό να αναδειχθεί το ταλέντο των νέων παιδιών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε όλη την διάρκεια του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, θα είναι παρούσα η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) με ομάδα ειδικών γιατρών, νοσηλευτών, με ασθενοφόρα, φαρμακευτικό υλικό, καλύπτοντας έτσι κάθε έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκύψει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το νέο ΔΣ του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» συγκροτήθηκε σε σώμα – Στο τιμόνι ο Νίκος Ζουρνατζίδης

16/04/2026 - 5:27μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης-Πιερίας: Ένα όραμα που γίνεται χρέος για τον ποντιακό ελληνισμό

16/04/2026 - 12:48μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026: Ιστορική στιγμή μνήμης και παρακαταθήκης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

16/04/2026 - 11:52πμ
Αυγομαχίες 2026 στο Θρυλόριο Ροδόπης, 14 Απριλίου (φωτ.: Facebook / Maron news)
ΠΟΝΤΟΣ

Θρυλόριο Ροδόπης: Οι αυγομαχίες κρατούν ζωντανό το ποντιακό έθιμο

16/04/2026 - 10:00πμ
Στιγμιότυπο από το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας (πηγή: Facebook /  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου Δήμου Εορδαίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Πτολεμαΐδα: Επιστρέφει το Φεστιβάλ Θεάτρου στην ποντιακή διάλεκτο – Στόχος η διάσωση και διάδοση της γλώσσας

15/04/2026 - 7:40μμ
Κυριακή του Θωμά στα κοιμητήρια Καλαμαριάς με λύρες και χορούς (φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Καλαμαριά: Το ποντιακό ταφικό έθιμο επιστρέφει για 55η χρονιά την Κυριακή του Θωμά

15/04/2026 - 6:28μμ
Ο αείμνηστος φωτογράφος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυριακίδης στην τελετή έναρξης του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MotionTeam)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Κυριακίδης: Στον δήμο Καλαμαριάς το αρχείο του Πόντιου φωτορεπόρτερ

15/04/2026 - 3:04μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Βριλησίων «Οι Τραντέλληνες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Τραντέλληνες» Βριλησσίων πρωταγωνιστούν σε μια γιορτή αγάπης και προσφοράς

15/04/2026 - 1:40μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη – Η ζωντανή παρακαταθήκη του σπουδαίου Πόντιου διανοητή

15/04/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: degruyterbrill.com)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Γενοκτονία μέσα από τα αρχεία του Βατικανού: Διάλεξη του Θεοδόση Κυριακίδη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης

14/04/2026 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την αφίσα της διοργάνωσης

ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Ετοιμαστείτε για τις 19ες Περιφερειακές Αυγομαχίες

4 λεπτά πριν

Ρέθυμνο: Ο Σύλλογος Ποντίων «Αροθυμία» προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Καθαρμός»

31 λεπτά πριν

Το «Ζαρωτόν ξύλο» στο Παμποντιακό Πανοΰρ 2026 της Ένωσης Ποντιών Σουρμένων

59 λεπτά πριν
Λιβανέζοι στρατιώτες δίπλα σε κατεστραμμένη γέφυρα, 16/4/26 (φωτ.: EPA)

Ισραήλ-Λίβανος: Συμφωνήθηκε 10ήμερη κατάπαυση του πυρός – Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Turner Classic Movies Fan Site)

Πίτερ Ουστίνοφ: Ο πληθωρικός καλλιτέχνης με τις ρωσικές ρίζες και την αγάπη για την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Παναθηναϊκός: Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γονιός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign