- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμμένο (για να μη μαυρίσουν).
- Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5΄. Τα στραγγίζουμε (αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες).
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ½ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4΄ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.
- Συμπληρώνουμε 2 φλ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄.
- Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄.
- Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα αγκιναροκούκια και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.
- Πηγή: argiro.gr.