pontosnews.gr
Κυριακή, 20/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το ΑΠΘ γίνεται… μόδα και φοριέται

4/04/2019 - 6:16μμ
Το ΑΠΘ γίνεται... μόδα και φοριέται
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Ξυπνήστε με τα χρώματα του ΑΠΘ, δωρίστε τα χρώματα του ΑΠΘ, ντυθείτε στα χρώματα του ΑΠΘ». Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας απέκτησε νέο εμπορικό σήμα και μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων, μέσα από την πώληση των οποίων –και κατά τα πρότυπα των φημισμένων ανά τον κόσμο πανεπιστημίων– επιδιώκει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διεθνή αναγνωρισιμότητά του, αλλά και να αυξήσει τα έσοδά του. Στο ισόγειο του κτηρίου διοίκησης του Ιδρύματος, δίπλα από το κυλικείο, λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ-ΑΠΘ), όπου πωλούνται κούπες, είδη δώρων, γραφική ύλη και μπλούζες, όλα με τον νέο λογότυπο και σε τρία χρώματα: κόκκινο, λευκό και μαύρο. Φυσικά το κατάστημα διαθέτει και POS…

Ο νέος λογότυπος στοχεύει να αποδώσει την έννοια του campus ως αυτόνομου συστήματος και του Πανεπιστημίου ως κεντρικού σημείου αναφοράς στον οικοδομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

«Μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία έγινε μια καθαρά επαγγελματική δουλειά για τη δημιουργία οπτικής ταυτότητας του πανεπιστημίου. Ίσως πολύς κόσμος δεν έχει μάθει ότι ένα πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα, κι είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε τόσο οργανωμένα στην Ελλάδα. Όμως ο νέος λογότυπος ήλθε για να μείνει», λέει στο freepress του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ-ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Βαρσακέλης, διευκρινίζοντας πως το νέο σήμα δεν αντικαθιστά το επίσημο του Ιδρύματος με τον Άγιο Δημήτριο, αλλά σχεδιάστηκε να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Τα στοιχεία που συνθέτουν τον νέο λογότυπο εξελίσσονται και δημιουργούν γεωμετρικές συνθέσεις, οι οποίες οπτικοποιούν τις έννοιες της διαρκούς κίνησης και εξέλιξης, αλλά και της συλλογικότητας. «Είναι μια πρόταση η οποία έχει πάρα πολλές αναγνώσεις. Αν κάποιος παρατηρήσει το σήμα μπορεί να δει πως δείχνει τη συνεργασία, την ομάδα, την προοπτική, μια πόρτα κι ένα παράθυρο προς τη γνώση και προς το μέλλον, έχει το “Α” της αριστείας, το “Α” του Αριστοτελείου», εξηγεί ο Ν. Βαρσακέλης, γνωστοποιώντας ότι διαδικαστικά για να προχωρήσει η προσπάθεια χρειάστηκε ενάμισι έτος.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε συμμετείχαν τρεις εταιρείες. Η πρόταση που προτιμήθηκε επιλέχθηκε από επιτροπή του ΑΠΘ, αποτελούμενη από τον κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενή Σαχίνη, την καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Ματούλα Σκαλτσά, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μάρκετινγκ Χριστίνα Μπουτσούκη, τον επίκουρο καθηγητή Βιομηχανικού Σχεδιασμού Γιώργο Λιαμάδη, την προϊσταμένη της διοίκησης του ΕΑΔΠ Αναστασία Λάππα, με προεδρεύοντα τον Ν. Βαρσακέλη.

Η εταιρεία που σχεδίασε το λογότυπο σχεδιάζει και τα προϊόντα της σειράς των αναμνηστικών, η οποία σταδιακά θα εμπλουτίζεται και σε επόμενη φάση θα προβάλλει και παραλλαγές του ίδιου του λογότυπου.

«Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο όπως το ΑΠΘ αφενός δεν μπορεί να μην έχει τα δικά του memorabilia, αφετέρου δείχνουμε κάτι φρέσκο που ανταποκρίνεται στον 21ο αιώνα. Το επίσημο σήμα του είναι κάτι διαφορετικό, έχει μια ιστορία πίσω του, αλλά κοιτάζοντας προς το μέλλον το νέο σήμα είναι πάρα πολύ μοντέρνο, και σύμφωνα και με τους ειδικούς φαίνεται ότι θα έχει πάρα πολλά χρόνια μπροστά του. Θέλει χρόνο αλλά σιγά-σιγά θα αφομοιωθεί», λέει ο Νίκος Βαρσακέλης, διευκρινίζοντας πως ήδη τα νέα αναμνηστικά συμπεριλαμβάνονται στα δώρα που προσφέρονται στους επίσημους προσκεκλημένους του ΑΠΘ. Επίσης, ειδικές παραγγελίες γίνονται από τμήματα του πανεπιστημίου που διοργανώνουν συνέδρια, για μπλοκ, στυλό, τσάντες κτλ., αντικείμενα τα οποία εκτός από το σήμα συνεδρίου και του οργανωτή του φέρουν και το νέο εμπορικό σήμα του ιδρύματος.

Τα προϊόντα και τα καταστήματα πώλησης
Η νέα σειρά αναμνηστικών περιλαμβάνει κούπες, υφασμάτινες τσάντες, μαντίλες, γραβάτες, καρφίτσες, σετ για κρασί, πρες παπιέ, υφασμάτινα τετράδια, στυλό, μολύβια και μπλούζες. Τα Χριστούγεννα η κίνηση στο κατάστημα ήταν αυξημένη, καθώς αρκετοί βρήκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για δώρα σε προσιτές τιμές.

Ο Ν. Βαρσακέλης διευκρινίζει πως η εταιρεία που σχεδίασε το σήμα σχεδιάζει και τα προϊόντα, αλλά στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο αναθέτει αλλού την παραγωγή. «Όλες οι παραγγελίες γίνονται σε τοπικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης, και μέχρι τώρα η ποιότητα της παραγωγής μας ήταν πολύ καλή. Η προσπάθειά μας είναι τα προϊόντα της σειράς να έχουν καλή ποιότητα και να διατίθενται σε καλή τιμή». Η σειρά σύντομα θα εμπλουτιστεί με σουβέρ, ποδιές μαγειρικής, κοσμήματα, καπέλα κ.ά.

Στα άμεσα σχέδια είναι και η μετακόμιση του καταστήματος στο αναγνωρίσιμο πράσινο περίπτερο που βρίσκεται έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη στόχος είναι το νέο κατάστημα να λειτουργήσει από το καλοκαίρι, καθώς σήμερα μηχανικοί έχουν αναλάβει να προτείνουν λύσεις για μια σειρά σχεδιαστικά ζητήματα. «Το κατάστημα θα μεταφερθεί απέναντι στο πράσινο περίπτερο, θα αλλάξει τελείως, θα γίνει κάτι φουτουριστικό, αλλά περιμένουμε τη λύση του μηχανικού σε τεχνικά θέματα, πώς να το προχωρήσουμε. Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί», σημειώνει.

Σε επόμενη φάση ο σχεδιασμός αφορά τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), το οποίο ως καταναλωτική ομάδα-στόχο θα έχει την πολύ μεγάλη κοινότητα των αποφοίτων του ΑΠΘ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σμαρώ Αβραμίδου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

20/09/2026 - 12:24μμ
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

20/09/2026 - 12:11μμ
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Κάλπες υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης με drones – Φαβορί το κόμμα Πούτιν

20/09/2026 - 10:51πμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικροεγκληματικότητα στην Αθήνα: Drones, αστυνομικοί με πολιτικά και «κόκκινες» ζώνες

20/09/2026 - 10:27πμ
Στιγμιότυπο από παραλία της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή, συνεχίζεται το καλοκαιρινό διάλειμμα

20/09/2026 - 8:10πμ
Σύσκεψη στα γραφεία της Deutsche Welle (φωτ.: 
EPA / Sebastien Nogier)
ΕΛΛΑΔΑ

Η φωνή που άκουγε η Ελλάδα στη χούντα δεν σιγεί – Διασώθηκε το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle

19/09/2026 - 8:09μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν από το 2019 – Οι επιστολές που έμειναν αναπάντητες και το νέο βίντεο

19/09/2026 - 7:45μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα διαρρηκτών «σήκωνε» σπίτια στην Αττική: Έκαναν «φτερά» 179.000 ευρώ

19/09/2026 - 2:58μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Λίμνη Ευβοίας – Αισθητός και στην Αττική

19/09/2026 - 1:30μμ
Τα Καλάβρυτα από ψηλά... με φόντο τον Ερύμανθο: ένα μυθικό βουνό (φωτ.: facebook.com/DiscoverKalavritaGR)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Καλαβρύτων: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών

19/09/2026 - 11:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχαιολόγοι εργάζονται ανάμεσα στα λίθινα κατάλοιπα του προϊστορικού οικισμού στο Λιμάν Τεπέ, στα Βουρλά (φωτ.: İzmir Metropolitan Municipality)

Μικρά Ασία: Σύστημα αποστράγγισης 5.000 ετών αποκαλύφθηκε στα Βουρλά

9 λεπτά πριν
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

33 λεπτά πριν
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

46 λεπτά πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

57 λεπτά πριν
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

1 ώρα πριν
«Πίναξ Ανατομικός εκ Φυσιολογικόν σχήμα Ανθρώπου». Το κεφάλι σε φυσική διάσταση, από το αρχείο του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο (πηγή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης)

Ο εγκέφαλος ίσως είναι «δύο όργανα σε ένα» – Ανακάλυψη αλλάζει όσα ξέραμε για την ανάπτυξή του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV