pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νετανιάχου: Δηλώνει έτοιμος να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

7/04/2019 - 11:49μμ
Ο Νετανιάχου θύμισε στον Ερντογάν τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προκαλώντας την απάντηση του κύριου πολιτικού του αντιπάλου Μπένι Γκαντς, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την θέση του. Ο Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι πρόθεσή του είναι να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε περίπτωση επανεκλογής του.

«Θα ασκήσω την (ισραηλινή) κυριαρχία χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα στα μεγάλα μπλοκ και τους μεμονωμένους οικισμούς», εξήγησε στο Δίκτυο 12 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Ο Μπένι Γκαντς ερωτήθηκε για τη δική του θέση ως προς το ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ynet και εκείνος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο ο Νετανιάχου δεν προσάρτησε την Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια των 13 ετών, κατά τα οποία βρίσκεται στη εξουσία.

«Πιστεύω ότι το να εκφράζεσαι επί μίας στρατηγικής και ιστορικής επιλογής κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας είναι ανεύθυνο», είπε διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με οποιαδήποτε «μονομερή» απόφαση. «Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχουμε μια τοπική και συνολική ειρηνευτική συμφωνία παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας», εξήγησε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και επικεφαλής της κεντρώας συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον Μπένι Γκαντς, οι αρχές αυτές είναι: Ισραηλινή κυριαρχία στην κοιλάδα του Ιορδάνη, τμήμα της οποίας βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και στα μπλοκ των εβραϊκών οικισμών και στο σύνολο της Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, στο παρελθόν ο Μπένι Γκαντς είχε ταχθεί υπέρ της εκκένωσης ορισμένων οικισμών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Σάεμπ Ερεκάτ, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής, δήλωσε ότι δεν δημιουργούν έκπληξη.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να παραβιάζει με κυνισμό το διεθνές Δίκαιο όσο η διεθνής κοινότητα θα επιτρέπει στο εβραϊκό κράτος να παραβιάζει τις υποχρεώσεις του εν πλήρη ατιμωρησία, ιδιαίτερα με την υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ», έγραψε στο Twitter.

Με βάση το διεθνές Δίκαιο, οι εβραϊκοί οικισμοί που έχουν οικοδομηθεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από το 1967 είναι παράνομοι και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας τους θεωρεί μέγα εμπόδιο για κάθε ειρηνευτική προσπάθεια. Η προσάρτησή τους από το Ισραήλ μπορεί να σημάνει και το τέλος της λύσης των «δύο κρατών», δηλαδή της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ.

Επικρίσεις από την Τουρκία
Η Τουρκία κατήγγειλε με δριμύτητα τις δηλώσεις Νετανιάχου. «Η δυτική Οχθη είναι παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ κατά παράβασιν του διεθνούς Δικαίου» και οι δηλώσεις αυτές που «έχουν ως στόχο την συγκέντρωση λίγων ψήφων» δεν θα αλλάξουν τίποτε, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ορισμένα από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ο Νετανιάχου προτίθεται να περιλάβει στην κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματίσει εάν νικήσει στις εκλογές της Τρίτης, ζητούν την προσάρτηση ζωνών της Δυικής Όχθης. Ο Νετανιάχου διεκδικεί μαζί με τα κόμματα αυτά τις ψήφους των εβραίων εποίκων και των υποστηρικτών τους. Οι δηλώσεις του προορίζονται για τους ψηφοφόρους αυτούς, που είναι αντίθετοι με την παράδοση εδαφών στους Παλαιστίνιους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΚ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφέθηκε ελεύθερη και η αστυνομικός επόπτρια για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

28/11/2025 - 5:17μμ
Η κακοκαιρία πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης (φωτ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Adel – Πλημμύρες, χαλάζι και εκτεταμένα προβλήματα σε όλη τη χώρα

28/11/2025 - 3:26μμ
Κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια άσκησης στην Αφάντου της Ρόδου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι Ηρακλείου στην Κρήτη, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025. (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βουβός πόνος στο Τυμπάκι για τον 19χρονο Ραφαήλ – Με λευκά τριαντάφυλλα και τη γαλανόλευκη στο τελευταίο του ταξίδι

28/11/2025 - 2:09μμ
Free girl bullied in school image, public domain childhood CC0 photo.
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μενίδι: Έφηβη κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό από τη μητέρα της που την οδήγησε σε αποβολή

28/11/2025 - 12:42μμ
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος Τούρκος, καταζητούμενος στην πατρίδα του

28/11/2025 - 12:15μμ
Ποτάμια έγιναν κάποιοι δρόμοι της Αθήνας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «ADEL»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Πού έκλεισαν τα σχολεία

28/11/2025 - 10:40πμ
Ο πατέρας του Ραφαήλ Γαλυφιανάκη κατά τη μεταφορά της σορού του 19χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: Κώστας Μεταξάκης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κηδεία του 19χρονου ΕΠΟΠ οπλίτη Ραφαήλ Γαλυφιανάκη που σκοτώθηκε σε άσκηση στη Ρόδο

28/11/2025 - 9:40πμ
Το λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά – Ο οδηγός κατάφερε να διασωθεί

28/11/2025 - 9:11πμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στους δρόμους της Αθήνας λόγω της σφοδρής καταιγίδας – Διακοπή κυκλοφορίας σε Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

28/11/2025 - 8:20πμ
Καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ναυπλιέων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «ADEL»: Χαλαζοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

28/11/2025 - 7:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Αφέθηκε ελεύθερη και η αστυνομικός επόπτρια για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

23 λεπτά πριν
Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με τη μορφή του Εμ. Ξάνθου (πηγή: stamps-gr.blogspot.com / averoph.wordpress.com)

Ο Εμμανουήλ Ξάνθος της Σμύρνης: Ο άνθρωπος που άναψε το φιτίλι της Επανάστασης

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)

Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου

2 ώρες πριν
Η κακοκαιρία πάνω από την πόλη της Μυτιλήνης (φωτ.: pontosnews.gr)

Σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας Adel – Πλημμύρες, χαλάζι και εκτεταμένα προβλήματα σε όλη τη χώρα

2 ώρες πριν

Ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ με άρωμα γυναίκας στο ΟΠΑΠ Game Time

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign