pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πιστώνεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα στους πρώτους δικαιούχους

14/12/2018 - 10:33πμ
Νέες αναλυτικές οδηγίες για τον επαγγελματικό λογαριασμό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πιστωθούν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων δικαιούχων. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) Αναστάσιος Τάγαρης, δηλώνει ότι το ποσό που πιστώνεται σήμερα ανέρχεται περίπου στα 675 εκατ. ευρώ και αφορά 1.463.000 νοικοκυριά, ενώ το συνολικό ποσό που διατίθεται, ανέρχεται στα 710 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Αν. Τάγαρης διευκρινίζει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει για να διαπιστώσει αν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλει αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα παραμείνει ανοιχτή για όσους δεν έχουν συμπληρώσει μέχρι στιγμής την αίτηση.

Με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αν. Τάγαρης σημειώνει ότι για όσες αιτήσεις εγκριθούν έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου.

Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι και δηλώστε ότι αποδέχεστε το κοινωνικό μέρισμα σε έξι βήματα:

  • Βήμα 1
    Με την είσοδο στο σύστημα, θα ζητηθεί από τον πολίτη να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ του και να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά του, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων του).
  • Βήμα 2
    Μετά τη συναίνεση, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ.), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκοι καταθέσεων) και μία λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού του.
  • Βήμα 3
    Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Σκόπιμη κρίνεται η εισαγωγή ενός e-mail και του αριθμού ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
  • Βήμα 4
    Σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση, αναφέρεται ευκρινώς. Αν τυχόν έχει γεννηθεί παιδί στην οικογένεια μετά την 1η Ιανουαρίου 2018, μπορεί να προστεθεί, εισάγοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ από το αντίστοιχο κουμπί.
  • Βήμα 5
    Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.
  • Βήμα 6
    Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί (Έγκριση-Συναίνεση). Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2018, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει, όμως, όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη. Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης.

Μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος πληρούσε τις προϋποθέσεις της οίκοθεν καταβολής και για το μέρισμα του 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε η πληρωμή, σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων του. Σε αυτήν την περίπτωση συστήνεται φέτος ο ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει κανονικά τη διαδικασία υποβολής αίτησης και να μην περιμένει την αυτόματη υποβολή, προκειμένου να αποφευχθεί αντίστοιχο πρόβλημα με την περυσινή καταβολή.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με παραδείγματα εισοδηματικών ορίων ανά μέγεθος νοικοκυριού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεωργία Μπάρλα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Το αξιόχρεο της Ελλάδας διατηρείται στη βαθμίδα «BBB-» με σταθερές προοπτικές

25/04/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Θάνος Πετραλιάς και Γιώργος Κώτσηρας. Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Ποιοι κερδίζουν, τι αλλάζει σε ενοίκια, συντάξεις και χρέη – Όλες οι λεπτομέρειες

22/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

22/04/2026 - 12:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις

21/04/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό όπου την Τρίτη άνοιξε πυρ ο 89χρονος τραυματίζοντας έναν υπάλληλο στο πόδι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)

Στη ΓΑΔΑ ο 89χρονος «πιστολέρο» που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις

1 λεπτό πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

25 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την παραλία Ρόδα στην Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά – Έως 27°C η θερμοκρασία

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Champions League: Πανδαισία ποδοσφαίρου στο Παρίσι – Η Παρί νίκησε 5-4 την Μπάγερν

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μπρέικ στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός!

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύη Φυλακτού/Eurokinissi)

Η Νένα Βενετσάνου στο Χάρβαρντ: Μουσική, Γυναίκες και Πολιτιστική Πολιτική σε διεθνή διαδικτυακή ομιλία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign