pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς την Ιερά Σύνοδο: Σταθείτε στο πλευρό μου

16/11/2018 - 1:23μμ
Πώς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις προτάσεις κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνεδριάζει εκτάκτως σχετικά με το προσύμφωνο για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομιλία του κ. Ιερώνυμου κράτησε μιάμιση ώρα και βασικός άξονας ήταν η πρότασή του να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου. Μάλιστα έκανε έκκληση να μην απαξιωθεί η προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς με νομικές γνώσεις, τη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς.

Η ομάδα αυτή θα εργαστεί από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου που στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο. Επιπλέον, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση το ποσό που θα δίνει το κράτος για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος στον εναρκτήριο λόγο του σημείωσε ότι ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι έχει συνεργαστεί με όλους τους πρωθυπουργούς. Όπως είπε, το πρώτο βήμα έγινε με τον Αντώνη Σαμαρά για τη διαμόρφωση εταιρείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου είναι το εξής: «Ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος έχω υποχρέωση και καθήκον να εργαστώ για την ευόδωση και την επίτευξη αυτών των στόχων. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο οραματισμός, χωρίς ανθρώπους που να συμμερίζονται, να επιθυμούν και να αγωνιούν για την εκπλήρωση του. Απευθύνω, λοιπόν, θερμή παράκληση στον Ιερό Κλήρο και στα στελέχη του εκκλησιαστικού έργου: σταθείτε στο πλευρό μου, υιοθετήστε τις αγωνίες μου, αφουγκραστείτε τις προσδοκίες του λαού μας, συμμεριστείτε τις κοινές μας ευθύνες. Υπόσχομαι να σταθώ κοντά σας, να συμπαρασταθώ στις δυσκολίες σας, τα προβλήματα σας. Να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της διακονίας σας και την εξασφάλιση σας, όπως και των αγαπημένων σας προσώπων».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «παρά τις στεναχώριες των τελευταίων ημερών, η σημερινή ημέρα είναι η αφετηρία για μια ελεύθερη Εκκλησία».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)
ΠΙΣΤΗ

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

18/03/2026 - 11:03μμ
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Princeton University Library)
ΠΙΣΤΗ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 1400 χρόνια από την πρώτη ψαλμώδηση του Ακάθιστου Ύμνου

18/03/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: georgians.gr)
ΠΙΣΤΗ

Πένθος στη Γεωργία: Έφυγε από τη ζωή ο Πατριάρχης Ηλίας Β’, μετά από σχεδόν 50 χρόνια ηγεσίας

18/03/2026 - 12:07πμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSΙ / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Ιερώνυμος για εικόνες και Θρησκευτικά: Μας αναπαύουν οι αποφάσεις, είμαστε στον σωστό δρόμο

17/03/2026 - 8:51μμ
Από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου (φωτ.: Flickr / Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος)
ΠΙΣΤΗ

Νέα Ιωνία Βόλου: Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από τον πρώτο προσφυγικό ναό

17/03/2026 - 7:11μμ
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΠΙΣΤΗ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα: Γιατί θεωρείται «σταθμός» στη Σαρακοστή

15/03/2026 - 8:56πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (κέντρο) στη διάρκεια της Ακολουθίας των Χαιρετισμών (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΙΣΤΗ

Θεσσαλονίκη: Ακολουθία Χαιρετισμών με χορωδία 1.000 μαθητών παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Μήνυμα στους νέους να αντιταχθούν στην παρακμή

13/03/2026 - 11:00μμ
Ο μητροπολίτης Αγκύρας Γρηγόριος στην Παναγία των Βλαχερνών, Γ' Στάση των Χαιρετισμών. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΠΙΣΤΗ

Χαιρετισμοί στην Παναγία των Βλαχερνών – Εκεί όπου «γεννήθηκε» ο Ακάθιστος Ύμνος

13/03/2026 - 6:13μμ
(Φωτ.: Χρηστός Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για τους Γ’ Χαιρετισμούς – Θα ψάλουν 1.000 μαθητές και μαθήτριες

12/03/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΙΣΤΗ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο ιφτάρ στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τον Ερντογάν

10/03/2026 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τα φώτα στο Τόρουν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Οι ελληνικές συμμετοχές και το πρόγραμμα

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

40 λεπτά πριν
Αριστερά η Σαπιγιέ, άλλοτε Βαρβάρα, Ελληνίδα που τούρκεψε, με την εγγονή της (φωτ.: «Η Έξοδος», εφ. Καθημερινή, τόμος Γ')

Μαρτυρία Ευλαμπίας Μουμτζόγλου: Ένας πατριώτης μας, από τη λύπη του που άφησε το χωριό, έριξε τον εαυτό του στη θάλασσα και πνίγηκε

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA)

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

2 ώρες πριν
Ludovico Lipparini, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» (1840, χαλκογραφία από το πρωτότυπο έργο του Civico Museo Sartorio, Τεργέστη). Συλλογή Χρήστου Ζερεφού. (φωτ. αρχείου: Ακαδημία Αθηνών)

Η Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign