pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο καθηγητής Ιωάννης Ελευθεριάδης

17/02/2019 - 4:13μμ
Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο καθηγητής Ιωάννης Ελευθεριάδης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε την Πέμπτη (14/2) τον καθηγητή Ιωάννη Ελευθεριάδη αντεπιστέλλον μέλος της από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού στον κλάδο των Ιατρικών Επιστημών (καρδιοχειρουργική) στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

Ο δρ Ιωαν. Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ από Έλληνες μετανάστες. Μιλάει ελληνικά και παραμένει ανέκαθεν υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή, όπως σημειώνει η Ακαδημία Αθηνών. Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Yale, όπου ειδικεύθηκε στην γενική χειρουργική και την καρδιοθωρακική. Αργότερα, διετέλεσε διευθυντής καρδιοθωρακικής χειρουργικής στο Yale, καθώς και στο νοσοκομείο Yale-New Haven επί 15 χρόνια, έως ότου αναλάβει, το 2011, ιδρυτικός διευθυντής του εξειδικευμένου διεπιστημονικού κέντρου του πρώτου «Ινστιτούτου Αορτής», στο νοσοκομείο Yale-New Haven.

Είναι ένας από τους κλινικά πιο ενεργούς ακαδημαϊκούς καρδιοχειρουργούς των ΗΠΑ. Χειρουργεί σε όλο το φάσμα της καρδιακής και θωρακικής χειρουργικής. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ειδικός σε επεμβάσεις βλαβών της αριστερής κοιλίας, ιδιαίτερα στην μεταμοσχευτική παράκαμψη των στεφανιαίων αρτηριών, την ανευρυσματεκτομή της αριστερής κοιλίας και την μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς.

Έχει εκπαιδεύσει δεκάδες ιατρών στην καρδιοχειρουργική από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και είκοσι Ελλήνων ιατρών, οι οποίοι υπηρετούν το Ιατρικό Σύστημα της Ελλάδος. Επιπρόσθετα, συχνά επισκέπτεται την Ελλάδα ως επισκέπτης χειρουργός. Λόγω της τεράστιας προσφοράς του, κλινικής, διδακτικής και ερευνητικής, προσκαλείται ως κύριος ομιλητής ή επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα σημαντικά συνέδρια του κλάδου του και πανεπιστημιακά νοσοκομεία ανά τον κόσμο.

Έχει συγγράψει πάνω από 400 επιστημονικά άρθρα στην ευρεία περιοχή της μελέτης της καρδιάς και του θώρακα.

Η έρευνά του είναι πρωτότυπη και πρωτοποριακή. Ειδικότερα, η έρευνά του ανέδειξε ή ανέπτυξε:

  • Ότι η παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (CABG) είναι δυνατόν να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε ασθενείς με χαμηλό κλάσμα εξώθησης (καρδιακή ανεπάρκεια). Αυτό συνέβαλε ώστε το CABG να εφαρμόζεται σήμερα ευρέως και με ασφάλεια στους ασθενείς αυτούς, σώζοντας πολλές ζωές και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Η επέμβαση αυτή, λόγω υψηλού κινδύνου θανάτου, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, εθεωρείτο ότι αντενδείκνυται.
  • Ότι το ανεύρυσμα της θωρακικής αορτής έχει οικογενή και κληρονομική βάση.
  • Την τεχνική «complication-specific» για τη διατομή της κατιούσης αορτής τεχνική η οποία χρησιμοποιείται πλέον παγκοσμίως.
  • Το μέγεθος του διαχωρισμού ή της ρήξης του αορτικού ανευρύσματος.
  • Τα επιστημονικά κριτήρια για την χειρουργική επέμβαση των αορτικών ανευρυσμάτων (διάμετρος > 5,5 cm).
  • Αιματολογική δοκιμασία «signature RNA» για την ανακάλυψη ασθενών με ασυμπτωματικό ανεύρυσμα αορτής.
  • Τις βιο-μηχανικές ιδιότητες της ανθρώπινης ανευρυσματικής αορτής.
  • Ότι η αθλητική δραστηριότητα υψηλής έντασης, σε νεαρούς αθλητές, δύναται να προκαλέσει διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.
  • Ότι οι μεταλλοπρωτεϊνάσες συμβάλλουν στην καταστροφή του αορτικού τοιχώματος.
  • Ότι η βαθιά υποθερμική διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος, για την επέμβαση του αορτικού τόξου, είναι αποτελεσματική, αλλά και ασφαλής.
  • Νέο καθετήρα σπονδυλικής ψύξης για την προστασία του νωτιαίου μυελού κατά την διάρκεια της αορτικής χειρουργικής.

Επιπρόσθετα στο συγγραφικό έργο του δρ. Ελευθεριάδη περιλαμβάνονται τα αρκετά βιβλία, ενώ είναι μέλος πολλών συμβουλευτικών επιτροπών. Για την όλη επιστημονική του συνεισφορά έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα βραβεία: α) Walter Bleifield Memorial Award for Distinguished Contribution in Clinical Research in Cardiology, β) John B. Chang Research Achievement Award, γ) Socrates από το Thoracic Residents Association, δ) Thoracic Surgery Director’s Association, ε) Society of Thoracic Surgeons, με το οποίο αναγνωρίζονται τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη διδασκαλία και καθοδήγηση των γιατρών και στ) Distinguished Fellow Award 2008 από την International Academy of Cardiology.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: greekherald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Κρητικοί του Σίδνεϊ τίμησαν την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου με μια συγκινητική εκδήλωση

12/11/2025 - 2:02μμ
Ο Τζορτζ Πετρίδης με μια από της «Ελληνικές κεφαλές» του (φωτ.: Simatos/Cadena)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τζορτζ Πετρίδης: Ο γλύπτης με καταγωγή από τη Σμύρνη ταξιδεύει τις «Ελληνικές κεφαλές» σε ολόκληρο τον κόσμο

11/11/2025 - 9:58μμ
Ζωγραφιά της ελληνικής σημαίας από μικρή ομογενή της Αυστραλίας (φωτ.: facebook/Modern Greek Teachers' Association of Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ισχυρή η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας σε σχέση με ΗΠΑ και Καναδά – Εξαίρεση στο φαινόμενο εξασθένησης των γλωσσών των μειονοτήτων

9/11/2025 - 10:30μμ
(Φωτ.: greekherald.com.au/Κώστας Ντέβες)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστρέφει το Κύπελλο Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

9/11/2025 - 3:22μμ
Ο ποιητής Δημήτρης Τσαλουμάς (φωτ.: ΓΑΚ / Ροδιακή)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Τσαλουμάς: Ο σπουδαίος Δωδεκανήσιος ποιητής της διασποράς συνεχίζει να εμπνέει

8/11/2025 - 10:25μμ
Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ (φωτ.: Facebook / Saint Dimitrios Orthodox Church)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Γιορτές Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νεκταρίου με άρωμα Πόντου στη Μελβούρνη

8/11/2025 - 5:20μμ
(Φωτ.: facebook /Pontian Society "Akritai" of Philadelphia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντιακή Ένωση «Ακρίται» Φιλαδέλφειας: Ετοιμάζει τον 86ο ετήσιο ποντιακό χορό της

5/11/2025 - 8:29μμ
Από παλαιότερο μεγαλειώδες gala (φωτ.: facebook / The Hellenic Initiative)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προ των πυλών το 13ο ετήσιο Gala της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη – Μια γιορτή των Ελλήνων της διασποράς

4/11/2025 - 5:05μμ
Η Αλμπίνα Ακρίτας στο στούντιο της (πηγή: albinaakritas.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αλμπίνα Ακρίτας: Η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός – Από τη Μόσχα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές του κόσμου

4/11/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή»

2/11/2025 - 11:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

17 λεπτά πριν

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Το χορευτικό του στο χορό του «Μέγα Αλέξανδρου», για καλό σκοπό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Συντριβή στο Λονδίνο για τον Πανιώνιο

9 ώρες πριν
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Euroleague: Άνετα τη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός – Αποχώρησε τραυματίας ο Έβανς

9 ώρες πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, λίγο προτού συναντηθεί με στρατιώτες με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: EPA / Ukrainian Presidential Press Service)

Η διαφθορά σαρώνει την Ουκρανία πιο πολύ από τον πόλεμο

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign