pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ: Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Τουρκίας

20/06/2019 - 10:36μμ
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι τουρκικές προκλήσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πρόθεση της ΕΕ να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασαν οι 28, καλωσορίζοντας την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα.

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο προσχέδιο συμπερασμάτων οι 28 της ΕΕ αναφέρουν τα εξής:

«Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019 και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

»Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα». Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, το κείμενο μπορεί να βελτιωθεί ή να επεκταθεί όταν συζητηθεί από τους ηγέτες.

Αδιέξοδο για τον διάδοχο του Γιούνκερ
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαδοχής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι λεπτές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ενός αποδεκτού υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που είχε αναλάβει την αποστολή να συνεννοηθεί με τους ηγέτες των χωρών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σκόρπισε τις λίγες ελπίδες που υπήρχαν να βρεθεί μια συναινετική λύση σε αυτή τη σύνοδο. «Χθες ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος. Σήμερα είμαι περισσότερο συγκρατημένος παρά αισιόδοξος», σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter.

Οι επικεφαλής των πολιτικών οικογενειών των Σοσιαλιστών και του κεντρώου Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαμήνυσαν το πρωί στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ότι δεν θα τον στηρίξουν.

Όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ηγέτης των Πρασίνων Φιλίπ Λαμπέρ και μέλη της ομάδας του ΕΛΚ, αυτό σηματοδοτεί το τέλος των ελπίδων του να αναλάβει πρόεδρος της Κομισιόν. Ο Μακρόν, που είχε αντιταχθεί στον διορισμό του Βέμπερ, φέρεται ικανοποιημένος από αυτήν την τροπή, όμως η Μέρκελ αρνήθηκε να το θεωρήσει δεδομένο.

Το ΕΛΚ αποφάσισε να παραμείνει υποψήφιός του ο Βέμπερ, όπως εξήγησαν πολλά ηγετικά μέλη του. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι είναι ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς για τους Σοσιαλιστές και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ από τη Δανία για τους κεντρώους-φιλελεύθερους του Renew Europe.

Ο υποψήφιος που θα διαδεχθεί την 1η Νοεμβρίου τον Γιούνκερ θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 21 από τους 28 Ευρωπαίους ηγέτες και να λάβει τουλάχιστον 376 ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Γαλλικό Πρακτορείο, το ΕΛΚ, πρώτη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής -και αυτή η διεκδίκηση φαίνεται ότι δεν αμφισβητείται από καμία πλευρά- όμως θα χρειαστεί να προτείνει κάποιον άλλον υποψήφιο πέραν του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Οι Φιλελεύθεροι θέλουν την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι Σοσιαλιστές θα λάβουν το πόστο του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και θα μοιραστούν τα πέντε χρόνια της θητείας του προέδρου του Κοινοβουλίου με τους Πράσινους (κάθε ένας από δυόμισι χρόνια). Ωστόσο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο «αυτό μπορεί ακόμη να αλλάξει».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι δεν είναι υποψήφιος. Ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ, το όνομα του οποίου ακούστηκε για την προεδρία του Συμβουλίου, δεν έκανε καμία απολύτως δήλωση, ενώ ο Ντόναλντ Τουσκ έχει δεσμευθεί να προτείνει δύο γυναίκες.

  • Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τμήμα της αφίσας για την εκδήλωση
ΚΥΠΡΟΣ

Ανθεστήρια Αμμοχώστου 2026: Μια γιορτή χρώματος και παράδοσης από όπου δεν θα λείψει ο Πόντος

28/04/2026 - 6:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΥΠΡΟΣ

Τραμπ: «Οι Ιρανοί μπορούν να μου τηλεφωνήσουν όποτε θέλουν» – Γιατί ακύρωσε το ταξίδι των απεσταλμένων στο Πακιστάν για τις διαπραγματεύσεις

26/04/2026 - 12:21πμ
(Φωτ.: armenpress.am)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Το ΥΠΕΞ τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων με μήνυμα μνήμης και ιστορικής ευθύνης

24/04/2026 - 7:14μμ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο κυπριακό προεδρικό μέγαρο με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: EPA/JEWEL SAMAD / POOL)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Γαλλία: Ιστορική η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στο νησί από το 1960

23/04/2026 - 6:41μμ
Και δυνάμεις των βρετανικών βάσεων έχουν αναπτυχθεί στην Πύλα, για προληπτικούς λόγους. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ένταση στην Πύλα της Κύπρου: Καταγγελίες για κινήσεις κατοχικών δυνάμεων – Διαψεύδει για τεθωρακισμένα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

15/04/2026 - 5:15μμ
(Φωτ.: cyprus-mail.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στην Πύλα – Ενίσχυση των δυνάμεων της UNFICYP μετά την τουρκοκυπριακή πρόκληση

13/04/2026 - 11:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αδιαπραγμάτευτο το νομικό καθεστώς των βάσεων, λέει η Βρετανία

13/04/2026 - 12:02μμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συναγερμός στη Γερμασόγεια – Κατέρρευσε μέρος διώροφης πολυκατοικίας

11/04/2026 - 2:46μμ
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon στο λιμάνι του Πόρτσμουθ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο (φωτ.: EPA/Neil Hall)
ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon – Τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα ιρανικού drone στο Ακρωτήρι

23/03/2026 - 8:36μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

18/03/2026 - 11:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026, ο Ακύλας Μυτιληναίος και το «Φέρ' το» (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: Στον τελικό ο Ακύλας και το «FERTO» – Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό

6 ώρες πριν
(Πηγή: Γρ. Τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Τιμή στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα

6 ώρες πριν
Ο Ακύλας στον πρώτο ημιτελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη, της Αυστρίας (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Eurovision 2026: «Level Up» για την Ελλάδα με τον Ακύλα στον Α’ Ημιτελικό

6 ώρες πριν
Η πολυκατοικία στην Ηλιούπολη όπου σημειώθηκε η τραγωδία με τα δύο 17χρονα κορίτσια (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο σχολείο των 17χρονων κοριτσιών

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ AkritesAspropirgou1979)

19η Μαΐου στον Ασπρόπυργο: Τιμή στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Άλμα παραμονής ο Αστέρας – Μειώθηκαν οι ελπίδες για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign