pontosnews.gr
Κυριακή, 8/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρητικά κηπευτικά προϊόντα με όχημα το «Vegiterraneo» διεισδύουν ολοένα και περισσότερο σε ξένες αγορές

12/04/2019 - 8:10μμ
Κρητικά κηπευτικά προϊόντα με όχημα το «Vegiterraneo» διεισδύουν ολοένα και περισσότερο σε ξένες αγορές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αύξηση 20% στις οργανωμένες πωλήσεις τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων βλέπουν οι 627 παραγωγοί των επτά συνεταιρισμών της Κρήτης που δημιούργησαν και υλοποιούν από την 1η Απριλίου 2017 τον δεύτερο κύκλο του κοινοτικού προγράμματος «Vegiterraneo», ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» με έδρα την Ιεράπετρα Κρήτης.

Υπογραμμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα και τα πολλαπλά οφέλη του «Vegiterraneo», ο Σπύρος Σιγουράκης τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, έστω και με βραδύτερο ρυθμό, ωστόσο τελικά επιτυγχάνεται ο στόχος για την αποτελεσματικότερη διείσδυση των προϊόντων της Μεσογείου στις ξένες αγορές και διαδίδεται ολοένα και πιο έντονα η πληροφορία ότι η κατανάλωση προϊόντων της Μεσογείου επιδρά ιδιαίτερα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σχετικά με τον νέο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020, ο Σπ. Σιγουράκης γνωστοποίησε ότι οι αγορές-στόχοι που έχουν τεθεί είναι η Γερμανία, η Τσέχικη Δημοκρατία, η Πολωνία και η Ελλάδα, και τόνισε ότι «σε αυτές τις αγορές δίνουμε το 70% της συνολικής μας παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο 30% κατευθύνεται σε Μ. Βρετανία, Βουλγαρία και Ρουμανία».


(Φωτ.: pixabay.com)

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το παρόν και το μέλλον των συνεταιρισμών στην Ελλάδα, τόνισε ότι «η υπερφορολόγηση και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές λειτουργούν σαν βαρίδιο στη λειτουργία τους και δυστυχώς αναγκάζουν σε έξοδο, από την πόρτα τους, πολλούς παραγωγούς». Όπως διευκρίνισε, «τα τελευταία δύο χρόνια, ποσοστό άνω του 10%, των αγροτών έχουν επιλέξει το δρόμο διάθεσης των προϊόντων τους εκτός Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών, πουλώντας τα τρόφιμά τους απευθείας από το χωράφι», και πρόσθεσε: «αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό των παραγωγών που επέλεξαν τον μοναχικό δρόμο στα προηγούμενα δύο χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά την παροχή κινήτρων στους συνεταιριζόμενους αγρότες.

Η πρωτοβουλία σε αριθμούς
Οι επτά συνεταιρισμοί από την Κρήτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Vegiterraneo» καλλιεργούν συνολικά 3.500 στρέμματα, με την ετήσια παραγωγή τους να ανέρχεται σε 100.000 τόνους κηπευτικών προϊόντων, κατά βάση τομάτες, αγγούρια και πιπεριές.

Το πρόγραμμα, που φέρει τον τίτλο «Vegiterraneo: Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών (τομάτας, αγγουριού και πιπεριάς) στην εσωτερική αγορά της ΕΕ (Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία και Δημοκρατία της Τσεχίας)», ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2017, πρόκειται να ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2020 και είναι ύψους 2,946 εκατ. ευρώ.

Οι ενέργειες του προγράμματος επικεντρώνονται στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, των μονάδων ομαδικής εστίασης, των διατροφολόγων και των διαμορφωτών κοινής γνώμης, σχετικά με την αξία της μεσογειακής διατροφής και ειδικά των κηπευτικών.

Οι δύο κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι: αύξηση της αξίας των εξαγωγών κηπευτικών (τομάτας, αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας) στην Ελλάδα, στη Γερμανία, την Πολωνία και την Δημοκρατία της Τσεχίας, κάθε χρόνο, και να ενημερώσει τους καταναλωτές στις παραπάνω χώρες-στόχους προκειμένου να αποκτούν νέες γνώσεις σχετικά με την αξία των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ.

Υπογραμμίζεται ότι για την ενημέρωση του κοινού αρχικά δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα του προγράμματος, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter και Youtube: Vegiterraneo, που ενημερώνονται διαρκώς με φωτογραφικό υλικό και ενημερωτικό δελτίο υλοποίησης των δράσεων. Η ανάρτηση των κειμένων πραγματοποιείται σε πέντε γλώσσες, τις τέσσερις του προγράμματος (ελληνικά, γερμανικά, πολωνικά και τσέχικα) και τα αγγλικά. Επίσης, σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε ένα οκτασέλιδο ενημερωτικό έντυπο σε πέντε γλώσσες και διανέμεται κατά τη διάρκεια των δράσεων του προγράμματος, καθώς και ένα δισέλιδο ενημερωτικό έντυπο στα ελληνικά και πολωνικά.

Τα μέλη του προγράμματος «Vegiterraneo» θα πραγματοποιήσουν απόψε ενημερωτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης οπωροκηπευτικών «Freskon», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Έλενα Αλεξιάδου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα για την επιχείρηση «Αχυράνθρωποι» (πηγή: ΑΑΔΕ / ΔΕΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Εταιρείες «φαντάσματα»: Κακουργηματικές διώξεις για το κύκλωμα των 203 εκατ. ευρώ

7/11/2026 - 11:36μμ
(Φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω επειδή εγκατέλειψε ογκώδη υλικά σε δημόσιο χώρο

7/11/2026 - 7:33μμ
(Φωτ.: pixabay / Tu Nguyen)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέφος πέθανε λίγες ώρες αφότου γεννήθηκε σε σπίτι

7/11/2026 - 6:11μμ
Περιπολικά της Άμεσης Δράσης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΟΣ: Κύκλωμα αχυρανθρώπων με ζημία 203 εκατ. ευρώ σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ

7/11/2026 - 1:35μμ
Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο σε πτήση προς Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

7/11/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι πληρώνονται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου – Αναλυτικά τα ποσά

7/11/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε αρκετές περιοχές – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

7/11/2026 - 8:07πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Τραυματίστηκε 36χρονος – Δύο προσαγωγές από την αστυνομία

6/11/2026 - 11:01μμ
Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στη φυλακή ο διευθυντής και δύο υπάλληλοι της Πολεοδομίας για το κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»

6/11/2026 - 10:36μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά γεύματα: Έλεγχοι μετά τις καταγγελίες σε Αιγάλεω και Πέραμα – Τι απαντά ο ΟΠΕΚΑ

6/11/2026 - 10:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Fairfield Village/Facebook)

Μελβούρνη: Το Ελληνικό Φεστιβάλ Philhellenika επιστρέφει δυναμικά και η ομογένεια ετοιμάζει μεγάλο γλέντι

3 ώρες πριν
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα για την επιχείρηση «Αχυράνθρωποι» (πηγή: ΑΑΔΕ / ΔΕΟΣ)

Εταιρείες «φαντάσματα»: Κακουργηματικές διώξεις για το κύκλωμα των 203 εκατ. ευρώ

4 ώρες πριν
Ανασκαφικές εργασίες σε έναν από τους ιστορικούς ανεμόμυλους του Γενιτσαροχωρίου, με τον οικισμό στο βάθος. Ιούλιος 2026 (πηγή: Yeni Birlik)

Αϊβαλί: Φοιτητές μελετούν νέες χρήσεις για τους ανεμόμυλους ενός παλιού ελληνικού χωριού

4 ώρες πριν
Ο Γκάντι Άιζενκοτ πανηγυρίζει με υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 27ης Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Ισραήλ: Στον Άιζενκοτ η πρώτη εντολή, νέο πλήγμα για τον Νετανιάχου

4 ώρες πριν
Το αυτοκίνητο από το οποίο ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, ακινητοποιημένο στην οδό Στραντόμσκα της Κρακοβίας, στις 7 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Art Service)

Κρακοβία: Ενδείξεις ακροδεξιάς επιρροής στον δράστη της φονικής επίθεσης

5 ώρες πριν
Πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες Μικρασιατών προσφύγων στη νέα έδρα του Συλλόγου «Εγγλεζονησίου Μνήμες», στη Νέα Ιωνία Βόλου (πηγή: ΕΡΤ Βόλου)

Νέα Ιωνία Βόλου: Πάνω από 500 φωτογραφίες των προσφύγων του 1922 βρίσκουν στέγη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV