pontosnews.gr
Τρίτη, 3/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρόγραμμα προβολών της ταινίας «Genocide – A true story»

12/05/2019 - 11:50πμ
Πρόγραμμα προβολών της ταινίας «Genocide – A true story»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Βασιλική Τσανακτσίδου και ο Ποντιακός Σύλλογος «Πόντος» Norwalk CT, παραγωγοί της μικρού μήκους ταινίας Genocide – A true story, κάνουν γνωστό ότι στην παρούσα η φάση, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η ταινία διατίθεται μόνο για οργανωμένες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες ή εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, και στην Ακρινή Κοζάνης, και τα έξοδα της παραγωγής καλύφθηκαν από τους παραγωγούς και κάποιες χορηγίες ομογενών της Αμερικής. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός. Η διανομή και η προβολή της γίνεται δωρεάν με ελεύθερη είσοδο.

Όποιος σύλλογος ή φορέας ενδιαφέρεται για να οργανώσει μια επίσημη προβολή της ταινίας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα https://www.facebook.com/genocidetruestory ή εντός Ελλάδας μπορεί να καλέσει και στο 2461050128, ώστε να γίνουν οι σχετικές συνεννοήσεις, ανακοινώσεις, παραλαβή της ταινίας και του συνοδευτικού υλικού προώθησης. Για κάθε δημόσια προβολή θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με τους παραγωγούς, ώστε να υπάρξει σωστός συντονισμός και ανάλογη υποστήριξη, επισημαίνουν οι παραγωγοί.

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ (8 μ.μ.): Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΜΝΗΜΕΣ – Ατά Παζάρ, Καπετάν Βαγγέλης, Μεσημέρι : Ταξίδι στο χρόνο και το χώρο… του Χάρη Αμμανατίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Μεσημερίου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ (9 μ.μ.): Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Είσοδος ελεύθερη.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ (7 μ.μ.): Στο Θεατράκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με ελεύθερη είσοδο.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (10:30 π.μ.): Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, διασταύρωσης Ραφήνας Αττικής, με ελεύθερη είσοδο.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (1:30 μ.μ.): Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων Κοζάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων, με ελεύθερη είσοδο. Θα μιλήσει ο δρ Ιστορίας Νέου Ελληνισμού Θωμάς Αλεξιάδης.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (4:00 μ.μ.): Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», με ελεύθερη είσοδο.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για προβολές στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Τιφλίδα της Γεωργίας. Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productions με έδρα την Κοζάνη. Η μουσική είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η οργάνωση παραγωγής του Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Στην ταινία εμφανίζονται οι: Ολγα Καραπαναγιωτίδου-Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου. Αγγλικοί υπότιτλοι – μετάφραση: Σοφία Λαζαρίδου.

Η πρώτη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk CT, ενώ ακολούθησαν προβολές στις 3 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια, 4 Απριλίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, 16 Απριλίου στη Βοστώνη και 3 Μαΐου στην Κοζάνη. Για το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/genocidetruestory.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών ξεσήκωσε την Ξάνθη

2/02/2026 - 10:57μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Τραντέλλενες» της Ξάνθης έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα

2/02/2026 - 1:14μμ
Απόκριες στον Πόντο, 1920 (φωτ.: Αρχείο Ιωάννας Πασαλίδου / the-hellenic-mosaic.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Μοναχού Ευθύμιου Διονυσιάτη: Σημειώσεις περί του ποντιακού καρναβάλου

1/02/2026 - 11:05μμ
Έλληνες με τις οικογένειές τους σε εκδρομή στα περίχωρα του Βλαδικαυκάς (πηγή: Αρχείο Κωνσταντίνου Παυλίδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Από τις πατρίδες στον Πόντο, έβαλαν ρίζες στο Βλαδικαυκάς – Όμως «ξαναγύρισαν», ως ευεργέτες

1/02/2026 - 4:56μμ
Στο Μουσείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών  (φωτ.: Facebook / Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ένα λεύκωμα μνήμης και πολιτισμού από την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών

1/02/2026 - 3:16μμ
Κοπή πίτας για το 2026  (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI /  Χρήστος Μπόνης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κοπές πίτας ποντιακών συλλόγων – Μια κοινή αρχή γεμάτη ευχές και μνήμες

1/02/2026 - 1:38μμ
Κούντουρον, ο μήνας με την κομμένη ουρά - Cover Image
ΠΟΝΤΟΣ

Κούντουρον, ο μήνας με την κομμένη ουρά

1/02/2026 - 12:25μμ
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)
ΠΟΝΤΟΣ

Ξάνθη: Αναβάλλεται η σημερινή παρουσίαση λαογραφικών χορών με τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων

1/02/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας αποχαιρετά τον Νίκο Ακριτίδη

31/01/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με ενότητα και σύμπνοια η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» 

31/01/2026 - 9:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Peter Pontios)

Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»: Με επιτυχία το καθιερωμένο πανηγύρι στη Μελβούρνη

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Έκθεση ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Σοβαρά κενά στην πυραντοχή των καθισμάτων της Intercity 62

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών)

Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών ξεσήκωσε την Ξάνθη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ΑΑΔΕ: Καμπανάκι κινδύνου για ψεύτικα SMS, δήθεν από MYaade και GOV – Τι να προσέξουν οι πολίτες

3 ώρες πριν
Πρώτος από αριστερά ο Τζον Κατσιματίδης και δίπλα του ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: MFA/Δημήτριος Πανάγος)

Νέα Υόρκη: Ανακοινώθηκαν οι τελετάρχες της φετινής παρέλασης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign